5 woorden die mijn persoonlijkheid precies omschrijven

Catrice Pret-a-Volume smokey mascara waterproof

Iedereen zijn of haar persoonlijkheid is anders en iedereen heeft wel een paar woorden die de persoonlijkheid precies omschrijven. Nu weet ik natuurlijk niet hoe mijn directe omgeving mij zou beschrijven, maar ik denk wel dat er een kern van waarheid in deze woorden zit en mij toch wel aardig omschrijven al zeg ik het zelf. Leek me leuk om zelf te vertellen hoe ik mijn persoonlijkheid zie met deze woorden en de omschrijving en voorbeelden erbij. Toch weer een stukje persoonlijkheid op mijn blog al vind ik dat nog steeds een beetje vreemd, omdat ik niet zo goed weet wat ik wel en niet wil delen in persoonlijke artikelen. Nou goed, genoeg, kijk mee naar mijn persoonlijkheid in 5 woorden.

Mijn persoonlijkheid is chaotisch

Deze staat wel met stipt op nummer 1 als ik mijn persoonlijkheid moet omschrijven en denk dat ook veel mensen dit wel met mij eens zijn. Chaotisch ben ik ongeveer in alles wat je kunt bedenken. Qua tijd valt het op zich wel mee, maar mijn hoofd is vaak al een chaotische boel. Dan nog maar niet te spreken over hoe mijn huis eruit ziet, mijn huis- en slaapkamer, zeker niet te spreken over mijn auto en laatst kreeg ik op mijn werk nog een rode kaart wegens een niet heel net bureau. Oftewel gewoon een puinhoop. Dat je een was hebt gewassen en op je bed hebt gelegd om op te vouwen, iets anders gaat doen en de was vergeet, ‘s avonds naar bed gaan en de was die daar nog ligt op de grond gooit. Dat ongeveer en ik ben vast niet de enige.

Niet in de spotlights

Ik ben ook iemand die niet graag in de spotlights staat, in tegenstelling tot wat mijn sterrenbeeld Leeuw omschrijft. Vroeger had ik dat al als ik een presentatie moest houden voor de klas of als een vraag aan me gesteld werd. Vroeger was ik heel verlegen en dat heb ik gelukkig niet meer, maar je moet niet van me verwachten dat ik een presentatie ga geven voor een aantal mensen. Zelfs niet voor mijn collega’s. Kan gewoon absoluut niet tegen het gevoel en idee dat iedereen naar me kijkt en alleen op mij let. Dan word ik gewoon echt angstig. Ook bij het sollicitatiegesprek van mijn huidige werk werd dit aan me gevraagd of ik dit kon, maar nee. Laat mij maar lekker ergens achteraan staan en vooral niet in de spotlights. Yes, dat is mijn persoonlijkheid.

Behulpzaam

Ook zou ik mezelf omschrijven als behulpzaam. Ik ben altijd wel bereid om iemand te hebben en dat hoort ook bij mijn persoonlijkheid. Onder helpen versta ik ook alle blog artikelen die ik heb geschreven met blogtips bijvoorbeeld, of mails en appjes met vragen of gewoon iemand helpen in het ‘gewone’ leven. Als ik zie dat een vrouw met kinderwagen de bus in wil en het niet lukt, dan sta ik op en ga ik helpen. Of als oudere mensen hulp nodig hebben en dat zie ik dan help ik direct. In meerdere opzichten bied ik vaak graag mijn hulp aan. Het mooie is dat ik zelf juist iemand ben die niet snel hulp durft te vragen. Waarom weet ik eigenlijk niet want het is toch een heel normaal iets om iemand om hulp te vragen. Toch word ik daar wel steeds beter in, gelukkig!

Doorzetter

Ik vind mezelf ook wel een doorzetter als ik er bij nadenk.  Kijk je moet niet met een slang op me af lopen en vragen of ik hem even vast wil houden, want daar ben ik bang voor en ga nog voor geen miljoen dat beest überhaupt aanraken. Een van de tattoos op mijn armen is ‘stay strong’ en dat zie ik ook wel als doorzetten. Nu heb ik al best heel veel meegemaakt met alleen al mijn ouders en daardoor ben ik ook wel sterk geworden. Ik probeer onafhankelijk te zijn en zoveel mogelijk zelf te doen, zelf te proberen en zelf te regelen. Als dat niet lukt dan probeer ik het nog een keer. Ik geef gewoon niet zo snel op en als ik bijvoorbeeld ruzie heb met iemand dan probeer ik het ook altijd weer snel goed te maken en daar doe ik dan ook echt mijn best voor. Het ligt natuurlijk wel een beetje aan de situatie.

Controle willen hebben

Ook zit in mijn persoonlijkheid het idee van overal controle over willen hebben. Mijn nieuwe kat Jaimy was gewend om op straat te komen en mijn kleine lieve Vriendje niet. Hij was alleen gewend om in de tuin te zijn maar heb afgelopen week toch besloten hem ook vrij te laten. Vreselijk vond ik het omdat ik veel te bang ben dat er iets gebeurt of dat hij niet uitkijkt en.. daar ga ik verder niet over nadenken. Ook ben ik bang voor onweer. Als ze dus onweer voorspellen kijk ik duizend keer per dag op buienradar of ik me al zorgen moet gaan maken en het altijd dichtbij komt. Ik kan er natuurlijk helemaal niks aan veranderen, maar dan wil ik daar de controle over proberen te hebben. Dat kan natuurlijk niet en vaak is loslaten echt een veel betere optie.

Wat zijn 5 woorden die jouw persoonlijkheid omschrijven en waarom?

Lees ook:
Doelen die ik wil behalen
Te zorgzaam zijn, jezelf wegcijferen
De zomer voorbij en de herfst begint
Pickwick tea topics #4
Zo zijn mijn bezoekersaantallen verdubbeld in een maand

5 Reacties

 1. 19 oktober 2018 / 16:15

  Altijd leuk om de persoon achter de blog beter te leren kennen! In doorzetter en het hebben van controle herken ik mij ook, verder ben ik net als jij een tikkeltje chaotisch, ben ik ook best wel een beetje perfectionistisch en help ik ook graag anderen.

 2. 16 oktober 2018 / 11:45

  Vuurwerk! Ook zoiets! Ook hier willen ze ‘s avonds en s’nachts wat afschieten. Alsof ze gewoon hele pakketten bewaard hebben. Dan ben ik ook in alle staten als ze buiten zijn. Toulouse is dan als eerste binnen, Marie is te nieuwsgierig en minder bang. Die zit ook vaak voor op het parkeerterrein, ik vind het maar niks. Maar wat kan je eraan doen?
  De BBC had overigens een leuke documentaire. Zij hadden katten camera’s omgehangen en dan kon je zien dat katten vaak vaste loopjes hebben in de buurt. En hoever ze liepen. Volgens mij verschilde dat per kat.
  Wat zijn wij toch heerlijke bezorgde poezenmoeders, laten wij er maar vanuit gaan dat het goed gaat. En ik denk dat katten altijd wel razendsnel zijn als er gevaar dreigt.
  Voordeel, mijn katten vluchten voor visite. Dus buiten zullen ze zich niet laten aanhalen door vreemden en dat vind ik wel fijn. Al merkte ik dat Toulouse plots bang is voor schoenen en laarzen. Alsof iemand hem (bijna) op straat een schop heeft proberen te geven.
  Knuf voor je poezenbeesten!
  Lees het laatste blogbericht van Babs – L.O.V make- up getest!My Profile

  • Mariska
   Auteur
   17 oktober 2018 / 08:22

   Ja het blijft echt net als je kinderen loslaten volgens mij, haha! Ik blijf het eng vinden dat er iets gebeurd, maar daar hebben we toch geen inspraak in. Ze zijn inderdaad snel, maar Vriendje is heel snel bang en Jaimy is juist heel erg aanhankelijk bij iedereen.

 3. 16 oktober 2018 / 09:50

  Doorzetter en controle willen hebben herken ik ook van mijzelf. Ik blijf ook zoeken naar antwoorden totdat ik weet hoe het zit en pas als ik er echt niet uitkom dan vraag ik het aan een ander.
  Soms moet je inderdaad loslaten, in het begin is dat moeilijk, maar om terug te komen op het onweer, als mijn katten buiten zijn en het gaat onweren dan ben ik zo blij als ze weer binnen zijn!
  Ik kan overigens ook wel angstig zijn, als man en zoon van huis zijn en onderweg met de auto en ik hoor allemaal sirenes in de buurt..pfff.. vreselijk!
  Lees het laatste blogbericht van Babs – L.O.V make- up getest!My Profile

  • Mariska
   Auteur
   16 oktober 2018 / 10:12

   Gelukkig heb ik dat met onweer nog niet meegemaakt dat mijn kat buiten was, maar hier in de buurt is veel vuurwerk de laatste tijd in de avond en vooral in het weekend. Dan wil ik ook wel echt dat ze binnen zijn, je weet nooit tegenwoordig met die jeugd die dieren iets aan doet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.