Doelen die ik wil behalen

doelen behalen, dit wil ik!

Ik ben niet iemand die perse op 1 januari wil beginnen met een schone lei en allerlei doelen heeft gesteld. Eigenlijk vind ik dat als je iets echt wilt of een doel stelt dat je dat op elk moment in kunt laten gaan. Al snap ik dat het leuk staat dat je op 1 januari dit of dat gaat doen, stoppen met roken, naar de sportschool of iets anders wat je graag wilt. Als je bijvoorbeeld vindt dat je moet afvallen, doe dat dan gelijk en maak een plan van aanpak. Nu mijn leven weer wat meer op de rit is en ik meer rust begin te vinden hier in Edam wil ik ook weer meer dingen gaan oppakken. Zoals naar de sportschool gaan, mijn blog en andere dingen. Nu we het over doelen behalen gaan hebben; dit zijn mijne!

Doelen behalen – meer conditie

Doelen behalen is op zich niet heel moeilijk zo lang je je er maar voor in zit als je echt iets wilt bereiken. Zo heb ik ongeveer een maand geleden mezelf ingeschreven bij de sportschool. Eigenlijk heb ik altijd al zittend werk gehad en dat is niet bevorderlijk voor je conditie (en gewicht). Ik wilde gewoon meer bewegen en een betere conditie opbouwen. Daarbij ben ik niet iemand die direct het hele voedingsschema omgooit en anders gaat leven. Maar meer conditie staat wel op mijn lijstje. Als ik een paar maanden geleden een trap op zou lopen was ik al zo buiten adem, niet normaal. De sportschool hou ik nu goed vol en ik loop regelmatig in de avond (als het mooi weer is) een rondje met een vriend. Lekker door Edam en Volendam en heel soms ondertussen op de dijk nog even een drankje. Het loopt heel gezellig en voor je het weet heb je weer je dagelijkse beweging van 10.000 stappen bereikt. Daarom ben ik ook zo blij met mijn Fitbit Blaze, dat motiveert mij dus echt :) Merk dat mijn conditie steeds weer een beetje beter wordt en daar doe ik het voor!

Doelen behalen – meer bereiken met mijn blog

Eerder was ik minder gaan werken door omstandigheden en kon mij daarom beter op mijn blog storten. Maar minder werken heeft ook gevolgen voor je financiële situatie. Op dat moment viel dat mij zwaar omdat ik ook nog eens particulier huurde en mijn blog niet liep zoals ik had verwacht. Heel jammer vond ik dat, maar hé, je financiën zijn ook heel belangrijk. Op dit moment gaat het goed en zijn mijn bezoekersaantallen verdubbeld en heb ik ook weer meer inkomsten. Des te harder je ervoor werkt des te meer je zal bereiken en dat blijkt maar weer. Dat gaat dus nu de goede kant op en ik heb ook weer de rust en vooral het plezier terug gevonden om goed aan de slag te gaan. Hopen dat dit natuurlijk in een stijgende lijn blijft :) Ook heb ik al weer wat uitnodigingen ontvangen voor leuke persevents en dat kreeg ik eerder niet zo vaak. Al met al gaat dat zeker de goede kant op en werk ik er veel harder voor *Whatsapp icoon met spierballen*.

Doelen behalen – rust nemen

Ik merk dat rust nemen op de juiste tijden nog steeds goed voor mijn gezondheid en welzijn is. Echt avondjes uit ga ik bijna niet meer en ga dus weer naar de sportschool. Ook dan kom ik tot rust als ik op de lopende band sta. Heerlijk op de loopband, muziek aan (met m’n nieuwe Philips oordopjes) en ondertussen naar de tv schermen kijken. Maar ook krijg ik rust als ik lekker achter mijn bureau zit, wat huishoudelijke klusjes doe en lekker op de bank tv zit te kijken. Rust nemen is voor mij nog steeds iets waar ik altijd over na moet denken omdat ik snel overloop in mijn hoofd. En voor nu gaat dat prima zo.

Doelen behalen – iets extra leren

Als we het over doelen behalen hebben dan wil ik ook nog graag iets extra leren. Zo krijg ik nog cursussen op mijn werk wat ik fijn vind zodat ik meer ervaring krijg, maar gezien mijn blog lijkt het me ook fijn om nog een cursus te volgen. Wat precies weet ik niet, maar misschien iets met online marketing, copywriting of iets anders in die trant. Het is nooit te laat om bij te leren denk ik maar en zeker omdat mijn blog mijn bedrijf is kan ik het goed gebruiken. Extra kennis is nooit verkeerd en zo kom je meer te weten over een bepaalde niche of om in het algemeen meer kennis te vergaren.

Als we het over doelen behalen hebben, welke doelen wil jij nog behalen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *