Dit heb ik meegemaakt door blikseminslag!

blikseminslag

Eerder schreef ik al eens dat ik bang ben voor onweer en alles wat daar mee te maken heeft. Al sinds ik een jaar of 6 ben heb ik hier last van. En nog steeds eigenlijk wel. Als het overdag gaat onweren ga ik dus absoluut niet naar buiten en als het gaat onweren als het donker is dan ben ik gewoon echt bang. Veel mensen om mij heen zeggen altijd ‘ja, maar er kan niks gebeuren’ en ga zo maar door. Hartstikke leuk, maar ik ben gewoon bang voor onweer. Als ik tegen iemand zeg die bang is voor spinnen ‘ja, maar er kan niks gebeuren’, dan vinden ze spinnen toch ook niet ineens niet meer eng? Goed, ik ga mijn verhaal vertellen en wat ik meemaakte door blikseminslag.

Foto: Shutterstock

Hoe ben ik bang geworden voor onweer?

Dit is gekomen toen ik een jaar of 6 was. Ik weet het echt nog super goed. Op een zondagmiddag kreeg ik ineens heel erg last van mijn buik en ging ik met mijn vader naar de huisarts. We werden doorgestuurd naar het ziekenhuis en ik moest even blijven. Ik weet nog dat mijn moeder zei dat ik beter het bed bij het raam kon kiezen, want dan kon ik naar buiten kijken en dat was leuker dan een bed bij de gang. Dus oké, ik koos het bed bij het raam. In een van de nachten dat ik er lag ging het ontzettend hard onweren. Of het echt zo gigantisch hard was weet ik niet, dat was voor mijn beleving als 6-jarige en dan lijkt het erger. Ik weet nog dat ik de flitsen door mijn kussen heen zag, want ik lag met mijn hoofd onder m’n kussen omdat ik zo bang was. De volgende dag kwam mijn vader mij ophalen en zei hij dat er een boerderij in het dorp waar wij woonden was afgebrand doordat de bliksem was ingeslagen. Het waren bekenden van ons én wij woonden zelf ook in een boerderij dus dat heeft echt enorm veel indruk op mij gemaakt.

Dé blikseminslag

Die blikseminslag was heel heftig en dat is me ook altijd bijgebleven. Ik denk ook echt dat ik daardoor bang ben geworden. Nu woon ik natuurlijk weer helemaal alleen, wat ik heel fijn vind, maar ik moet er niet aan denken dat het gaan onweren. Bah! Goed, we gaan terug naar 2009. Ik was aan het werk bij Amsterdam in de buurt (ongeveer een half uur van mijn appartement toen) en mijn zusje was thuis, zij woonde bij mij. Iets over vijven belde ze me en zei ze: “Maris, de bliksem is ingeslagen en er komt rook uit de monitor van de pc”. Alles was stuk in de flat. En niet alleen van mij, van alle bewoners. Bij mij was het de pc, de monitor, de tv, internetmodem en de ketel. En… het was op m’n verjaardag. OP M’N VERJAARDAG!! En ik was al zo bang voor onweer. Ergens ben ik ook wel blij dat ik niet thuis was op dat moment want ik gok dat ik heel erg in paniek was geraakt. Alles was stuk en we konden kort gezegd heel weinig.

En na de blikseminslag

Na die inslag was ik best wel in paniek. Hoe los je zoiets op? Moest ik álles nieuw gaan kopen? En ik had al niet zoveel geld. Waar ik écht oprecht heel blij mee was is dat ik een inboedelverzekering had afgesloten. Ik was zo ontzettend blij dat ik hiervoor had gekozen toen ik op mezelf ging wonen! Een inboedelverzekering kost namelijk maar een paar euro per maand (echt waar!) en op die manier ben je voor heel veel dingen verzekerd. Wat mij betreft echt aan te raden. De tv werd kosteloos gemaakt en ik kreeg een nieuwe monitor voor mijn pc, een die dezelfde waarde op dat moment had dan die ik had, de internet provider kwam het modem vervangen en de energiemaatschappij kwam naar de ketel kijken. Alles werd dus gedekt, ik hoefde alleen maar thuis te blijven voor de afspraken. Deze dag zal ik echt nooit meer vergeten en op mijn verjaardag nota bene, alsof het zo moest zijn. Daarna is mijn angst eigenlijk ook weer erg aangewakkerd en amehoela ‘er kan niks gebeuren’!

Het is altijd raadzaam om verschillende woonverzekeringen te checken om je goed verzekerd te hebben bij dit soort én andere situaties.

Lees ook:
Waarom ik ooit mijn rijbewijs kwijtraakte
Mijn week in foto’s #6
Guilty pleasures op tv
7 manieren om warm te blijven met het koude weer

Geverifieerd door MonsterInsights