Bullet journaling – zo doe je dat!

bullet journaling - zo doe je dat!

Bullet journaling is tegenwoordig helemaal hot en happening, daar kan je niet meer omheen. Zelf ben ik hier (nog) niet aan begonnen, maar ik ontving laatst wel het boek: Bullet journaling – zo doe je dat! Een leuk boek die ik natuurlijk graag wil laten zien op mijn blog, omdat het een heel leuk boek is met tips en tricks waar je dus wel iets aan gaat hebben al wil je een bullet journal gaan maken. Nu heb ik dat boek doorgebladerd en ik moet zeggen dat het bij mij ook wel begint te kriebelen na mijn handlettering kunsten.

Want hoe begin je nou zo’n bullet journal? Wat kun je allemaal bijhouden? Hoe deel je een pagina in? En bovenal: hoe kun je ervoor zorgen dat jouw bullet journal er prachtig uit gaat zien, zodat het jouw persoonlijke document wordt, voor nu en voor later? Aan de hand van duidelijke aanwijzingen en stap-voor-stap illustraties laat Lona Aalders zien op welke verschillende manieren je het bullet journal kunt gebruiken. Behalve de dagelijkse taken, geeft ze ook inspirerende tips voor de invulling van jouw journal: welke doelen kun je jezelf nog meer stellen? Moet ik niet wat vaker afspreken met vrienden? Welke kleine geluksmomentjes beleefde je vandaag? En als je een playlist moest maken van deze week, welke nummers staan daar dan in? Bullet journaling: zo doe je dat! laat je daarnaast op een toegankelijke manier zien hoe je je journal kan customizen door o.a. handlettering in de praktijk te brengen. Want handlettering is pas leuk als je ook iets hebt om te handletteren!

Bullet journaling – zo doe je dat!

bullet journaling - zo doe je dat!

Bullet journaling – zo doe je dat! is een leuk en aantrekkelijk boek als je het mij vraagt. Het ziet er leuk uit van de buitenkant, de mooie mintgroene kleur aan de voorkant en ook de lettertypen zijn lekker speels. Het wat strakkere lettertype met daarbij een mooi geschreven lettertype die vaak gebruikt wordt bij handlettering. Op de voorkant wordt ook gelijk duidelijk wat je van het boek kunt verwachten. Dat is iets wat belangrijk is, het is uitnodigend om te lezen. Vind ik tenminste ;)

bullet journaling - zo doe je dat!

Ook de achterzijde van het boek ziet er heel erg leuk uit. Je kunt natuurlijk lezen waar het boek over gaat, maar ook zie je wat voorbeelden in foto’s en zie je wat kleine tekeningetjes. Als ik me niet vergis worden dit ‘doodles’ genoemd. Toch? Of zit ik er helemaal naast? Ook dat kun je een beetje terugvinden in dit bullet journaling boek. Het boek is leuk geschreven en zit goed in elkaar. Wat ik altijd heel erg belangrijk vind in een boek als deze dat er ook goede voorbeelden zijn waar je iets aan hebt en mee kunt oefenen. Aan alleen uitleg heb je natuurlijk ook wat, maar met voorbeelden kun je ook nog inspiratie opdoen. Wel zo fijn. Ik heb wat foto’s gemaakt uit het boek zodat je in ieder geval een beetje een indruk krijgt van wat je kunt verwachten.

bullet journaling - zo doe je dat!
bullet journaling - zo doe je dat!
bullet journaling - zo doe je dat!
bullet journaling - zo doe je dat!
bullet journaling - zo doe je dat!

Dit is wat je een beetje kunt verwachten van Bullet journaling – zo doe je dat!. Zoals je ziet is het dus een leuk boek waarmee je direct van start kan gaan als je aan bullet journaling wilt gaan doen. Zoveel opties, goede uitleg en goede voorbeelden. Je hoeft natuurlijk niet alles exact over te nemen, maar kunt de voorbeelden wel gebruiken om er je eigen draai aan te geven. Ik krijg door dit boek wel steeds meer de zin om ook te gaan beginnen aan een bullet journal. Enige is wel (heb ik ook met een agenda), dat ik het een week bijhoud en daarna weer vergeet.

Bullet journaling – zo doe je dat, is onder andere verkrijgbaar bij bol.com voor €14,99.

Lees ook:
Mijn bullet journal en wat ik allemaal gebruik
AliExpress iPhone oplader in rose goud (staand!) eerste indruk
Zó kom je NIET in de schulden
Alle artikelen over bloggen op een rij (veel blogtips!)

Doe jij aan bullet journaling? Wat vind je van zo’n boek, zou je dat kopen?

Oh, de fotogenieke gummetjes en potloden komen bij Action vandaan, dit kun je zien in mijn stationary shoplog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *