Handlettering, mijn kunsten en wat gebruik ik?

handlettering 3

Vroeger tekende ik echt ontzettend veel en schrijven vond ik ook erg leuk. Ik had bijvoorbeeld heel veel stickerboekjes en dan ging ik een sticker natekenen op A4 formaat. Schrijven deed ik altijd door songteksten uit een cd boekje over te schrijven in een map en dat allemaal te bewaren. Ik vond dat zo leuk om te doen! Al een hele tijd kriebelde het weer om er iets mee te doen. Overal zag ik handlettering opkomen en dat leek me wel wat. Nooit echt de stap gezet, tot ik samen met mijn beste vriendin van vroeger weer in contact kwam en we dit samen gingen doen. Nu heb ik een paar boeken doorgebladerd en de volgende tekeningen gewoon ‘uit mijn hoofd’ getekend. Vind het best leuk! Oké, de lijntjes mogen strakker, maar het idee is leuk. Ik laat je mijn eerste creaties van handlettering zien en laat zien wat ik gebruik.

Handlettering, mijn kunsten

handlettering 1

Dit is de laatste die ik maakte, gisteravond. Eerlijk gezegd had ik het anders in mijn hoofd dan dat het op papier is gekomen, maar heel lelijk vind ik hem niet. De lijnen mogen wat strakker en misschien de letters wat mooier naast elkaar. Toch vind ik die lijntjes eromheen wel weer heel erg leuk.

handlettering 2

Deze maakte ik op de eerste middag dat ik eraan begonnen was. M’n vriendin heeft een handlettering boek en daar bladerde ik in om te kijken wat ik nu echt leuke letters vond. Dat zijn deze en dat heb ik geprobeerd na te maken. Niet super mooi, maar ik vind het wel erg leuk gelukt. Vooral die bovenste letters waren nog best wel moeilijk om na te maken. Meer oefenen :)

Deze heb ik gisteren gemaakt en hier deed ik voor het eerst ook kleurtjes erbij. Ik wilde niet teveel kleur gebruiken omdat ik het anders weer heel rommelig vind overkomen. Hier is dat niet zo. Wat ik het mooiste vind aan deze is het woord ‘Never’, dat lettertype en die hartjes eronder. Die accenten vind ik heel leuk.

handlettering

Deze vind ik ook wel mooi! Het woord ‘Love’ vind ik goed gelukt, die banner met tekst is goed gelukt, alleen de H van Happiness had ik me iets anders voorgesteld. Al heeft het ook wel weer wat zo. Waar ik nog goed op moet oefenen zijn de lijntjes om die wat strakker te maken en mooier in elkaar over te laten lopen. Maar voor een van mijn eerste creaties zeker niet gek! Wat vind jij?

Wat gebruik ik voor handlettering

handlettering hema

En dit is wat ik gebruikt heb voor handlettering en wat ik nu ‘nog maar’ in huis heb. Het is ook allemaal niet duur en dat wilde ik ook niet. Ik wil namelijk eerst eens kijken of ik het volhoud en ook leuk vind om te doen. Dan kan ik daarna weer verder kijken.  Hieronder zie je wat ik gebruik:

Zoals je ziet hoeft het dus helemaal niet duur te zijn. Eerst wilde ik ook echt een boek gaan kopen, maar zo’n boek kost ook al snel €10,00. De goedkoopste oplossing is gewoon op Pinterest gaan scrollen en een bord aanmaken met ideetjes. Dan heb je nog veel meer keuze dan uit een boek zelfs en kun je gewoon op je laptop of telefoon terugvinden.

Lees ook:
Mijn bullet journal en wat ik allemaal gebruik
World Letter Writing Day – groot pakket van Viking
DIY – 3D kaarten met Scrabble letters
Samsung Galaxy J7 (2017) review

Ben jij bezig met handlettering?

Geverifieerd door MonsterInsights