Handlettering, mijn kunsten en wat gebruik ik?

Handlettering, mijn kunsten en wat gebruik ik?

Vroeger tekende ik echt ontzettend veel en schrijven vond ik ook erg leuk. Ik had bijvoorbeeld heel veel stickerboekjes en dan ging ik een sticker natekenen op A4 formaat. Schrijven deed ik altijd door songteksten uit een cd boekje over te schrijven in een map en dat allemaal te bewaren. Ik vond dat zo leuk om te doen! Al een hele tijd kriebelde het weer om er iets mee te doen. Overal zag ik handlettering opkomen en dat leek me wel wat. Nooit echt de stap gezet, tot ik samen met mijn beste vriendin van vroeger weer in contact kwam en we dit samen gingen doen. Nu heb ik een paar boeken doorgebladerd en de volgende tekeningen gewoon ‘uit mijn hoofd’ getekend. Vind het best leuk! Oké, de lijntjes mogen strakker, maar het idee is leuk. Ik laat je mijn eerste creaties van handlettering zien en laat zien wat ik gebruik.

Handlettering, mijn kunsten

Dit is de laatste die ik maakte, gisteravond. Eerlijk gezegd had ik het anders in mijn hoofd dan dat het op papier is gekomen, maar heel lelijk vind ik hem niet. De lijnen mogen wat strakker en misschien de letters wat mooier naast elkaar. Toch vind ik die lijntjes eromheen wel weer heel erg leuk.

Deze maakte ik op de eerste middag dat ik eraan begonnen was. M’n vriendin heeft een handlettering boek en daar bladerde ik in om te kijken wat ik nu echt leuke letters vond. Dat zijn deze en dat heb ik geprobeerd na te maken. Niet super mooi, maar ik vind het wel erg leuk gelukt. Vooral die bovenste letters waren nog best wel moeilijk om na te maken. Meer oefenen 🙂

Deze heb ik gisteren gemaakt en hier deed ik voor het eerst ook kleurtjes erbij. Ik wilde niet teveel kleur gebruiken omdat ik het anders weer heel rommelig vind overkomen. Hier is dat niet zo. Wat ik het mooiste vind aan deze is het woord ‘Never’, dat lettertype en die hartjes eronder. Die accenten vind ik heel leuk.

Deze vind ik ook wel mooi! Het woord ‘Love’ vind ik goed gelukt, die banner met tekst is goed gelukt, alleen de H van Happiness had ik me iets anders voorgesteld. Al heeft het ook wel weer wat zo. Waar ik nog goed op moet oefenen zijn de lijntjes om die wat strakker te maken en mooier in elkaar over te laten lopen. Maar voor een van mijn eerste creaties zeker niet gek! Wat vind jij?

Wat gebruik ik voor handlettering

handlettering hema

En dit is wat ik gebruikt heb voor handlettering en wat ik nu ‘nog maar’ in huis heb. Het is ook allemaal niet duur en dat wilde ik ook niet. Ik wil namelijk eerst eens kijken of ik het volhoud en ook leuk vind om te doen. Dan kan ik daarna weer verder kijken.  Hieronder zie je wat ik gebruik:

Zoals je ziet hoeft het dus helemaal niet duur te zijn. Eerst wilde ik ook echt een boek gaan kopen, maar zo’n boek kost ook al snel €10,00. De goedkoopste oplossing is gewoon op Pinterest gaan scrollen en een bord aanmaken met ideetjes. Dan heb je nog veel meer keuze dan uit een boek zelfs en kun je gewoon op je laptop of telefoon terugvinden.

Lees ook:
Mijn bullet journal en wat ik allemaal gebruik
World Letter Writing Day – groot pakket van Viking
DIY – 3D kaarten met Scrabble letters
Samsung Galaxy J7 (2017) review

Ben jij bezig met handlettering?

17 Reacties

 1. 16 augustus 2017 / 11:11

  Hey Mariska,

  Super mooie creaties zeg! Ik ben zelf ook echt dol op handlettering en ik gebruik het ook steeds meer in mijn Bullet Journal 🙂 . De fineliners van de HEMA zijn echt top he 🙂 .

  Liefs!

 2. 14 augustus 2017 / 18:53

  Ik vind ze super leuk! Zal vast heel relaxend zijn om dat te doen 🙂

  • Mariska
   Auteur
   14 augustus 2017 / 21:27

   Ja dat klopt, dat is het ook! 🙂 En ik moet zeggen dat ik niet had verwacht dat ik het geduld er voor zou hebben.

 3. 14 augustus 2017 / 16:19

  Leuke creaties! Ik wil zelf ook graag eens proberen te handletteren, maar ik vind mijn eigen handschrift echt verschrikkelijk, haha.

  • Mariska
   Auteur
   14 augustus 2017 / 21:28

   Maar eigenlijk teken je de letters, dus heeft je handschrift er niets mee te maken 🙂

 4. 13 augustus 2017 / 20:48

  Ik vind ze mooi! Wil het zelf ook doen, alleen kan even de rust in mijn kont niet vinden hiervoor.

  • Mariska
   Auteur
   13 augustus 2017 / 20:59

   Gewoon gaan zitten en het doen, anders neem je de rust nooit 😉

 5. 13 augustus 2017 / 18:28

  Wauw wat mooi! Ik bak er zelf vrij weinig van, haha. Terwijl tekenen op de middelbare mijn favoriete vak was. Heb het veel te lang niet gedaan en gun mezelf er nu geen tijd voor. Best jammer want mijn handen beginnen te jeuken als ik dit zo zie.

  • Mariska
   Auteur
   13 augustus 2017 / 18:34

   Gewoon proberen, ik heb het ook uit mijn hoofd gedaan grotendeels!

 6. 13 augustus 2017 / 16:23

  Oh dat ziet er al leuk uit. Ik had een boek besteld en gisteren gekregen. Nu nog papier enzo gaan kopen. Bedankt alvast voor de tips. Ga een kijkje nemen bij action en hema

  • Mariska
   Auteur
   13 augustus 2017 / 17:15

   Zeker doen hoor, er zijn veel goedkope alternatieven voor de duurdere merken. Bij Trekpleister heb je nu pastelkleuren van Stabilo (wel in accentueer stiften) in de aanbieding!

   • Tania
    13 augustus 2017 / 17:38

    Ik woon in Belgie, hier hebben we jammer genoeg geen Trekpleister. Maar toch bedankt voor de tip

 7. 13 augustus 2017 / 16:20

  Wat leuk! Ik ben vooral fan van volledig zwarte handlettering. Ben er zelf nog niet mee bezig, maar wil dit wel eens gaan uitproberen!
  Lees het laatste blogbericht van Kim – Geluksmomentjes van de week #3My Profile

  • Mariska
   Auteur
   13 augustus 2017 / 17:14

   Ja dat vind ik ook heel mooi, alleen hier wilde ik toch kleur in proberen. Zwarte ga ik zeker ook maken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.