Waarom kreeg ik geen autoverzekering?

action shoplog geurboompjes

Sinds begin dit jaar heb ik weer een eigen auto. Eerder in 2014 had ik ook een eigen auto, maar die had ik snel weer weg gedaan omdat ik zoveel premie moest betalen per maand. Dit kwam omdat ik een niet zo’n handig akkefietje had gehad. Ooit schreef ik er al eens over. Dit was in mei 2010 en op dat moment was ik overspannen. Ik had iets gedaan waardoor mijn rijbewijs werd ingenomen voor een bepaalde tijd. Verder wil ik er niet (meer) al te erg over uitweiden omdat het gelukkig al lang geleden is en ik het achter mij heb kunnen laten. Toch wil ik wel aangeven waarom ik geen autoverzekering kreeg.

Nooit meer zonder auto

Nu ik weer sinds begin dit jaar een auto heb wil ik dus nooit meer zonder auto. Dat klinkt allemaal heel dramatisch, maar dat is niet zo. Al vanaf het begin dat ik mijn rijbewijs heb gehaald (dat was in 2006), heb ik mijn rijbewijs altijd als een luxe gezien. Niet iets wat ik perse nodig had in het dagelijkse leven om mijn leven te leven. Als ik ergens heen wilde dan kon dat ook gewoon met het openbaar vervoer. Alhoewel ik daar ook bij moet zeggen dat het openbaar vervoer natuurlijk niet altijd heel fijn is. Als je weg wilt rijdt er precies geen bus of trein waardoor je lang moet wachten, of ze komen überhaupt maar een keer per uur (zoals bij mij in het dorp). Nu ben ik weer erg gewend aan mijn auto en kan ik makkelijk ergens naartoe. Zo kan ik makkelijk naar mijn zusje die 30 minuten verderop woont in een dorp waar de bus sowieso in het weekend al niet rijdt, maar ook naar Duitsland waar ik toen naartoe ging met haar.

Mijn auto verzekeren was nogal een probleem

En toen had ik weer een auto. Leuk, maar die moet ook verzekerd worden. Het ging bij mij alleen niet zo makkelijk. Niet even naar een website, autoverzekering berekenen en afsluiten. Klinkt makkelijk, maar nee. Je moet namelijk invullen of je de afgelopen 5 of 7 jaar in aanraking geweest bent met justitie en dat was ik. Liegen heeft geen zin, want je wordt toch nagetrokken. Het duurde bij mij wat langer voor ik het wel voor elkaar kreeg en dat is natuurlijk mijn eigen schuld. En dan heb je je autoverzekering, maar wat ga je dan allemaal verzekeren? Sowieso een inzittendenverzekering, WA (verplicht) en rechtsbijstand voor €1 ?  Dat laatste heb ik zeker overwogen omdat mijn zusje en ik soms naar een concert gaan in Duitsland. Als daar wat gebeurt dan heb je toch wel een probleem, aangezien niet iedereen in de buurt woont en je niet echt een kant op kunt. Toch heb ik het voor nu achterwege gelaten en kijk ik verder als we weer vaker gaan.

Lees ook:
My good old Reebok sneakers
Waarom ik mijn kat binnen houd
5 ergernissen in de bus
20 dingen waar ik me enorm aan erger, irritante dingen!

Alles is nu dus gelukkig goed geregeld en kan ik zonder zorgen weer de weg op! :) En ik moet bekennen dat ik zelfs de auto pak als ik naar mijn werk ga.. wat welgeteld minder dan 5 minuten is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *