Advertenties, wat verdien je er nou mee + voor- en nadelen

advertentie inkomsten

Geld verdienen met advertentie inkomsten, je ziet het maar al te vaak. Ook ik verdien wat door het tonen van advertenties op mijn blog. Op het moment dat ik dit zag bij de grote(re) bloggers wilde ik dit ook. Ik wilde ervaren hoeveel je nou kon verdienen met advertentie inkomsten. Want eerlijk is eerlijk; als je blog je bedrijf is wil je daar natuurlijk zoveel mogelijk geld mee verdienen. Dat wil(de) ik natuurlijk ook, dus ik vond het een goed idee om dit te proberen. Door te proberen en bij te houden wist ik welke advertenties op welke plekken het beste zouden scoren. Je moet wel verschillende formaten op verschillende plekken afwisselen om erachter te komen wat wel en niet goed werkt. In het begin deed ik dit voor met Google Ads die ik er zelf opzette, tegenwoordig heb ik advertenties via een bureau. Maar wat verdien je nu precies met advertenties op je blog en wanneer is het wel en niet interessant? Wat zijn de voor- en nadelen? Lees mee!

Foto: Shutterstock

Nadelen

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen en eerlijk zijn. Die advertenties zien er vaak nou niet heel leuk uit en vaak zijn ze nog irritant ook. Nadat ik mijn struggles op Twitter had gedeeld ging ik nadenken en daarover schreef ik dit artikel. Ik startte met een advertentie direct bovenin de header. Sommige advertenties en sommige zijn ook wel mooi. Maar eigenlijk was het wel zo van: je opent m’n blog en BAM een advertentie in je face. Hoewel het bovenin best scoort en je het meeste eraan verdient, vond ik het eigenlijk ook wel een beetje stom. Mijn blog moet niet draaien om advertenties, maar om de foto’s en content die ik creëer. De nadelen:

  • met meer advertenties gaat je blog langzamer laden
  • een overload aan advertenties laat de content en fotografie een beetje verdwijnen
  • het kan heel opzichtig zijn met van die knipperende, drukke en afleidende beelden

Je kunt zelf vast meer nadelen bedenken uit jouw persoonlijke geval, maar dit zijn voor mij de grootste nadelen. En weet je? Je verdient helemaal niet zoveel aan advertentie inkomsten. Ga meer eens na hoeveel mensen er tegenwoordig adblockers gebruiken. Dan zien ze jouw advertenties niet en loop je ook weer wat mis.

Voordelen

Het voordeel is natuurlijk dat je er iets aan verdient en op die manier kun je ook weer een samenwerking aangaan. Advertenties op je blog is natuurlijk ook weer een vorm van een bepaalde samenwerking. Merken leren jou kennen en jijzelf leert ook weer nieuwe producten, merken en aanbiedingen kennen door middel van de advertenties die je ziet. Dat vind ik zelf op zich wel leuk. Meer voordelen dan deze twee kan ik zo niet noemen, dus als je het zo bekijkt zijn er (voor mij) meer nadelen dan voordelen. Goed dat ik alles voor mezelf even op een rij heb gezet. Zelf heb ik nu de bovenste advertentie verwijderd en heb ik alleen nog in de sidebar en in het artikel zelf een ad. Dat geeft al veel meer rust en de rust die het mij geeft hoop ik mijn bezoekers ook te geven zodat het een mooier geheel is. Voordelen:

  • je verdient er geld mee
  • je leert door de ads nieuwe merken, producten, acties en kortingen kennen

Advertentie inkomsten, hoe hoog is dat?

Dat is natuurlijk per advertentie, aantal bezoekers en per campagne verschillend. Ik kan niet over iedere website zeggen hoeveel ze verdienen en dat is ook niet jouw en mijn zaak. Helaas 🙂 Ik kan je wel een soort voorbeeld geven van hoe dit bij mij uitpakt(e). Als je zelf advertenties via Google Ads plaatst dan krijg je betaald per 1000 views en krijg je meer als er iemand op klikt. Dit verschilt van een paar cent tot soms wel een euro per klik. Niet echt voorspelbaar dus. De advertenties die het beste scoren zijn de grote header ad en een ad bovenin de sidebar.  Tenminste, dat is mijn ervaring. De echte cijfertjes ken ik niet 🙂 Zelf ben ik sinds kort aangesloten bij een bureau en met de ads die ik draaide (header, 3 in de sidebar en 1 in het artikel) verdiende ik ‘maar’ een paar tientjes per maand en dat is gebaseerd op zo’n 5000 bezoekers gemiddeld per maand. Maar je moet je afvragen of je zoveel ads wilt laten zien voor dat redelijk kleine bedrag wat je eigenlijk verdient. Ik heb besloten om de ad in de header (de grote banner) te verwijderen en het dus alleen in de sidebar (3 ads) en in het artikel te laten staan. Het is minder ‘in your face’ naar mijn idee en dat is alleen maar beter. Mocht ik op deze manier nog minder gaan verdienen ga ik ook overwegen of de advertenties te verwijderen. Advertenties zijn namelijk niet het hoofdinkomen van mijn blog, maar toch evengoed een leuke bijverdienste.

Lees ook:
9 dingen die je kunt doen om je blog te verbeteren
Favoriete webwinkels (en fysieke winkels) + de gouden tip!
Supertip voor bloggers: geld verdienen met linkpizza

Vinden jullie minder advertenties zo beter op mijn blog? En wat vind jij de meest irritante advertentie?

Volg:
Avatar for Blogger
Blogger

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook