Risico gaat mis, inkomsten, bezoekersaantallen.. klaar mee!

door Mariska

Als je mij op Twitter volgt dan heb je waarschijnlijk al iets gelezen. Dat ik op dit moment echt niet weet wat ik met mijn blog aan moet. Dan komt het neer op de cijfertjes, bezoekersaantallen en inkomsten. Ik ben absoluut niet jaloers aangelegd, maar heel soms vraag ik me wel eens af waarom het mij niet lukt om mijn blog te laten groeien en anderen wel. Wat doe ik verkeerd, wat moet ik anders doen en hoe gaat het me wel lukken? Dit vroeg ik me gisteren dus ook op Twitter af. Er spoken heel veel ideetjes door mijn hoofd. Of nou ja, ideetjes, eerder vragen over wat ik er mee aan moet en hoe ik het moet gaan aanpakken.

Foto: Shutterstock

Soms lopen dingen niet zoals je hoopt

Al een aantal keer had ik goede hoop dat mijn blog beter zou gaan lopen, dat mijn bezoekersaantallen zouden gaan stijgen en ik er gedeeltelijk van zou kunnen leven. Daardoor kon ik ook minder werken bij mijn baas, maar helaas loopt dat anders. Ik ga niet heel veel erover vertellen, maar het komt er op neer dat ik mijn werk er wel onder lijdt en ik meer moet gaan werken bij mijn baas. Dat heeft twee kanten; een goede omdat ik beter mijn werk kan doen, maar minder omdat ik minder tijd aan mijn blog kan besteden. Het is niet anders, want ik kan ook niet voor mezelf aan de slag op dit moment. Van mijn blog kan ik niet leven. Het is niet het einde van de wereld, maar zeker iets wat ik niet had gehoopt.

Focussen op bezoekersaantallen en cijfertjes

Dit is een van mijn grootste valkuilen; mij focussen op bezoekersaantallen en cijfertjes. Waarom? Ik denk omdat ik het niet los kan laten en ik steeds alle prestaties maar wil bijhouden. Hoe doet mijn artikel het? Zijn er vandaag al veel bezoekers op mijn blog geweest? Waarom heb ik zo weinig reacties? Ga maar door. Elke dag spoken dit soort dingen door mijn hoofd. Dit is iets wat ik ook echt los moet gaan laten, want het brengt me nergens. Het is zoals het is. Ik vind het bloggen nog steeds heel erg leuk, het fotograferen ook, maar toch heb ik het idee dat het niet groeit. Eigenlijk dat het zelfs minder wordt, hoewel ik had gehoopt dat het alleen de zomerdip was. Dat raakt me wel. Alsof mijn werk niet goed genoeg is voor de rest, alsof mijn foto’s en reviews niet leuk en goed genoeg zijn en alsof mijn blog er niet echt toe doet. Waarschijnlijk slaat het nergens op, maar dit is op dit moment mijn idee erbij. Het blijft maar malen in mijn hoofd.

En geheel opnieuw beginnen?

Nu is doormariska.nl niet een domeinnaam die specifiek verwijst naar een genre als beauty of lifestyle. Het is een hele brede naam waar ik heel veel onderwerpen in kwijt kan. Dit heb ik ook wel altijd zo gewild, omdat ik niet maar één bepaalde interesse heb. Ik ga niet een hele blog wagen aan mijn kat, ben niet van plan voorlopig zwanger te raken of aan kinderen te denken en heb niet maar één hobby. Ja, bloggen en creatief bezig zijn. Ik heb geprobeerd om een blog over bloggen te beginnen, maar dat liep uit op niets. Dan mis ik weer dat ik niet over alles kan schrijven wat ik wil. Dat is iets wat ik heel lastig vind. Een hele nieuwe domeinnaam heb ik ook al over nagedacht. Misschien is een frisse wind wel heel erg fijn, geeft het me nieuwe inspiratie en een heel nieuw gevoel. Soms is het niet erg om even helemaal opnieuw te beginnen. Maar om het uiteindelijk te doen is wel een hele grote stap voor mezelf. Mensen ‘kennen’ mij van doormariska.nl, wat als ik nu een hele andere domeinnaam aanneem? Dat zou wel gek zijn, dan zouden mensen mij niet meer herkennen? Valt waarschijnlijk ook wel weer mee, maar is iets wat weer door mijn hoofd spookt.

En wat vind jij ervan?

Natuurlijk kan ik ook jullie hulp gebruiken bij mijn gedachten. Wat doe jij precies en hoe pak jij het aan? Hoe doe jij dat met cijfertjes en inkomsten? Hoe doe jij dat als je het even niet meer weet? Heb jij wel eens gedacht aan een nieuwe domeinnaam? Vind jij mijn blog leuk? Niet meer leuk? Waarom reageer je niet bijvoorbeeld?

Dit is echt een artikel uit de bodem van mijn hart en ben erg benieuwd naar jullie reacties. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:
Dit zijn mijn valkuilen bij het bloggen
3 manieren om geld te verdienen met bloggen, welke past bij jou?
Ik ga mijn hart volgen!
12 Redenen waarom Facebook ons leven verpest 

Gerelateerde artikelen

34 reacties

LivingThaGoodLife 10 november 2017 - 11:15

Ik snap je frustratie! Ik heb aardig wat ervaring met websites, shops en bezoekersaantallen omhoog krikken.. echter was tot begin dit jaar bloggen compleet onbekend terrein voor mij. Ik kan echter wel zeggen dat ik er intussen een leuk centje mee verdien door te bloggen op Yoors. Neem eens een kijkje op mijn review blog anders https://yoo.rs/livingthagoodlife/blog/4-maanden-lid-yoors-review-1500400194.html?Ysid=45920

Intussen heb ik ook mijn eigen domein gemaakt met wordpress, maar door emigratie niet bij kunnen werken. Ga ik snel doen, ik zie wel steeds traffic door dat het mijn blogs zijn van yoors die goed in Google scoren.
Misschien eens wat om te overwegen?

succes 🙂

Reageer
Rosita Elise 9 november 2017 - 17:22

Ik blog zelf nog niet zo lang; mijn bezoekersaantallen zijn echt laag; ik heb nu paar keer een mailtje gehad van een bedrijf maar gaan er niet op in omdat mijn bezoekersaantallen nog te laag zijn. Ik vind het leuk om samenwerkingen aan te gaan; en ik doe mijn best. Als ik een dag vrij ben werk ik lekker vooruit op mijn blog zodat ik als ik aan het werk ben er niet over hoef na te denken dat er nog iets online MOET komen. Dat gaf mij gelijk veel meer rust. Ik heb de lat ook minder hoog gelegd; ik wide eerst om de dag iets posten. Ik hou het nu bij 3 posts per week; soms 4. Dit werkt voor mij prima en i kvind het leuk; als mijn blog groeit zou i kdat super leuk vinden. Het enige wat ik jammer vind is dat wanneer ik reageer op grotere blogs zij nooit terug reageren; dat vind ik dan wel jammer.

Liefs

Reageer
Annemieke 9 november 2017 - 13:34

Hoi Mariska,

Na het lezen van je artikel volgt hier mijn reactie. Weetje kijk gewoon niet meer naar de cijfers, aantallen en al die shit. Dan verlies je gewoon echt je focus, je blije gevoel om te bloggen. Denk aan het moment dat jij begon met bloggen, Waarom begon jij ooit met bloggen

Ik ben hiervan afgestapt. Soms zie ik ook what the f*ck waarom geen reactie, zo weinig bezoekers. Ook tijdens events word mij gevraagd hoeveel volgers en al die shit, mijn reactie. Dit interesseert mij niet meer, vind je mijn blog leuk kijk en blijf kijken vind je het niks, klik lekker weg. Ik vind bloggen leuk, omdat ik het leuk vind om te schrijven mensen te inspireren, te adviseren. Anders was ik wel gestopt. Ik ga mij met deze onderwerpen niet meer bezig houden 🙂

Hopelijk geeft jou dit wat meer lucht, om te blijven bloggen.

Groetjes Annemieke

Reageer
femketje 9 november 2017 - 07:52

ik hou me zelf totaal niet vast aan alle cijfertjes en werk gewoon al jaren fulltime met mijn blog er naast. is er groei, mooi! zo niet, dan ga ik gewoon verder met het leuk vinden om te bloggen en doe ik het voor mezelf 🙂

Reageer
kees 7 november 2017 - 10:58

Ik vond het altijd een leuk blog om te lezen, maar toen je een keer Trump aanhaalde en ook nog schreef over zijn enge taal richting Vietnam (moet noord Korea zijn natuurlijk terwijl ze regelmatig hun buurlanden bedreigen met miljoenen inwoners), haakte ik af.
Niet om je mening maar omdat ik denk dat je je beter kunt focussen op de dingen waar je altijd leuk over schreef.
Dit is niet rot bedoeld maar als je dan dingen schrijft is het wel handig dat je weet waar je over schrijft.
Verder altijd een eerlijk verhaal over je positieve en negatieve ervaringen in je leven en de producten die je probeert, waarvan ik denk dat mensen DAT juist waarderen in je blog en dat daar je kracht ligt!

Reageer
Saskia 6 november 2017 - 16:17

Ik ben een jaar geleden gestopt met bloggen op http://images-and-words.nl.
Gewoon omdat ik het allemaal helemaal gehad had. Ik stoorde me echt aan vanalles, maar vooral het het ‘kijk mij eens, en hoe groot mijn blog is’ houding.
Maar realiseerde me uiteindelijk dat het allemaal een beetje aan mezelf lag.
ik heb me een paar maanden geleden een paar vragen gesteld en daarop eerlijk geantwoord; Wat was er (ooit) zo leuk aan bloggen – de ongedwongen sfeer en het bezig zijn met foto’s en content en daarop leuke reacties krijgen.
En waarvoor heb je het ooit allemaal gedaan – voor mezelf, als uitlaat klep, naslagwerkje.
Ik heb toen het draadje weer opgepakt (onder een andere naam) en hoop dat ik voorlopig nog wel even met de huidige insteek blijf bloggen.

Zelf valt me op dat reacties bijna nergens meer gegevens worden (why?). Gunt men het elkaar niet.
Dat men blogt voor het bloggen en zoveel mogelijk views. Dat men blogt voor inkomsten.

Het is leuk als je van bloggen uiteindelijk je werk kunt maken, maar dat moet naar mijn bescheiden menig niet de hoofd-insteek zijn van je blog.
Ik denk dat je blog succesvoller is als je dicht bij jezelf blijft en daarmee groeit.

Just my two cents 😉 Verder vind ik dat je een leuk blog hebt, ik kom graag eens rondneuzen.

Reageer
Mariska 6 november 2017 - 18:29

Hi Saskia, bedankt voor je uitgebreide reactie. Waardeer ik 🙂 Ik heb zeker iets aan jouw insteek en de laatste dagen ben ik ook zo wel eens een beetje aan het nadenken. Wat betreft de reacties vind ik dat ook super jammer. Een aantal jaar geleden kreeg ik gerust 20 reacties op een artikel, nu zijn dat er veel en veel minder. Denk dat mensen de tijd niet meer nemen om te reageren.

Reageer
Sabrina 6 november 2017 - 16:07

Ik moet eerlijk toegeven dat ik bijna nooit je blog lees. Echt maar heel zelden als ik een artikel in mijn mail langs zie komen wat me interessant genoeg lijkt om door te klikken (want ik krijg wel je meldingen) Ik kan dus niet precies aangeven waardoor het komt dat je lezersaantallen dalen, of waarom je weinig reacties krijgt, omdat ik daarvoor gewoon te weinig op je blog kom.

Wat ik wel heel tof vind en onderscheidend aan jouw blog is dat je heel open bent over het bloggen op zich. Hoe je er geld mee verdiend, dat je er voor uit komt dat je er geld mee verdiend. Of iets gesponsord is, of reclame. En waarom je bepaalde samenwerkingen aan gaat en andere niet. Veel bloggers houden dat geheim alsof ze zich er voor schamen en er niet voor uit durven te komen dat ze ergens geld voor krijgen. Jij doet dat niet en bent er heel open over. Dat vind ik echt een pluspunt. Dat soort artikelen interesseren me en maken me nieuwsgierig. Dat dus vooral blijven doen.

En verder hoop ik voor je dat je blog weer gaat groeien zoals je hoopt. Ik heb een paar jaar een blog gehad met een vriend en merkte dat lezers echt uit waren op sensatie. Met pakkende interessante titels lokte je ze dan als het ware naar je blog toe. Blogs met een sensatie kop kregen zo het dubbele aantal lezers. Maar die blog had een heel ander onderwerp, dus ik weet niet of dat bij jouw blog ook kan helpen.

In ieder geval wens ik je veel succes.

Reageer
Mariska 6 november 2017 - 18:25

Hi Sabrina, bedankt voor je reactie! Ik ben blij om te horen dat je mijn blog op die manier onderscheidend vindt. Dat doet me wel goed 🙂 Ik vind namelijk ook dat je best open en bloot kunt vertellen hoe en wat om mensen op weg te helpen. Het klopt inderdaad wat je zegt met die titels, maar ik wil ook geen clickbait blog worden zoals je vaak ziet op bijvoorbeeld Facebook, alleen voor de views. Zelf vind ik dat ook irritant namelijk 🙂

Reageer
Ricardo 5 november 2017 - 00:52

Ik vind het lastig. Aan de ene kant denk ik als ik zie dat je iets nieuws heb gepost: ‘leuk ga even lezen’ aan de andere kant heb ik soms zoiets van ‘wat nu weer?’. Dat laatste klinkt natuurlijk kut en ik ga je daarom netjes uitleggen waar het vandaan komt. Ik heb het idee dat je soms heel wispelturig bent (en zie dat Anette dat ook benoemde). Met name over je blog. Om de zoveel tijd pas je het thema van je blog aan, dan ga je ineens met je zusje aan de slag, dan weer niet, dan ga je dit doen met je blog, dan dat. Mijn tip hierin: probeer dat van je blog te houden. Als jij iets nieuws wilt doen doe het en wijd er geen artikel aan, want als je dan met dat nieuwe stopt komt er weer een artikel over waarom.

Wat me ook opvalt is dat je heel graag twee artikelen per dag wilde plaatsen. Weet niet of dat nog zo is? Maar wellicht dat gewoon reduceren naar één, want heb vaak het idee dat sommige stukken (met name over eerdergenoemde blog veranderingen) opvulling zijn. Daarnaast is dat ook een stukje ‘wat nu weer?’. Als ik er eentje heb gelezen dan denk ik echt van, moet ik serieus nog een stuK lezen?

Less is soms echt more en met name voor de kwaliteitsbehoud van je blog. Ik hoop dat je dit dan ook ziet als opbouwende kritiek en dat ik je hier echt iets mee wil geven en het is misschien niet wat je wilt horen maar wel datgene wat je te horen krijgt omdat ik echt antwoord geef op de vraag: wat vind jij.
Dit vind ik. Ik denk dat als je iets doet met de dingen die ik opnoemde, dat je hele stappen kunt maken om jouw blog weer op te doen bloeien.

Verder wil ik zeggen dat ik je passie bewonder, hoe hard je voor je blog werkt en er wat mee wilt bereiken. Loop alleen niet aan het doel voorbij door die statistieken. Daardoor kun je die passie verliezen, en juist mindere kwaliteit leveren. Kijk in plaats van elke dag, elke week op 1 vast moment wellicht! Nou hoop dat je er wat aan hebt!

Reageer
Mariska 5 november 2017 - 09:56

Hi Ricardo, thanks voor je reactie. Ik waardeer zeker je eerlijkheid en ik denk dat je het goed verwoordt hebt. In ieder geval niet iets om boos op te worden van mijn kant 😉 Met je reactie kan ik wel wat en inderdaad de wispelturigheid komt misschien ook voort uit mijn privéleven. Helaas ben ik dat de laatste jaren ook erg geweest, hopelijk lost dat zich meer op nu ik weer echt een leven alleen heb (woon helemaal alleen met m’n kat 🙂 ). Was me er niet van bewust dat dit zo merkbaar was op mijn blog eerlijk gezegd.

Het is ook best wel gedoe geweest en toen heb ik er inderdaad een artikel over geschreven, dat bijvoorbeeld over met mijn zusje iets gaan doen. Misschien is het inderdaad wijsheid om gewoon dit voor mezelf te houden en dit niet open en bloot op m’n blog te roepen. Ook daar is dan weer dat stukje wispelturigheid. Ik ga er eens over nadenken, dank je wel! 🙂

Reageer
Hennie 4 november 2017 - 21:52

Wat een eerlijk artikel. Ik merk op social media ook dat je wat ‘zoekende’ bent. Toch denk ik dat je onzekerheid helemaal niet nodig is. Je hebt behoorlijk wat verstand van bloggerelateerde zaken en dat soort artikelen lezen mensen graag. Je praat geen poep, want je weet er echt wat van. Ik kom regelmatig even bij je lezen, maar reageer niet altijd want ik heb daar helaas niet altijd de tijd voor.

Gewoon lekker zo doorgaan, dame. Dat je bloggen leuk vindt is belangrijker dan de cijfertjes, toch? Die gaan op een gegeven moment echt wel weer omhoog. Dat weet ik zeker.

Reageer
Mariska 5 november 2017 - 09:52

Lieve reactie Hennie, dank je wel! En ondanks dat ik vaker hoor dat ik echt wel weet waar ik het over heb, merk ik dat ik, misschien onterecht, toch onzeker ben. Zet me wel aan het denken 🙂

Reageer
Romy 4 november 2017 - 18:20

Wat naar om te horen dat je de laatste tijd veel twijfels hebt over je blog en soms zelfs het idee hebt dat je iets niet goed doet. Ik denk dat je de sleutel eigenlijk zelf al kent en zelfs in je artikel noemt: het belangrijkste is om te doen waar jij je goed bij voelt, niet waar de meeste mensen op afkomen. Of je nu iets wilt schrijven over je kat, over bloggen, over iets wat je meemaakt of over een product, het belangrijkste is dat je het doet omdat jij het leuk vindt. Natuurlijk is het balen dat je niet van je blog kunt leven, maar bloggen zien als hobby legt misschien ook de lat voor jezelf iets lager. Volg je hart en schrijf over wat jou aanspreekt. Dat is het allerbelangrijkste!

Reageer
Mariska 5 november 2017 - 09:50

Thanks Romy! Inderdaad, de lat lager leggen voor mezelf helpt me misschien meer mijn doel te bereiken dan er constant maar voor willen presteren.

Reageer
Saskia 5 november 2017 - 16:10

Ik wilde eigenlijk in grote lijnen hetzelfde typen als Romy hierboven. Super jammer te horen dat je je zo voelt en veel twijfels hebt. Leg de lat inderdaad lager, wat minder artikelen misschien maar wel kwalitatief & inhoudelijk. Dat is iets wat ik de laatste tijd wat mis. Misschien ook een idee een enquête te houden? Heb ik een tijdje terug gedaan en er kwamen echt heel wat leuke, frisse ideeën in mijn hoofd hierdoor.

Natuurlijk is het lastig, aangezien ik een hobby blogger ben en niet de insteek heb die jin hebt. Toch hoop ik dat deze reactie je helpt 🙂

Reageer
Deb 4 november 2017 - 18:07

Herkenbaar Mariska, ik heb ook regelmatig het gevoel dat ik stil sta (helemaal op IG en FB) maar ik probeer me er niet te druk over te maken, dat is killing voor mijn inspiratie en motivatie ;-). Wat betreft jouw vraag: ik lees je artikelen graag en reageer niet altijd omdat ik gewoon niet altijd de tijd heb en soms ook omdat ik er niet altijd iets op te zeggen heb en dan houd ik gewoon mijn mond ;-).

Reageer
Mariska 5 november 2017 - 09:49

Dankjewel Deb! 🙂

Reageer
Eline 4 november 2017 - 16:10

Ik sta juist op het punt om weer een blog te beginnen nadat ik jaren terug het bijltje er bij neergooide. Ik herken je gevoel heel erg uit die tijd. Ik dacht steeds “als ik nu meer tijd in het bloggen had gestoken…” of “als ik nu ook eerder een YouTube kanaal gestart was…”. Ik vergeleek mezelf met grote bloggers en leeftijdsgenoten die het zoveel beter leken te doen, maar vergat met gemak dat ik naast mijn blog nog een heleboel andere dingen deed. Dingen die minstens zo belangrijk voor me waren. Ik hoop nu weer te gaan bloggen om mijn kennis en ervaringen te delen. Niet omdat ik de “beste” wil zijn, maar gewoon omdat dat iets is wat ik graag doe.

Veel wijsheid toegewenst in de keuzes die je moet maken rondom je blog en werk.

Liefs, Eline

Reageer
Mariska 5 november 2017 - 09:48

Dank je wel Eline, lief!

Reageer
Fleur 4 november 2017 - 16:09

Oooh Mariska dit is heeel herkenbaar! Ik heb het afgelopen jaar om die reden ook een paar maanden helemaal niks gedaan aan mijn blog. Tot ik weer inspiratie en zin had om er weer mee te beginnen. Toen besloot ik over te stappen naar WordPress en moet ik letterlijk weer vanaf 0 beginnen. En weetje? Het gaat super sloom maar wat boeit het? Uiteindelijk zijn die cijfertjes, volgers en reacties bijzaak. Natuurlijk is ergens daar wel die droom, net zoals bij jou, om wie weet ooit er groot mee te worden.. maar voor nu vind ik het prima zo. Ik heb de lol van het bloggen weer terug gevonden en ik denk dat dat het belangrijkste is. Ik hoop oprecht dat jij ook de fun en fijnheid (is geen woord maar ik maak er gewoon een woord van) weer terug vind en ik geloof erin dat de rest dan vanzelf komt. You can do it??!

Reageer
Mariska 5 november 2017 - 09:47

Hi Fleur, bedankt voor je lieve reactie!

Reageer
Annette 4 november 2017 - 14:50

Ik merk je wispelturigheid heel erg op je blog en ik denk dus met mij andere lezers ook. Kijk gewoon wat je leuk vind en zorg dat het inderdaad geen moeten worden dat merk je echt aan je artikelen. Probeer anders in elk geval een bepaald vast publiek vast te houden. Ik zit elke maand rond dezelfde aantallen. Ik vind het jammer dat het niet verder lijkt te groeien maar ik verlies ook geen lezers. Het is stabiel en ik heb er vrede mee om er toch elke maand een paar duizend te hebben. Dan maar geen ‘grote’ blog maar wel met veel plezier.

Reageer
Mariska 5 november 2017 - 09:46

Hi Annette, bedankt voor je reactie. De wispelturigheid herken ik inderdaad wel een beetje ja. Het ‘erge’ is dat ik dat in het dagelijkse leven ook de laatste jaren erg ben of ben geweest. Ik wist alleen niet dat het zo ook op mijn blog over komt en dat is natuurlijk wel een beetje vervelend voor de lezer. Wellicht dat dit er ook mee te maken heeft en meerdere mensen denken ‘heb je haar weer’.

Reageer
Marla 4 november 2017 - 14:09

Hoi Mariska,

ik reageer even omdat ik heel veel herken. Ik schrijf nu met heel veel plezier de artikelen en probeer daar mijn energie uit te halen dan uit de aantallen. En doorda tik me nu meer richt op plezier dan op de aantallen merk ik dat er toch meer bezoekers komen. Misschien omdat ik niet te gespannen schrijf ofzo.

Reageer
Mariska 5 november 2017 - 09:44

Hi Marla, bedankt voor je reactie. Leuke blog heb je trouwens, spiritualiteit is iets waar ik erg in geïnteresseerd ben 🙂 Wellicht merken je lezers inderdaad dat je niet te gespannen schrijft en dat is natuurlijk ook wel een ding. Dat speelt bij mij denk ik wel een beetje.

Reageer
Sazou 4 november 2017 - 12:31

Wat naar om te lezen Mariska.. maar erg begrijpelijk dat je met vragen worstelt. Ik zou vooral bij jezelf nagaan waar je passie ligt, waar wordt jij blij van en welke artikelen schrijf je het liefst? Een manier is ook om te kijken welke artikelen het best gelezen worden, maar het gevaar is dan dat je een richting in slaat die niet bij je past en waar je uiteindelijk niet gelukkig van wordt (ookal zouden je aantallen groeien). De tips van hierboven lijken me ook erg goed: het ‘moeten’ loslaten. Er zijn zoveel bloggers, maar jij bent uniek en juist dat is je kracht om te delen. Een tip die ik heb voor product reviews: misschien is het zinvol de ingrediënten te vermelden. Ik weet dat je het af en toe wel doet, maar ik denk dat er steeds meer mensen willen weten wat er in de producten zitten die ze kopen. Voor mij persoonlijk maakt de naam van een blog niet uit, het gaat mij om de inhoud. En jouw foto’s zijn echt top, als daar je passie ligt zou ik daar zeker mee door gaan! Good Luck meid! 🙂

Reageer
Mariska 5 november 2017 - 09:42

Dankjewel Sazou. Het is inderdaad goed na te gaan welke artikelen ik het liefste schrijf en niet welke het beste scoren. Het beste scoort namelijk een artikel van het allereerste begin (die niet eens van mij is, haha!). Bedankt voor het compliment over mijn foto’s, dat vind ik super lief om te horen.

Reageer
Jenny -IkReis 4 november 2017 - 12:23

Mijn bezoekersaantallen zijn niet echt slecht, maar in houd er heel weinig geldt aan over. Je doelgroep moet ook maar net bereid zijn iets te kopen via jou. En adverteerders willen vaak onmogelijke dingen voor weinig budget – al weten ze je met een duidelijke niche toch te vinden.

Reageer
Mariska 5 november 2017 - 09:40

Dank je wel Jenny. Ja het heeft niet alleen te maken met affiliate marketing (zoals ik denk te begrijpen uit jouw reactie), er is natuurlijk veel meer. En die bedrijven ken ik helaas maar al te goed 🙂

Reageer
Natasja 4 november 2017 - 12:00

Wat Sonja ook zegt: stoppen met moeten. Dat heeft mij zoveel lucht en energie gegeven! Ik kijk nog steeds naar aantallen en baal enorm dat sinds ik mijn sites samengevoegd heb, de aantallen niet worden geëvenaard. Logisch ook als je bedenkt dat de andere sites op Google hun plekje al verdiend hadden.
Bedenk dus dat als je een nieuwe domeinnaam kiest, de bezoeken ineens weer veel minder (kunnen) zijn dan voorheen.
Ik ben ook wel eens jaloers als ik zie hoe snel sommige groeien. Zowel qua bloggen als YouTube. Ik vraag mij ook af hoe t komt dat ‘ik niet leuk genoeg ben’. Maar nu ik dat los laat en mij vast houd aan mijn eigen plezier, groeit mijn blog ineens meer.
En soms denk ik ook wel: helaas, het is niet voor iedereen weggelegd.

Reageer
Mariska 5 november 2017 - 09:39

Thanks Natasja. Ik denk inderdaad dat het niet een hele handige stap zou zijn al zou ik nu een andere domeinnaam nemen. Er zijn wel tructjes als een domeinnaam gebruiken in je logo etc. en de URLs nog wel op doormariska laten staan. Wie weet is dat nog een optie.

Reageer
Sonja 4 november 2017 - 11:48

Stoppen met ‘moeten’. Dat heeft mij enorm geholpen. Milder te zijn over mijn blog. Op de een of andere manier merkt de lezer het.

Reageer
Mariska 5 november 2017 - 09:34

Dankjewel voor je reactie, Sonja. Ik denk dat dit wel een ding is die mij kan helpen.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.