Risico gaat mis, inkomsten, bezoekersaantallen.. klaar mee!

by Mariska

Als je mij op Twitter volgt dan heb je waarschijnlijk al iets gelezen. Dat ik op dit moment echt niet weet wat ik met mijn blog aan moet. Dan komt het neer op de cijfertjes, bezoekersaantallen en inkomsten. Ik ben absoluut niet jaloers aangelegd, maar heel soms vraag ik me wel eens af waarom het mij niet lukt om mijn blog te laten groeien en anderen wel. Wat doe ik verkeerd, wat moet ik anders doen en hoe gaat het me wel lukken? Dit vroeg ik me gisteren dus ook op Twitter af. Er spoken heel veel ideetjes door mijn hoofd. Of nou ja, ideetjes, eerder vragen over wat ik er mee aan moet en hoe ik het moet gaan aanpakken.

Foto: Shutterstock

Soms lopen dingen niet zoals je hoopt

Al een aantal keer had ik goede hoop dat mijn blog beter zou gaan lopen, dat mijn bezoekersaantallen zouden gaan stijgen en ik er gedeeltelijk van zou kunnen leven. Daardoor kon ik ook minder werken bij mijn baas, maar helaas loopt dat anders. Ik ga niet heel veel erover vertellen, maar het komt er op neer dat ik mijn werk er wel onder lijdt en ik meer moet gaan werken bij mijn baas. Dat heeft twee kanten; een goede omdat ik beter mijn werk kan doen, maar minder omdat ik minder tijd aan mijn blog kan besteden. Het is niet anders, want ik kan ook niet voor mezelf aan de slag op dit moment. Van mijn blog kan ik niet leven. Het is niet het einde van de wereld, maar zeker iets wat ik niet had gehoopt.

Focussen op bezoekersaantallen en cijfertjes

Dit is een van mijn grootste valkuilen; mij focussen op bezoekersaantallen en cijfertjes. Waarom? Ik denk omdat ik het niet los kan laten en ik steeds alle prestaties maar wil bijhouden. Hoe doet mijn artikel het? Zijn er vandaag al veel bezoekers op mijn blog geweest? Waarom heb ik zo weinig reacties? Ga maar door. Elke dag spoken dit soort dingen door mijn hoofd. Dit is iets wat ik ook echt los moet gaan laten, want het brengt me nergens. Het is zoals het is. Ik vind het bloggen nog steeds heel erg leuk, het fotograferen ook, maar toch heb ik het idee dat het niet groeit. Eigenlijk dat het zelfs minder wordt, hoewel ik had gehoopt dat het alleen de zomerdip was. Dat raakt me wel. Alsof mijn werk niet goed genoeg is voor de rest, alsof mijn foto’s en reviews niet leuk en goed genoeg zijn en alsof mijn blog er niet echt toe doet. Waarschijnlijk slaat het nergens op, maar dit is op dit moment mijn idee erbij. Het blijft maar malen in mijn hoofd.

En geheel opnieuw beginnen?

Nu is doormariska.nl niet een domeinnaam die specifiek verwijst naar een genre als beauty of lifestyle. Het is een hele brede naam waar ik heel veel onderwerpen in kwijt kan. Dit heb ik ook wel altijd zo gewild, omdat ik niet maar één bepaalde interesse heb. Ik ga niet een hele blog wagen aan mijn kat, ben niet van plan voorlopig zwanger te raken of aan kinderen te denken en heb niet maar één hobby. Ja, bloggen en creatief bezig zijn. Ik heb geprobeerd om een blog over bloggen te beginnen, maar dat liep uit op niets. Dan mis ik weer dat ik niet over alles kan schrijven wat ik wil. Dat is iets wat ik heel lastig vind. Een hele nieuwe domeinnaam heb ik ook al over nagedacht. Misschien is een frisse wind wel heel erg fijn, geeft het me nieuwe inspiratie en een heel nieuw gevoel. Soms is het niet erg om even helemaal opnieuw te beginnen. Maar om het uiteindelijk te doen is wel een hele grote stap voor mezelf. Mensen ‘kennen’ mij van doormariska.nl, wat als ik nu een hele andere domeinnaam aanneem? Dat zou wel gek zijn, dan zouden mensen mij niet meer herkennen? Valt waarschijnlijk ook wel weer mee, maar is iets wat weer door mijn hoofd spookt.

En wat vind jij ervan?

Natuurlijk kan ik ook jullie hulp gebruiken bij mijn gedachten. Wat doe jij precies en hoe pak jij het aan? Hoe doe jij dat met cijfertjes en inkomsten? Hoe doe jij dat als je het even niet meer weet? Heb jij wel eens gedacht aan een nieuwe domeinnaam? Vind jij mijn blog leuk? Niet meer leuk? Waarom reageer je niet bijvoorbeeld?

Dit is echt een artikel uit de bodem van mijn hart en ben erg benieuwd naar jullie reacties. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:
Dit zijn mijn valkuilen bij het bloggen
3 manieren om geld te verdienen met bloggen, welke past bij jou?
Ik ga mijn hart volgen!
12 Redenen waarom Facebook ons leven verpest 

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?