Supertip voor bloggers: geld verdienen met linkpizza

linkpizza

Jullie hebben al kunnen lezen hoe je geld kunnen verdienen met bloggen en affiliate marketing, maar nu wil ik een hele handige tool met jullie bespreken die zeker voor bloggers enorm handig is. Dit probeer ik zo goed en zo duidelijk mogelijk uit te leggen, zodat iedereen in principe aan de slag zou kunnen gaan. Dit gaat over het platform LinkPizza . Wellicht dat jullie er al eens iets over gelezen hebben. Zo niet, dan lees je het nu :) Ik vind dit soort dingen namelijk enorm interessant en nog leuker om mijn ervaring en tips over te brengen op andere bloggers. Goed, laten we beginnen!

Wat is LinkPizza?

LinkPizza is een netwerk die in verbinding staat met een aantal affiliate netwerken, zoals Daisycon en Zanox, maar ook buitenlandse affiliate netwerken. Samen hebben zij enorm veel merken een online aanbieders. Je zou dus kunnen zeggen dat het ideaal is om er een zakcentje mee te verdienen omdat er zoveel merken bij zitten. Eigenlijk is het zo simpel dat je een code of plugin in je WordPress zet, deze activeert en vervolgens maakt LinkPizza van iedere link die van een van de adverteerders is die ‘erbij horen’, een affiliate link maakt. Dat gaat volledig automatisch en ook bij artikelen van jaren geleden die je misschien bent vergeten, wordt er een affiliate link gemaakt. Zo kun je dus eigenlijk ook nog verdienen op oudere artikelen, mits iemand iets via die link aanschaft. Ook zul je niet zien dat het een affiliate link is (het ziet eruit als een normale link), behalve als je met je rechtermuisknop erop klikt. Het is uiteraard wel noodzakelijk dat je in het artikel erbij zet dat je affiliate links in het artikel hebt verwerkt. Het is belangrijk om eerlijk te blijven tegen je lezers! En je kunt heel gemakkelijk zien of er een link in je artikel zit door middel van de widget, dus er zijn geen excuses om het niet te doen ;)

Wat moet je doen om er gebruik van te kunnen maken?

Je hebt meerdere mogelijkheden om LinkPizza te kunnen gebruiken. Namelijk door een Javascript code te gebruiken een redirect of nog makkelijker, gewoon de WordPress plugin installeren. Je volgt de instructies en dan wordt de plugin automatisch ingesteld met jouw ’toegangs token’, zodat het jouw eigen meetlink wordt. Als iemand iets koopt via jouw link, dan wordt het in jouw account bijgeschreven. In het scherm waar je jouw artikel typt verschijnt een widget aan de rechterkant van LinkPizza. Als die er niet direct staat kun je die via schermopties inschakelen. Hieronder een voorbeeld:

linkpizza

Als je een artikel aan het typen bent dan kun je direct vanuit je scherm zien welke links die je in je artikel hebt gezet, kunt gebruiken voor LinkPizza. Als die oranje kleurt wordt het automatisch een affiliate link en blijft het grijs, dan is het geen affiliate link. Je kunt de links stuk voor stuk aanvinken om ervoor te zorgen dat het geen affiliate link wordt (bijvoorbeeld voor een advertorial) of je kunt het direct uitschakelen voor de gehele post. Dit vind ik dus super handig! Als een bedrijf jou betaald voor een artikel dan kun je het namelijk niet maken om ook nog eens een affiliate link ervan te maken.

Voorbeeld:
Hema.nl = wel affiliate link
Bijenkorf = geen affiliate link

Geld verdienen met LinkPizza

Je kunt hier dus een leuk centje mee verdienen! Zeker als je blog je bedrijf is kun je het een inkomstenbron maken. Het werkt gewoon net als affiliate links zoals je ze gewend bent. Je schrijft bijvoorbeeld een artikel met super leuke artikelen van Hema die je hebt gekocht, je links gewoon naar www.hema.nl en omdat Hema bij een van de aangesloten netwerken zit, wordt het automatisch een affiliate link. Als een van jouw bezoekers op de link klikt en daar vervolgens iets besteld, dan ontvang jij dus commissie. Klinkt niet alleen simpel.. dat is het ook. Dit werkt dus ook met terugwerkende kracht. Als jij in een van je eerste artikelen ‘normale’ linkjes hebt die van een adverteerder is die bij LinkPizza zit, dan worden dit dus ook affiliate links. Jij verdient 80% van de inkomsten en LinkPizza verdient 20% van de inkomsten. Op zich niet heel erg dat je iets afstaat omdat de tool zo ontzettend handig is en je zelf eigenlijk vrij weinig hoeft te doen.

Statistieken bekijken

linkpizza

Natuurlijk wil je ook je statistieken bekijken. Zodra je inlogt kom je in je dashboard terecht en zie je zo ongeveer bovenstaand plaatje. Je ziet in een oogopslag de blauwe (totale kliks), de oranje (monetized links kliks) en de groene (de leads). De leads zijn belangrijk, want dat zijn de aankopen die mensen hebben gedaan. Het totaal dat je verdient hebt zie je onder ’total’ staan. Alle links worden meegeteld die op je blog zijn waar mensen op klikken, dus ook de links waar je niets mee kunt verdienen zoals links naar andere blogs. Je hebt nog veel meer opties maar die kun je beter zelf bekijken. Je kunt onder andere zien op welke links het meeste geklikt is, via welk artikel mensen iets hebben gekocht of op welke adverteerders het meeste wordt geklikt op jouw blog.

Welke adverteerders en merken vind je bij LinkPizza?

Er zijn echt ontzettend veel adverteerders waar je geld mee kunt verdienen en dat zijn er echt super veel! Zo zie je bijvoorbeeld Zalando, Hema, Bol.com, Douglas, Lucardi, Bonprix, Otto en nog honderden meer. Alles wat je moet doen is je artikel schrijven, links toevoegen waar nodig en je ziet zo of het affiliate links worden of niet.

Ik zou zeggen, meld je aan bij LinkPizza en probeer het uit. Het team van medewerkers staat graag voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Als je je aanmeld dan zal je wel eerst goedgekeurd moeten worden, maar dit gebeurt eigenlijk vrij snel. Zodra dat is gebeurt installeer je de plugin en kun je aan de gang!

Als je vragen aan mij hebt hierover of over mijn ervaring; vraag het in de reacties of stuur mij even een email. Dan zal ik daar zo snel mogelijk op reageren. Succes! :)

Lees ook:
3 manieren om geld te verdienen met bloggen, welke past bij jou?
5 redenen om een samenwerking NIET aan te gaan
Advertenties, wat verdien je er nou mee + voor- en nadelen
Zo krijg je meer interactie op je blog, 6 super tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *