3 beste plekken voor Google Ads, ik geef je ze!

by Mariska

3 beste plekken voor Google Ads, ik geef je ze!

Zelf vind ik het leuk om met verschillende formaten Google ads te experimenteren. Welk formaat op welke plek brengt nu het meeste op? Vele van jullie zijn hier vast niet mee bezig, maar als je een bedrijf hebt dan is het leuk als je hier wat inkomsten uit kunt halen. Ik heb echt oneindig veel geprobeerd, geswitchted, formaten aangepast en plekken ontdekt. Stiekem laat het plaatje bovenin al een beetje zien wat de beste formaten op welke plek zijn voor Google advertenties. Nu kan het per bedrijf of blog verschillen, maar ik deel graag met je wat voor mijn blog het beste werkt en waar ik het meeste inkomsten mee verdien. Ook heb ik best vaak gehoord dat blogs geen Google Ads gebruiken, omdat er weinig inkomsten inzitten. Oké, het hangt ook wel een beetje af van de bezoekersaantallen, maar ik verdien er wel oké mee!

De verschillende formaten van Google Ads

Je hebt in Google Ads verschillende formaten die je kunt gebruiken (standaard formaten), je kunt zelf een grootte van de ruimte opgeven die je wilt vullen én je hebt responsive advertenties. De laatste wordt eigenlijk altijd aangeraden, omdat responsive formaat zich altijd aanpast aan de ruimte en het scherm. Dus dit zal beter zichtbaar zijn op tablets en mobiele telefoons. Zelf een grootte aangeven kan, maar is niet aan te raden. Dit puur omdat de standaard advertentieformaten het meest gebruikt worden en die ruimte ook veelal wordt gevuld met de standaard maten. Er komen dus meer relevante advertenties tevoorschijn in deze formaten, waarbij er weer meer kans is dat er ook op wordt geklikt.

De Google Ads die bij mij het beste werken qua formaat is het bovenin (billboard 970×250), header (leaderboard 728×90), grote sidebar ad (grote skycraper 300×600) en het vierkant (middelgrote rechthoek 300×250). Dit zijn de formaten die ik op die moment gebruik op mijn blog en verre weg het beste werken. Eigenlijk heb ik het ook een beetje ingedeeld zoals het middelste plaatje bovenin. Ik gebruik de handige Wordpress plugin AdRotate . Daarmee kun je advertentie groepen maken zodat de advertenties in die bepaalde groep worden gerouleerd. En nog veel meer opties die heel handig zijn, kijk zelf maar :)

Wat brengt dan het meeste op?

Ik gebruik dus Google Ads en ads via een mediabureau. Op bepaalde plekken heb ik alleen de code van de advertentie van het mediabureau en op een andere plek wissel ik dit weer af met Google advertenties. Ik zal je een voorbeeld geven:

– Bovenin in de header wisselt het billboard van Google (970×250) af met de header ads van het mediabureau (970×250 en 728×90, kan wisselen)
– De eerste advertentie bovenin de sidebar wissel ik met een grote skycraper (300×600) en de ad van het mediabureau (300×250 en 300×600, kan wisselen)
– Tussen het einde van het artikel en de reacties heb ik een Google Ad van 300×250 geplaatst, wordt veel gezien en ook best veel op geklikt

Dit is slechts een voorbeeld van hoe het voor mij het beste werkt en hierdoor krijg ik (tot nu toe) het meeste uit Google Adsense. Ik heb er voor gekozen om dus ook ads van het mediabureau te draaien en nog de ads van Just Premium. In totaal verdien ik dus via 3 partijen, maar nu gaat het over Google Adsense ;) De genoemde advertentieformaten en plekken gebruik ik op dit moment en werkt voor mij het beste. Mocht je bijvoorbeeld bovenin je sidebar willen rouleren met een vierkant (300×250) en een grote skycraper (300×600), dan raad ik je de plugin echt aan. Je kunt bijvoorbeeld ook instellen welke ad je het meeste wilt laten zien en welke het minste.

Op deze manier denk ik dat je het meeste uit je Google Ads kunt halen, echter hangt het natuurlijk wel af van de hoeveelheid bezoekers die op je blog terecht komen en ook daadwerkelijk klikken. Dit kan ik helaas niet garanderen ;) Ook snap ik het als je niet 3 Google Ads wilt plaatsen. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor alleen een advertentie in de header van je pagina óf bovenin de sidebar. Dat is wat ik je aanraad als je maar op 1 plek dit wilt.

Lees ook:
Van die discussies over bloggen die altijd blijven
Advertenties, wat verdien je er nou mee + voor- en nadelen
Betaalde content op een blog vervelend en tv niet?
3 manieren om geld te verdienen met bloggen, welke past bij jou?

Ik hoop dat ik zo de basis een beetje verteld heb en dat je hier iets aan hebt. Als je vragen hebt mag je me mailen of stel ze in de reacties!

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?