Onmisbaar: 5 gerichte tips voor je jouw bedrijf start

bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Heb je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig? Sinds 2015 staat doormariska.nl bij de Kamer van Koophandel ingeschreven. Vanaf februari 2015 om precies te zijn, wat het dus al bijna 3 jaar maakt, wow! Elke dag ben ik er nog trots op dat ik dit heb weten te bereiken. Eerlijk is eerlijk het klinkt ook best stoer om te zeggen dat je een eigen bedrijf hebt en dat je post krijgt met ‘aan de directie’. Die directie ben ik lekker zelf :) Ik vond het een mooi moment om eens op een rij te zetten wat je moet doen om je bedrijf tot een succes te maken.

Het ligt er natuurlijk wel aan in welke branche je actief bent. Mijn bedrijf is mijn blog dus is het eigenlijk vanzelfsprekend dat ik Social Media kanalen heb en uiteraard een blog. Mijn broertje heeft bijvoorbeeld een loonbedrijf (agrarisch werk) en dan ga je meestal geen blog starten, heb je geen social media, maar maak je juist reclame in de buurt om nieuwe klanten te trekken. En veel mond-op-mond reclame. Ooit gedacht aan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Verzekeringen en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Ook is het goed om na te denken over eventuele verzekeringen die je nodig hebt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ZZP. Denk bijvoorbeeld aan deze situatie: jij bent als ZZP’er bij een klant en stoot een hele dure vaas om. Dat kan veel geld kosten en met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ben je dan in veel gevallen gedekt. Ook dekt het letselschade aan personen die iets overkomt bij jouw bedrijf. Zo’n verzekering is niet wettelijk verplicht, maar is vaak wel aan te raden om jezelf goed in te dekken en niet in de problemen te komen als er iets gebeurt.

Begin een blog

Dit is voor sommige bedrijven heel handig om te doen. Je kunt door middel van je blog mensen tips geven, foto’s laten zien, een heerlijk recept delen of een kijkje achter de schermen geven. Het is natuurlijk leuk als je kan zien wat er achter de schermen van een bedrijf gebeurt en op die manier kun je dat doen. Vaak helpt het ook bij de vindbaarheid van je bedrijf in Google.Of je hier een bedrijfaansprakelijkheidsverzekering nodig hebt weet ik niet.

Maak social media kanalen aan

Als je een bedrijfsnaam hebt gevonden dan raad ik aan om niet te lang te wachten met het aanmaken van Social Media kanalen met je bedrijfsnaam. Het is zo zonde als die naam net voor je neus wordt gejat door iemand anders. Het liefst wil je natuurlijk ook geen toevoegingen aan je namen hebben om het mooi en duidelijk te houden. Ik heb op Social Media overal ‘doormariska’ en het zou zonde zijn als iemand anders die naam had ingepikt en ik ‘doormariska1’ of iets in die trant zou moeten gebruiken. Zichtbaarheid op deze kanalen helpt namelijk ook!

Maak een plan van aanpak

Als je een bedrijf wilt inschrijven bij de Kamer van Koophandel dan gaan ze toch vragen naar een plan van aanpak en hoe je alles in gedachten hebt. Bij mij deden ze dit wel, maar ik hoor ook weer verhalen dat ze dat niet doen. Het is goed om te weten wat je ongeveer verdient met je bedrijf op dat moment en wat je verwacht te gaan verdienen. Soms krijg je namelijk het advies dat je nog te klein bent om je in te schrijven bijvoorbeeld.

Zet alles goed op een rij en ga naar de Kamer van Koophandel. Mocht je te klein zijn dan zou ik er niet te lang over in zitten. Dat advies zou je namelijk mee kunnen nemen en nog beter je best te doen :)

Lees je in

Het is nooit te laat om je in te lezen in hetgeen dat je doet. Als blogger zijnde is het namelijk alleen maar goed om ervaringen te lezen, je in te lezen in SEO (vindbaarheid in zoekmachines) en bijvoorbeeld een cursus fotografie. Dat is natuurlijk niet verplicht, maar op die manier leer je steeds weer bij en dat komt jou en je bedrijf ten goede. Wellicht dat je door een cursus wel een nieuw concept bedenkt en die kunt verkopen.

Als je bijvoorbeeld heel goed bent in productfotografie, dan kun je ook mensen aanbieden om tegen betaling productfotografie te komen doen. Zomaar een idee ;) Denk wederom aan een bedrijfaansprakelijkheidsverzekering ;)

Heb jij ooit nagedacht over een bedrijfaansprakelijkheidsverzekering?

Lees ook:
Zó zet je jouw bedrijf in de spotlight
Stickers maken je leven overzichtelijk en leuker
6 uitdagingen met mijn blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *