6 manieren om een blogger iets te gunnen

6 manieren om een blogger iets te gunnen

Ik heb het er al eens eerder over gehad, elkaar iets gunnen. Nu heb ik het over de situatie in de bloggerswereld, maar daarbuiten is het natuurlijk ook fijn als jou iets gegund wordt. Het is ook fijn als je mensen zelf iets gunt. Ik heb dit al eens benoemd in een van mijn vorige artikelen, maar vond het ook wel een soort van belangrijk om hier eens een artikel over te schrijven. Ben er van overtuigd dat het dan allemaal wat leuker wordt en dat er minder haat en nijd is onder elkaar. Dat is helemaal nergens voor nodig. We voeren allemaal onze hobby met veel plezier uit en dat moet zo blijven 🙂

Fto: Shutterstock

Zet bloggers in het zonnetje

Zelf deel ik regelmatig leuke artikelen van bloggers die ik tegenkom. Hierin heb ik geen specifieke voorkeur voor een bepaalde blogger, maar echt artikelen die mij aanspreken. Ik heb er iets van geleerd, het is iets wat ik ook zou doen of ik vind de foto’s gewoon echt heel erg mooi. Ik vind het ook gewoon leuk om bloggers in die manier in het zonnetje te zetten. Jullie vinden dit leuk, want ik krijg er leuke reacties op. Daarbij leer je ook weer andere blogs kennen.

Tip een PR bureau over goede bloggers

Als jij een blogger tegenkomt die echt een hele nette site heeft, ontzettend zijn of haar best doet dan is het helemaal niet gek om dit aan te geven bij een PR bureau of een ander bedrijf waarmee je een samenwerking hebt gehad. Zelf heb ik dit ook wel eens gedaan als ik wist dat de bepaalde blogger dezelfde interesses had bijvoorbeeld. Is toch leuk? Misschien had het bepaalde bureau de blog zelfs nog nooit gezien.

Neem een andere blogger mee naar een event

Zelf heb ik dit ook al eens mogen doen en dat vond ik hartstikke leuk! Evelien is een blogvriendin geworden en ik weet nog dat zij mij eens meenam naar een event van een merk, terwijl ik zelf niet was uitgenodigd. Toch kon ik op die manier zelf foto’s maken en deze delen op mijn blog in een verslag. Ik vond het echt super leuk en heel lief van Evelien dat ze aan me dacht. Als het goed is gaan we binnenkort ook weer samen naar een event. Het is ook nog eens super gezellig 🙂

Deel andere winacties en artikelen

Ook deel ik regelmatig artikelen zoals winacties op mijn Facebookpagina om mijn bezoekers daar op de hoogte te brengen, maar natuurlijk ook om de blogger wat meer verkeer te geven. Op Twitter retweet ik ook regelmatig artikelen van medebloggers of als ze bijvoorbeeld nog een X aantal volgers hebben om een nieuwe mijlpaal te bereiken. Kleine moeite en je maakt de betreffende blogger wel een beetje blij.

Laat weten als er iets misgaat op de blog

Ik heb wel eens een blogger (die ik al een tijdje ken), een mail gestuurd met wat ik persoonlijk gezien zou veranderen aan haar blog. Niet op een nare toon, maar op een toon waarmee zij iets kon. Zo raadde ik aan om de lettertypes beter leesbaar te maken en de kleuren wat aan te passen. Eigenlijk wat ik stiekem wel een beetje bang naar de reactie, maar uiteindelijk kreeg ik een heel lief berichtje terug dat ze het enorm waardeerde. Daar doe ik het dus voor! 🙂 Het is ook niet gek als je iets ziet wat niet werkt en dit mailt naar degene. Ik vind het zelf namelijk ook fijn als iemand mij laat weten als mijn blog niet goed functioneert.

In zijn of haar waarde laten

En deze vind ik nog het meest belangrijk; laat elkaar in zijn of haar waarde. Zie het zo vaak dat er anoniem berichten worden achter gelaten op blogs, fora en Youtube dat het gewoon in en in triest is. Waarom doe je het ten eerste anoniem en waarom moet je ten tweede iemand perse af lopen zeiken? Voel je jezelf daar echt beter van? Durf je in het echte leven je mond ook niet op te trekken waardoor je denk ik doe het lekker anoniem? Ik begrijp het niet en ik heb het nooit begrepen. Hopelijk doen veel bloggers dit niet zo sneaky anoniem! Als iemand over een bolletje wol wil schrijven en aan het haken is prima, als iemand homo of lesbisch is, prima, iedereen is anders en hoeft niet afgezeken te worden.

Lees ook:
Bullet journaling – zo doe je dat!
Tag: Mijn blog content tag
Alle artikelen over bloggen op een rij (veel blogtips!)
De mooiste complimenten die ik kreeg over mezelf en mijn blog

Hoe gun jij bloggers iets?

Mariska

Bedankt voor het bezoeken en lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Met meest actief ben ik op Twitter, Instagram en Facebook!

16 reacties op “6 manieren om een blogger iets te gunnen

 1. Zo’n leuk artikel, dit. ♥ Ik probeer ook altijd een mailtje te sturen als ik op een blog kom die (mobiel) niet goed functioneert. Wel zo netjes, toch? Ik zie andere bloggers het liefste als collega’s in plaats van concurrenten, maar merk wel dat niet iedereen zo denkt…

 2. Wat een mooie en goed artikel! Vind dat sommige bloggers wel eens vaker andere bloggers wat mogen gunnen…
  Liefs, Susan

 3. Wat een goede blog! Zelf vind ik het ook altijd heel leuk om ervaringen en tips te delen met andere bloggers. Heb zelfs een bloggersweekend georganiseerd van 18 tm 21 maart in een huisje in Limburg; met allemaal verschillende bloggers die ik niet persoonlijk ken! Hoe leuk!

  Keep up the good work!

 4. Ben het helemaal met je eens. Probeer het vaker te doen, toffe artikelen delen, bovendien denk ik dat behalve de bloggers ook mijn eigen volgers daar blij van worden want misschien ook interessant voor hun. Maar over het algemeen denk ik dat het wel wat meer mag, zorgen voor elkaar 🙂

 5. Ik vind het echt heel mooi en lief dat je hier zo mee bezig bent! Ik ben zelf nog niet zo bekend met pr-bureaus en dat soort zaken, maar vind het wel leuk om andere blogs te tippen en laat het ook weleens weten als er iets misgaat op een andere blog. Het is fijn om anderen te helpen en ik zie andere bloggers ook eerder als ‘collega’s’ dan als concurrenten 🙂

 6. Goede tips! Ik lees graag andere blogs en leer ook veel van andere bloggers. Ik herken het dat je iemand bijna geen positief bedoelde kritiek meer durft te geven. Mensen nemen het tegenwoordig veel te persoonlijk en schieten meteen in de verdediging. Ik vind het zelf altijd wel fijn als iemand mij kritiek/ tips geeft voor mijn blog (of andere dingen). Zo help je elkaar het beste.

 7. Mooi gezegd, Ik doe ze ook bijna allemaal. Bloggen is iets leuks en de zogenoemde haat die er af en toe naar boven komt snap ik helemaal niet. Doe het omdat je het leuk vind, kijk naar jezelf en help andere af en toe. Zo kom je veel verder dan jezelf continu te vergelijken met anderen toch 🙂

 8. Als ik weleens een samenwerking krijg dat zet ik vaak onder mijn naam -> leuke bloggers om te bekijken en dan zet ik er een paar onder. Altijd goed om een andere blogger eens te benoemen

 9. Wat een mooi artikel en goed én lief om hier bij stil te staan. Als we elkaar een handje helpen zou het nog leuker worden. Ik heb een aantal keer bedrijven met wie ik samenwerk getipt over bloggers die ik ken en die mij inspireren en daar zijn mooie samenwerkingen uit voort gekomen. Ben ik blij om. Aan de andere kant hebben anderen ook meerdere keren aan mij gedacht en daar ben ik heel dankbaar voor.

 10. Tips geven is altijd heel fijn als het maar niet te hatelijk overkomt.. en een groepsapp is heel chil ik zit er momenteel in 3. Een hele grote waar niet veel in gezegd word en nog twee waar elke dag in gepraat word

 11. Wat een goed artikel met mooie tips. Ik ben langzaamaan weer een beetje terug aan het komen in de blogwereld en ik ga deze zeker in mijn achterhoofd houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.