Zó maak je reclame voor je blog, 5 tips!

by Mariska

Er zijn heel veel verschillende manieren om reclame te maken voor je blog en ik kan me voorstellen dat je dat leuk vindt om te doen. Als blogger wil je nu eenmaal graag dat je blog ook bezocht wordt en nog leuker is het aantal bezoekers zien stijgen in de loop van de tijd. Logisch, vind ik ook! :) In de loop der jaren heb ik dingen ondervonden, manieren om reclame voor je blog te maken op verschillende manieren. Wil jij reclame voor je blog? Lees dan even verder.

Foto: Shutterstock

Facebookgroepen

Bij mij zijn Facebookgroepen een groot gedeelte van mijn bezoekersaantallen. Ik probeer altijd al mijn artikelen te delen in de daarvoor bestemde groepen en merk dat er veel verkeer van komt. Nu zal het ene onderwerp het beter doen dan het andere, maar dat heb je altijd. Niet iedereen heeft dezelfde interesses. Zo merk ik dat blog gerelateerde artikelen het heel erg goed doen. Ook heb ik een artikel waarin ik 14 Facebookgroepen met je deel.

Plugins

Er zijn talloze plugins die je een handje kunnen helpen met bijvoorbeeld het delen van artikelen die je eerder hebt geschreven. Zelf gebruik ik hiervoor de WordPress plugin Revive Old Post. Dat is een plugin die redelijk wat mogelijkheden heeft qua instellingen. Ik gebruik het om om de zoveel uur artikelen te delen op Facebook en Twitter. Gelukkig merk ik ook dat dit werkt, er komen zeker veel bezoekers op af en mijn bezoekersaantallen stijgen. Goed om reclame te maken voor je blog dus!

Visitekaartjes

Ook kun je ervoor kiezen om visitekaartjes aan te schaffen. Deze heb ik zelf ook, maar ik moet toegeven dat ik ze bijna niet gebruik. Het is natuurlijk wel handig om altijd bij je te hebben. Er zijn talloze sites waar je ze kunt laten maken. Je kunt wel een mooie foto van jezelf gebruiken, je contactgegevens weergeven en in het kort aangeven wat je zoal doet.

Presentjes opsturen

Wat ook leuk is, is om presentjes op te sturen naar een paar blog collega’s die je vaker spreekt of bedrijven waarmee je samenwerkt. Zo heb ik eens een paar Doppers weggegeven, pennen met logo besteld en weggegeven, maar wat dacht je van (kleine) Kerstpakketten opsturen? Op die manier laat je je waardering blijken door middel van een presentje, maar tegelijkertijd maak je ook reclame voor je blog. Win win! Daarbij merkte ik dat het ook gewaardeerd werd en degenen die een Dopper ontvingen er heel erg blij mee waren :) Dus ben je op zoek naar Kerstpakketten 2017? Ik denk dat het een goede zet is om jezelf te laten zien, ook bij de bedrijven!

Netwerken op events

Als blogger word je natuurlijk wel eens uitgenodigd door merken of PR bureaus om events te bezoeken. Je leert niet alleen het merk kennen, maar je leert ook collega bloggers kennen en dat is heel erg leuk! Mijn zusje en ik waren laatst op een event waar wij aan de praat raakten met Babs van Beautybybabs.com, super leuk! Ik kende haar niet, maar zij bleek mij wel te kennen. Vond ik erg leuk om te horen én je ziet ook een persoon achter de blog.

Lees ook:
9 dingen die je kunt doen om je blog te verbeteren
Persoonlijke artikelen: wat deel ik wel en wat niet + tips!
Hoe en waar promoot ik mijn blogartikelen?
Bikini’s en badpakken in plus size

Hoe maak jij het liefst reclame voor je blog?

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?