Wat ik verwacht in een relatie

door Mariska

Dit is een vrij persoonlijk artikel, namelijk over wat ik verwacht in een relatie. Zelf ben ik niet echt van de relaties en eigenlijk vind ik het zelfs wel moeilijk om mezelf helemaal te geven. Iets met onzekerheid en bang niet geaccepteerd te worden. Toch wil ik hier wel graag over schrijven, om mijn blog ook een wat persoonlijkere tint te kunnen geven. Ik bedoel; hoe doe je als je gaat samenwonen? Wil ik echt alles met zijn tweeën doen? Heb ik een kinderwens? Kan ik mijn eigen ding nog doen? Dat soort dingen spoken dan echt door mijn hoofd. Laat ik vooropstellen dat ik op dit moment geen relatie heb en ook geen ervaring heb met samenwonen. Het zijn dus oprecht dingen die ik mij afvraag.

Ieder zijn eigen ding doen

Zelf ben ik best op mezelf en heb ik niet zoveel vrienden. Daar kies ik bewust voor omdat ik gek ben op de tijd voor mezelf. Eigen dingen bepalen, rust om mij heen en lekker doen waar ik zelf zin in heb. Ik ben ook niet zo goed om vriendschappen te onderhouden eerlijk gezegd. Ik wil dus als ik een relatie heb zeker mijn eigen ding blijven doen en wil dat mijn vriend dat ook blijft doen. Ik hou nu eenmaal van mijn blog en alles daaromheen en als hij een avond in de week met zijn vrienden naar de kroeg wil; prima. Ik ben geen persoon die elke avond perse samen op de bank hoeft te zitten. Alleen zijn vind ik ook fijn namelijk 🙂

Heb ik een kinderwens?

Nee, ik heb ook nooit een kinderwens gehad. Ik zie dat veel oude vriendinnen en bekenden die rond mijn leeftijd zijn een of meer kinderen hebben, maar dat doet me helemaal niets. Soms benauwd het me zelfs als ik eraan denk. Wel vind ik dat als ik een relatie krijg en de persoon waarmee ik de relatie heb graag een kind wenst, dat het bespreekbaar is. Op dat moment kan ik er best anders over nadenken. Ander punt: als ik per ongeluk zwanger zou raken, dan zou ik het nooit en te nimmer weg laten halen. Dit weet ook iedereen uit mijn omgeving. Dat ik geen kinderwens heb betekent niet dat ik een kind geen liefde zou kunnen of willen geven. Als het komt is het welkom, maar geen bewuste keuze om aan kinderen te beginnen in ieder geval.

Het interieur

Ook heb ik wel eens vriendinnen gehoord die een heel ander interieur willen op het moment dat hun nieuwe liefde al meubels heeft. En dan meubels heeft waar hij met zijn ex gebruik van heeft gemaakt. Eerlijk? Ik snap dat nooit zo goed. Als het mijn smaak zou zijn dan zou ik het gewoon laten staan. Als het mijn smaak totaal niet is, dan zou ik wel overleggen of er iets veranderd zou kunnen worden. Dan kom ik toch weer uit op mijn liefde voor steigerhout, haha! Een mooi en groot steigerhouten bed zie ik namelijk nog steeds wel voor me.

Huishoudelijke taken

De huishoudelijk taken, hoe verdeel je zoiets? Ik werk niet fulltime en wellicht mijn partner op dat moment wel. Als ik nu bij T. (de jongen in mijn leven) thuis kom, dan zie ik overal wel wat zwerven, zoals losse sokken. En dan ook niet van die nette Falke herensokken, nee van die huis tuin en keuken sokken met allemaal gaten erin die je eigenlijk zo in de prullenbak kan gooien. Zelf vind ik wel dat als de een fulltime (of meer dan dat) werkt, dat degene die het minste werkt het huishouden voor het grootste gedeelte bij moet houden. Zo vond ik dat ook altijd toen ik nog bij mijn vader woonde. Zijn vriendin zat thuis, dus vond ik dat zij het grootste gedeelte in huis moest doen. Eigenlijk wel logisch, toch?

Lees ook:
Heb jij een telefoon bij je abonnement? Lees dit even!
Linkerarm onder de tattoos
Tuin of balkon, wat zou jij kiezen?
Action shoplog (met foto probs!)

Wat verwachten jullie precies in een relatie?

Gerelateerde artikelen

7 reacties

Saskia 3 maart 2017 - 14:39

Wat een goed artikel. Ik denk dat je gewoon de juiste partner moet vinden, dan zijn alle bovenstaande dingen ook al zijn ze er, niet erg. Ik heb zelf een hele fijne relatie: we zijn dit jaar 10 jaar samen en 5 jaar getrouwd. We doen beide ons eigen ding, laten elkaar in waarde, hebben met interieur nooit mot (we zijn er altijd zo uit haha), en de huishoudelijke taken zijn fijn verdeeld naar ons inzicht.

Een kinderwens is wel een lastige, ik heb die namelijk nooit gehad. M. wist dit voordat we aan de relatie begonnen en heeft me hierin altijd gesteund, ook al zou hij er graag 2 krijgen. Nu ik wat ouder ben is de NEVER EVER veranderd in misschien over een tijdje, dus ach wie weet. Gelukkig geen man die heeft aangedrongen of het een deal-breaker vind.

Nogmaals leuk artikel, laat me ook zeker nadenken over mijn eigen relatie.

Reageer
Daisy 27 februari 2017 - 22:11

Wat een open en eerlijk artikel! Het is echt goed en fijn om je eigen ding te kunnen blijven doen. Ik heb nu 2 jaar een relatie en we vinden onzen eigen tijd echt heerlijk! Soms doen we zelfs ons eigen ding als we in hetzelfde huis zijn, maar dan laten we elkaar gewoon lekker gaan.

Reageer
Aileen 26 februari 2017 - 13:31

Mooi, open artikel. Ik ben het met je eens dat je vooral je eigen ding moet blijven doen. Wat betreft huishouden heb ik na ruim 10 jaar samenwonen gemerkt dat praten hier over het belangrijkste is. Ik werk meer dan mijn man, veel meer. Maar omdat ik zelf heb gekozen voor ondernemerschap en hard moet werken om te investeren vind ik het niet eerlijk dat hij daarom meer in het huishouden zou moeten doen. Maar ik denk dat als je er samen over praat, dat dat het belangrijkste is.

Reageer
Jonna@burgertrutjesNL 26 februari 2017 - 08:09

Respecteer de ander en maak duidelijke afspraken over de taakverdeling. Bij ons gaat het al 6.5 jaar goed 🙂

Reageer
Liset 25 februari 2017 - 13:57

Goed om te weten en ook voor jezelf helder te hebben wat je in een relatie verwacht. Zelf had ik begin twintig ook niet een echte kinderwens, maar toen ik mijn huidige vriend leerde kennen, is dat gaandeweg veranderd. Met hem wilde ik het wel en was ik er zeker over! Zo kunnen dingen best veranderen als je in een relatie zit, net zoals jij ook aangeeft. Met het interieur heb ik het echt getroffen, mijn vriend en ik hebben precies dezelfde smaak en hoeven nooit concessies te doen. Supermakkelijk!

Reageer
Jessica 25 februari 2017 - 10:27

Mooi artikel. Ik vind het ook heel belangrijk dat ieder zijn eigen ding kan doen, ik wordt er vaak helemaal kriebelig van als wij vrienden hebben die niks maar dan ook niks zonder elkaar (mogen) doen. Brr…

Reageer
Romy 25 februari 2017 - 07:00

Wat een mooi en eerlijk artikel. Ik denk inderdaad dat het vooral belangrijk is om eerlijk te zijn over wel/geen kinderwens. Dat interieur lijkt me met samenwonen ook nog wel een dingetje. Ik vind veel mannenhuizen zó saai 😉 In een relatie verwacht ik vooral dat je je eigen ding kunt doen, maar ook genoeg tijd maakt voor elkaar. Ik vind het belangrijk dat je ook leuke dingen samen onderneemt en bijvoorbeeld niet alleen samen op de bank tv kijkt 😉

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.