Wat ik vanuit 2018 mee wil nemen naar 2019

2019

Een soortgelijk artikel zag ik bij Romy  en dat vond ik eigenlijk wel leuk om ook over te schrijven. In 2018 is er veel gebeurd voor mij, zowel op blog gebied als op persoonlijk gebied en bij mijn werkgever. Leuke, maar ook minder leuke dingen en ik kan wel zeggen dat ik vind dat ik mezelf meer heb ontwikkeld dit jaar. Ben meer mijn mannetje gaan staan, heb mijn onzekerheid overboord geprobeerd te gooien en ook zakelijk (blog) heb ik een aantal veranderingen doorgemaakt. Wat wil ik meenemen vanuit 2018 naar 2019? Ik heb ze op een rij gezet.

Foto: Shutterstoc/SVPanteon

Meer ‘reizen’

In 2018 heb ik best wat plekken bezocht die ik eerder nog nooit had bezocht. Niet voor een zakelijke reis of stedentrip, maar natuurlijk (hoe kan het ook anders) voor concerten van The Kelly Family en broers van de familie die solo zijn gegaan. Zo gingen we in maart naar Antwerpen en Rotterdam wat 2 dagen na elkaar viel. Antwerpen is niet zo heel erg ver rijden, maar toch wilde wel daar blijven slapen zodat we de volgende dag uitgerust weg konden gaan naar Rotterdam. Dus wij gingen op zoek naar hotels in Antwerpen en vonden een mooie waar we heerlijk hebben geslapen en het personeel super vriendelijk was. We zijn naar de Loreley geweest, op 30 november naar Düsseldorf en afgelopen zondag 23 december nog even op een heen en weer naar Dortmund voor Angelo Kelly. Voor mijn doen heb ik zeker wat plekken bezocht die ik anders niet hand bezocht en wil dit graag meenemen naar 2019 want het was leuk! Natuurlijk de reis naar Ibiza niet te vergeten :)

Nog meer onzekerheid overboord gooien

Zoals je wellicht op mijn Instagram hebt kunnen zien is dat ik vaker foto’s van mezelf plaats in de vorm van selfies. Voorheen vond ik dat toch best wel eng. Mijn collega’s, vrienden en andere bekenden volgen me en ik dacht altijd dat het dan heel stom was om te doen en schaamde me soms zelfs. En waarom? Ik heb een persoonlijk blog en daar hoort natuurlijk een gezicht bij en daarbij vinden mensen het veel leuker om jou als persoon te zien dan een productfoto. Dat is gewoon zo! Ik heb mijn onzekerheid een beetje aan de kant gegooid en dat gaat  de goede kant op. Dit wil ik graag doorzetten zodat het me nog makkelijker afgaat. Het moet zeker gaan lukken en daar ga ik dan ook vol voor.

Zakelijker worden

Ook is het me gelukt om zakelijker te worden voor mijn blog. Dat ik geen opdrachten meer aanneem voor een aar telefoonhoesjes of €50 shoptegoed lijkt me inmiddels wel duidelijk. Toch proberen bedrijven dat nog steeds en wijs ik dat op een vriendelijke maar duidelijke manier af met een onderbouwing van mijn keuze. Ik heb dit jaar zelfs de stoute schoenen aangetrokken en een bedrijf waarmee ik eerder samenwerkte een mail gestuurd voor een langere samenwerking. Dat was best wel spannend, want wat had ik te bieden en hoe zou ik mezelf moeten verkopen? Het is gelukt en daar ben ik blij mee. Dit hoop ik in 2019 ook veel meer te kunnen doen en zo te kunnen groeien. Oh, en mezelf minder focussen op de cijfers want dat doe ik eigenlijk nog wel teveel en dat brengt soms frustratie met zicht mee.

Mezelf niet wegcijferen

Over jezelf wegcijferen heb ik weleens geschreven. Het is niet zo dat ik alleen maar aan anderen denk, maar in sommige gevallen moet ik wel uitkijken dat ik niet iedereen tevreden kan houden en alles voor en ander wil doen. Je hoeft natuurlijk niet alles op een weegschaal te leggen maar ik ben wel iemand die een ander graag helpt en vind mezelf ook wel gul. Daarmee moet ik oppassen, dat ik niet teveel van mezelf weggeef aan iemand anders en er later misbruik van gemaakt gaat worden. Dit heb heb ik wel eens ondervonden en dat is echt niet leuk. Het moet geven en nemen zijn en niet alleen maar geven.

Wat wil jij meenemen uit 2018 naar 2019?

Lees ook:
Maybelline Total Temptation mascara
Zó maak je je blog veel sneller!
Wat kocht ik op Ibiza?
Persoonlijke artikelen: wat deel ik wel en wat niet + tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *