Dit heb ik gedaan met kerst (staatsloten, gourmetten en Volendam)

by Mariska

Het artikel over de kerst komt iets later online en ik schreef natuurlijk al over dat ik alleen kerstfeest zat te vieren. Uiteindelijk heb ik altijd een hele planning met wat ik denk dat ik ga doen en dan achteraf loopt het vaak toch anders. De kerst is nu 2 dagen voorbij en vind het leuk om te vertellen wat ik heb gedaan. En inderdaad het liep dus heel anders dan ik vooraf in gedachten had maar dat is niet erg. Het was evengoed hartstikke leuk en ik heb er van genoten. De mensen die ik wilde zien heb ik deze kerst ook weer gezien en we hebben het heel erg gezellig gehad. Dit heb ik gedaan met kerst!

Kerstavond

Op 24 december zat ik in de avond lekker alleen en dat vond ik helemaal niet erg. Ik snap dat je je wel eenzaam kan voelen als je alleen bent met kerst maar ik heb dat gelukkig niet zo ervaren. Ik ben eenmaal graag thuis in mijn eigen huis en omgeving, met mijn 2 katjes en lekker op de bank. Deze avond heb ik lekker blogs gelezen, filmpjes gekeken van YouTubers die ik leuk vind en natuurlijk stond de tv ook wel aan. Kerst films hou ik helemaal niet van dus dat heb ik dan ook niet gekeken. Kerstavond was dus heerlijk lekker rustig en op mijn manier heb ik daarvan genoten. Hoewel ik de jaren hiervoor meestal uitging en genoeg zoete witte wijn naar binnen werkte heb ik dat nu niet gedaan met kerst. Dat heb ik nu niet gemist :) Lekker tv kijken, niet al te laat naar bed en de volgende dag geen wekker. Heerlijk!

Eerste kerstdag

Eerste kerstdag had ik ook niet superveel gepland staan. Ik wist dat mijn zusje zou komen om samen naar een concert van The Kelly Family uit 1999 te kijken, van Maastricht. De dag ervoor had ik een aantal lekkere dingetjes gehaald die we dan tussendoor konden eten, zoals de gevulde eieren. Oké, wel kant en klaar maar die kan ik echt niet weerstaan zo lekker. Mijn zusje was hier tussen 3 en 4 en tussendoor appte ik een vriend of hij die avond nog uit zou gaan in Volendam. Uiteindelijk is hij naar mijn huis gekomen, heeft mijn zusje mijn haren in de krul gezet, hebben we hier wat gedronken, ging mijn zusje naar huis en ging ik de dijk op in Volendam. Daar kwam een andere vriend ook naartoe en uiteindelijk zijn we in verschillende kroegjes geweest. Om een uur of 11 vond ik het wel welletjes en besloot ik voor ik een taxi naar huis pakte nog even wat te eten bij de Febo. Uiteindelijk lag ik rond 12 uur in bed en was ik de volgende dag weer fris en fruitig.

Tweede kerstdag

Met kerst eten we ook altijd in het verpleeghuis waar onze vader woont. Dit hebben we nu 3 jaar gedaan met kerst. Hij is helaas niet meer in staat om bij een van ons te komen eten en daarom gaan wij daarheen. Dan is er hulp en kan hij begeleid worden mocht er iets zijn. Voor ons is dat heel fijn en is het evengoed gewoon gezellig me z’n vieren. Voor je het je afvraagt; onze moeder is hierbij niet in beeld en ze zijn al heel lang gescheiden. Om half 1 begon het en kregen we het voorgerecht. Dat was na een paar uur klaar en ik ging met mijn zusje nog even snel langs de Albert Heijn om een bepaalde neusspray te halen voor haar. Bij de kassa zag ik allemaal verschillende cadeaukaarten en dus ook loten van de Staatsloterij. Al even liep ik met de gedachten om mijn zusje en broertje een half lot cadeau te doen en nam voor ons alle 3 een half lot mee. We waren het er direct over eens dat als een van ons iets zou winnen, we het gewoon met z’n drieën gaan delen. De grote bedragen dan ;)

Tegen een uur of 6 kwamen 2 vrienden die we hadden uitgenodigd. Dit zijn vrienden van ons alle 3 en helpen ons altijd als we hulp nodig hebben en op deze manier kunnen we dan iets terug doen. We gingen lekker gourmetten en daarna gingen mijn zusje en een vriend die er was nog naar de kroeg. Eigenlijk wilde ik mee maar uiteindelijk besloot ik om dat niet te doen zodat ik de dag erna weer fris zou zijn. Later kwam mijn neef en hij had een bakje met ‘praatkaartjes’ meegenomen. Dan moet je om de beurt een kaart trekken en de (persoonlijke) vraag beantwoorden. Dat was wel heel erg leuk om te doen en uiteindelijk ging ik rond half 1 in de nacht naar huis.

Het was een heerlijke maar rustige kerst waar ik echt van heb genoten. Zo besef ik maar weer dat ik dus helemaal niet uit hoef te gaan en hoef te drinken om het een leuke kerst te laten zijn. Hoewel ik dat ook leuk vind ben ik toch meer op mijn rust gesteld de laatste tijd :)

Wat heb jij gedaan met kerst?

Lees ook:
Fokking druk – Thijs Launspach
Dit kun je doen als je in Volendam bent
Fotoboek van je mooiste foto’s als blogger
Dagje weg in december of rond Kerst, dit kun je doen

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?