Ik zit hier heel alleen kerstfeest te vieren

kerstfeest vieren

De titel komt misschien wat zielig en eenzaam over, maar dat is het juist helemaal niet. Je zou denken dat je op kerstavond kerst viert met familie, vrienden, pakjes onder de boom en allemaal lekkers maar dat heb ik dus niet gedaan. Wel kon ik met een groepje mee uit in Edam en hoewel ik daar zin in had was ik toch thuis gebleven. We waren namelijk zondag spontaan naar Dortmund gegaan om naar Angelo Kelly in de Westfalenhalle te gaan en op de foto met hem te gaan. Dat is gelukt :) gelukkig, want anders was die paar uren rijden voor niks. Terugkomen op kerstavond.. Ik was moe en besloot lekker thuis te blijven. In mijn eentje. Alleen kerst vieren.

Foto: Shutterstock/Elena Schweitzer

Kerstfeest vieren – kerstavond

Alleen kerstavond vieren vind ik dus helemaal niet zo’n ding. Begin van de middag had ik lekker bij de supermarkt wat lekkere dingen gehaald, heb lekker tv gekeken, blogs gelezen en wat huishoudelijke klusjes gedaan. Gewoon rustig aan en einde van de middag nog even mijn ogen dicht gedaan op de bank omdat ik nog zo moe was van de dag ervoor in Duitsland. Ik vond het heerlijk en ben ook blij dat ik niet weggeweest ben, anders had ik er vandaag waarschijnlijk anders bijgezeten :) En dan is het nu eerste kerstdag.

Eerste kerstdag

Vanmorgen heb ik heerlijk uitgeslapen en vanmiddag komt mijn zusje. Gisteren heb ik dus best wat lekkere spullen gehaald voor vandaag. We houden beiden niet echt van kerstfilms en dat soort dingen, dus we gaan een oud concert van The Kelly Family kijken, van Maastricht 1999 waar ze ook kerstliedjes zongen. Nog steeds een van mijn favoriete concerten. Mocht je benieuwd zijn check hier op YouTube. De kwaliteit is natuurlijk niet heel goed, maar dat neem ik voor lief :) Vanavond misschien nog de dijk op in Volendam met vrienden. Dus helemaal alleen kerst vieren is het ook weer niet.

Tweede kerstdag

Tweede kerstdag gaan we eerst in het verpleeghuis eten met onze vader. Dat doen we sinds hij daar zit elk jaar en eten we toch samen zonder dat we dat thuis hoeven doen. Wel net zo fijn dat hij dat in zijn eigen omgeving kan doen ook voor als er iets aan de hand is. In de avond gaan mijn zusje, broertje en ik eten met een paar vrienden, gewoon lekker klein en gezellig. Daarna is de planning om nog uit te gaan maar dat moet ik voor mezelf nog even zien, net hoeveel zin ik heb.

Al met al dus een vrij rustige kerst en dat vind ik helemaal niet erg! Wat doe jij met kerst?

Fijne dagen!

Lees ook:
32 uur werken; 1 hele dag vrij of 2 halve dagen?
Believ’in unicorns douchegel, handzeep & glittersnot
Vind hét perfecte kerstcadeau voor iedere persoonlijkheid
20 bekentenissen, ik geef me bloot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *