Wat gebruik ik allemaal voor mijn blog? September 2016!

wat gebruik ik voor mijn blog september 2016 o.a hosting

Eerder schreef ik geloof ik al 2 artikelen met wat ik allemaal voor mijn blog gebruik. Van hosting tot programma’s en apparatuur. Nu ik zelf altijd op zoek ben naar dingen om mijzelf en mijn blog te verbeteren, vind ik het ook leuk om mijn dingen te delen. Wellicht breng ik je op een idee of zie je dingen waar je zelf nog nooit aan hebt gedacht. Als je het interessant vind moet je vooral even verder lezen 🙂

Achtergronden

mooie-achtergronden-voor-productfotos

Als achtergrond heb ik meerdere dingen die ik gebruik. Op bovenstaande foto’s zie je wat dienbladen die ik heb gekocht bij Action en ik vaak gebruik. Sinds kort heb ik ook een mooie houten plank die je ziet in het artikel van de Action shoplog. Ook heb ik een mooie (en goedkope!) marmeren achtergrond gevonden. Deze kun je ook vinden in de Action shoplog. Op die manier wissel ik een beetje af.

Lampen

Op de bovenste foto zie je 2 lampen staan en die heb ik nieuw! Dit is een set van 2 daglichtlampen die ik heb gekocht bij VidaXL. Deze set is momenteel afgeprijsd van €102,00 naar €48,99 en tot nu toe ben ik daar heel blij mee. Zo kun je van meerdere kanten belichten en kun je schaduwen ook meer voorkomen en het licht gelijkmatiger verdelen. Ook heb ik nog een softbox van 60×40 staan die ik eerder gebruikte, maar nu dus niet meer. Deze lampen helpen enorm in het wat donkere weer 🙂 de foto’s van vanmorgen van de L’oreal nagellak heb ik dus in de avond gemaakt met deze lampen. Wel nog iets bewerkt in Photoshop, maar het werkt echt! Goede investering als je je foto’s wilt verbeteren.

Camera

Sinds een aantal maanden heb ik alleen nog de Canon G7X en die gebruik ik dus voor al mijn foto’s! Eigenlijk was ik een beetje bang om mijn spiegelreflex weg te doen, maar ik heb er nog geen spijt van gehad. Deze is fijn in gebruik, licht, makkelijk overal mee naartoe te nemen en de kwaliteit van de foto’s vind ik ook prima voor op mijn blog. Echt niets te klagen en vind het een goede aankoop. Elke dag nog blij mee 🙂 Of hij nog echt te verkrijgen is weet ik niet, omdat er al meerdere opvolgers zijn.

Hosting

Met mijn hosting zit ik nog steeds bij justhost.nl en daar zal ik ook altijd wel blijven hangen denk ik 😉 Ze helpen je altijd! Of je nu mailt, een vraag stelt via Twitter of op een andere manier; je krijgt heel snel antwoord en ook een antwoord waar je iets aan hebt. Zo kreeg ik eens een mailtje van ze dat mijn blog superveel verkeer had en een oplossing omdat dus op te lossen. Heel erg fijn dat ze ook meedenken. Als je een nieuw domein wilt bestellen en/of hosting, dan is dat ook heel erg snel geregeld. De service is geweldig en dat vind ik heel erg belangrijk. Ook in het weekend staan ze voor je klaar! Dus mocht je willen switchen of je wilt een blog beginnen… Justhost.nl it is!

Programma’s

Dit zijn er eigenlijk niet zo heel veel dus dit wordt een korte lijst. Uiteraard gebruik ik WordPress voor mijn blog, gebruik ik de hele oude Photoshop CS voor fotobewerking en heel erg soms Picmonkey.com. Als ik echt moet inloggen op mijn site en de bestanden moet verplaatsen, da gebruik ik FileZilla. Maar praktisch gezien eigenlijk nooit. Saai eigenlijk! Als jij nog een goed en handig programma hebt, laat het weten in de reacties 🙂

Notitieboekjes

Afgelopen week schreef ik al een artikel over mijn nieuwe notitieboekjes van de Hema. Eigenlijk vergeet ik de boekjes weer na een tijdje, maar nu probeer ik wel echt mijn houvast ervan te maken. En to do lijstjes, ik ben een chaoot. Bij de Hema hebben ze echt de allerleukste boekjes en daar ga ik dus ook heen. Heb ik mazzel dat deze praktisch gezien achter mijn huis zit en ik er met 2 minuten ben 🙂 Al heeft Action tegenwoordig ook hele leuke notitieboekjes zag ik! Ook het bekijken waard.

WordPress Plugins

Ik heb een lijst van plugins die ik gebruik en misschien moet ik die maar weer eens even gaan uitdunnen. De belangrijkste plugins vind ik:

– Jetpack (vele functies waaronder het automatisch delen van artikelen)
– Akismet in combinatie met FV Antispam (Akismet houdt de meeste spam tegen en FV Antispam gooit echte spam direct in de prullenbak)
– Commentluv (er komt automatisch een link naar het laatste artikel van degene die een reactie achterlaat)
– Yoast SEO (voor als je echt met SEO bezig bent is dit een must)
– Insert headers and footers (zo kun je scripts makkelijk toevoegen zonder dit direct in je thema te doen)

Er zijn er nog veel meer, maar dit zijn degene die voor mij echt onmisbaar zijn. Als je ze op naam zoekt in de plugin bibliotheek, dan kun je ze direct vinden. Mocht jij nog een plugin hebben die volgens jou onmisbaar is, laat het weten in de reacties!

Dit zijn eigenlijk de dingen die ik op dit moment echt gebruik. Op zich niet zo heel erg veel vind ik 🙂

Lees ook:
Zó heb je netjes en goed contact met een opdrachtgever
Attent zijn, 4 leuke ideeën (ook voor bloggers!)
9 dingen die je kunt doen om je blog te verbeteren
6 tips om een goede start te maken met je blog

Volg:
Dit artikel bevat affiliate links, lees mijn disclaimer voor meer informatie
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook