Was ruikt muf? Probeer deze producten en tips

was ruikt muf robijn

Jouw was ruikt muf? Zelf kwam ik erachter nadat ik een nieuwe was- droogcombinatie had gekocht dat mijn was erg muf rook. Ik woon heel klein, dus plaatst voor een aparte wasmachine en aparte droger heb ik niet. Dit is een goede combinatie maar het is evengoed wel handig als je was ook fris ruikt. Ik heb heel wat geprobeerd tegen muffe was en ben er nu geloof ik wel uit en hoe ik het heb op kunnen lossen. Dus je was ruikt muf en je wilt een oplossing? Lees maar verder.

Lees ook: Wasparfum, mijn ervaring met Il Bucato Di Adele

De producten die ik gebruik tegen muf ruikende was

In de tijd heb ik wat dingen geprobeerd om mijn was lekker fris te laten ruiken als het uit de droger kwam. Als het uit de wasmachine alleen komt is er geen enkel probleem, maar zodra ik het laat wassen en drogen in een beurt ruikt het muf. Uiteraard gebruikte ik wel een lekker wasmiddel en ook wasverzachter, maar het hielp niet. Zó heb ik dat opgelost:

Was ruikt muf? Wasmachine reinigen!

Het is belangrijk om je wasmachine te reinigen voor je hem gebruikt. Zelf deed ik dit met de Dr. Beckmann wasmachine reiniger (review) en dat hielp al een heel stuk. Je hebt ook wasmachine reiniger bij de supermarkt of je kunt het doen met soda bijvoorbeeld. Dit is een goede eerste stap om te doen. Je moet immers eerst de oorzaak aanpakken en op die manier worden bijvoorbeeld muffe zeepresten verwijderd.

Stinkende was? Gebruik lekker ruikende producten

was ruikt muf

Zelf gebruik ik sinds kort de Ariel 3 in 1 pods, een Robijn Morgenfris wasverzachter en de Robijn Intense wasdrogerdoekjes. Deze combinatie is voor mij wel heel erg fijn. Sowieso vind ik de Ariel 3 in 1 pods (zijn wel wat duurder) net iets lekkerder ruiken dan die van Robijn, dus dat is puur persoonlijke smaak. De wasverzachter gebruik ik altijd en de wasdroger doekjes alleen voor in het droog programma. Ook kun je ervoor kiezen om (Zwitsal) geurbuiltjes in je kast te leggen tussen de kleding.

Was- en droog programma apart tegen muffe was

Wat bij mij dus heeft geholpen tegen muffe was is mijn was- en droog programma niet in één keer achter elkaar te doen. Dat deed ik wel en dat is ook super handig dat je was gelijk gedroogd wordt na het wassen.

Nu doe ik eerst het wasprogramma op 60 graden voor de handdoeken, ondergoed en bijvoorbeeld beddengoed en wacht tot het programma klaar is. Dan doe ik er een droogtrommel doekje bij en zet ik het droog programma aan. Een droger doekje doe je alleen in het droog programma want met wassen mag hij er niet bij. Ik merk echt dat mijn beddengoed en handdoeken veel frisser ruiken als ik de programma’s dus apart van elkaar doe.

Goede installatie van de was- droog combinatie

Niet geheel onbelangrijk is ook te (laten) controleren of het apparaat wel goed geïnstalleerd is. Zo moet je ook goed kijken of de syphon (de slang in je afvoerpijp) niet te diep zit of juist niet te hoog. Op die manier kan er anders vuil afvalwater weer terug in de machine lopen. Dat lijkt me niet de bedoeling šŸ™‚

Dit zijn de tips die ik kan delen en mij hebben geholpen. Ik koos dan voor Ariel en Robijn, maar dat is persoonlijk. Dat is net wat je er voor wilt betalen en wat je voorkeur heeft qua geur.

Lees ook:
Deze betaalde programma’s gebruik ik voor mijn blog
De Samsung Galaxy S10 plus, ik zwichtte ervoor
Doucheproducten die ik nu gebruik

6 Reacties

 1. 28 augustus 2019 / 19:39

  Aha! Deze producten zorgden er dus voor dat de doos waarin mijn prijs zat zo goed ruikte ?! De droogtrommel doekjes van Robijn gebruik ik standaard wanneer ik mijn kleding in de droger doe. Vandaag toevallig weer nieuwe gehaald.

  On topic: goede tips, wat ook kan helpen is de rubberen band schoonmaken die voor de wastrommel zit. Daar kunnen zeepresten in achterblijven die er op een gegeven moment voor kunnen zorgen dat je was muf ruikt of (niet meer fris ruikende) zeepresten in achterlaten in je schone was. Het is een super vervelend klusje, maar echt af en toe nodig.
  Lees het laatste blogbericht van Deb – Urban Decay Brow Endowed & Brow BladeMy Profile

 2. 26 augustus 2019 / 16:52

  Wij gebruiken ook altijd wasmiddel van Robijn, vind ik toch altijd het lekkerst ruiken. Onze was begon een tijdje geleden ook muf te ruiken, maar onze wasmachine was inmiddels ook al vrij oud. Nu hebben we een nieuwe gekocht en ruikt het allemaal weer lekker fris.
  Lees het laatste blogbericht van bychristiana – DĆ­t zijn de leukste plekken om te shoppen in ParijsMy Profile

 3. 18 augustus 2019 / 15:23

  Die laatste tip is een slimme! Nooit aan gedacht!
  Ik ben afgestapt van de hele goedkope wasmiddelen(huismerken), ik vind dat de merken die jij benoemt ook veel lekkerder ruiken. En die pods zijn super handig!

 4. 18 augustus 2019 / 10:39

  Dat muffe wasgoed komt inderdaad door een vuile wasmachine. Wij draaien daarvoor een wasje op 90 graden met handdoeken, theedoeken, washandjes, dekbedovertrekken, kussenslopen … Zo hoeven we geen speciaal reinigingsprogramma te laten lopen. Al het overige wasgoed wassen we namelijk maar op 30. ?
  Lees het laatste blogbericht van Jessica J. – Review ā€¢ Lush Dear John Bath BombMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   18 augustus 2019 / 10:46

   90 graden vind ik best eng evengoed nog voor handdoeken enzo, durf niet hoger te gaan dan 60 haha!

 5. 18 augustus 2019 / 10:07

  Handig artikel! Bij ons hielp het destijds inderdaad erg goed om de wasmachine goed te reinigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.