Was ruikt muf? Probeer deze producten en tips

by Mariska

Jouw was ruikt muf? Zelf kwam ik erachter nadat ik een nieuwe was- droogcombinatie had gekocht dat mijn was erg muf rook. Ik woon heel klein, dus plaatst voor een aparte wasmachine en aparte droger heb ik niet. Dit is een goede combinatie maar het is evengoed wel handig als je was ook fris ruikt. Ik heb heel wat geprobeerd tegen muffe was en ben er nu geloof ik wel uit en hoe ik het heb op kunnen lossen. Dus je was ruikt muf en je wilt een oplossing? Lees maar verder.

Lees ook: Wasparfum, mijn ervaring met Il Bucato Di Adele

De producten die ik gebruik tegen muf ruikende was

In de tijd heb ik wat dingen geprobeerd om mijn was lekker fris te laten ruiken als het uit de droger kwam. Als het uit de wasmachine alleen komt is er geen enkel probleem, maar zodra ik het laat wassen en drogen in een beurt ruikt het muf. Uiteraard gebruikte ik wel een lekker wasmiddel en ook wasverzachter, maar het hielp niet. Zó heb ik dat opgelost:

Was ruikt muf? Wasmachine reinigen!

Het is belangrijk om je wasmachine te reinigen voor je hem gebruikt. Zelf deed ik dit met de Dr. Beckmann wasmachine reiniger (review) en dat hielp al een heel stuk. Je hebt ook wasmachine reiniger bij de supermarkt of je kunt het doen met soda bijvoorbeeld. Dit is een goede eerste stap om te doen. Je moet immers eerst de oorzaak aanpakken en op die manier worden bijvoorbeeld muffe zeepresten verwijderd.

Stinkende was? Gebruik lekker ruikende producten

was ruikt muf

Zelf gebruik ik sinds kort de Ariel 3 in 1 pods , een Robijn Morgenfris wasverzachter en de Robijn Intense wasdrogerdoekjes. Deze combinatie is voor mij wel heel erg fijn. Sowieso vind ik de Ariel 3 in 1 pods (zijn wel wat duurder) net iets lekkerder ruiken dan die van Robijn, dus dat is puur persoonlijke smaak. De wasverzachter gebruik ik altijd en de wasdroger doekjes alleen voor in het droog programma. Ook kun je ervoor kiezen om (Zwitsal) geurbuiltjes in je kast te leggen tussen de kleding.

Was- en droog programma apart tegen muffe was

Wat bij mij dus heeft geholpen tegen muffe was is mijn was- en droog programma niet in één keer achter elkaar te doen. Dat deed ik wel en dat is ook super handig dat je was gelijk gedroogd wordt na het wassen.

Nu doe ik eerst het wasprogramma op 60 graden voor de handdoeken, ondergoed en bijvoorbeeld beddengoed en wacht tot het programma klaar is. Dan doe ik er een droogtrommel doekje bij en zet ik het droog programma aan. Een droger doekje doe je alleen in het droog programma want met wassen mag hij er niet bij. Ik merk echt dat mijn beddengoed en handdoeken veel frisser ruiken als ik de programma’s dus apart van elkaar doe.

Goede installatie van de was- droog combinatie

Niet geheel onbelangrijk is ook te (laten) controleren of het apparaat wel goed geïnstalleerd is. Zo moet je ook goed kijken of de syphon (de slang in je afvoerpijp) niet te diep zit of juist niet te hoog. Op die manier kan er anders vuil afvalwater weer terug in de machine lopen. Dat lijkt me niet de bedoeling :)

Dit zijn de tips die ik kan delen en mij hebben geholpen. Ik koos dan voor Ariel en Robijn, maar dat is persoonlijk. Dat is net wat je er voor wilt betalen en wat je voorkeur heeft qua geur.

Lees ook:
Deze betaalde programma’s gebruik ik voor mijn blog
De Samsung Galaxy S10 plus, ik zwichtte ervoor
Doucheproducten die ik nu gebruik

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?