Wasparfum, mijn ervaring met Il Bucato Di Adele

wasparfum il bucato di adele bianco puro

Van wasparfum had ik even geleden al gehoord maar het kwam er eigenlijk niet van om het te bestellen. Bij een drogisterij kwam ik afgelopen week de wasparfum van Il Bucato Di Adele tegen. Verschillende formaten en geuren en ik besloot te gaan voor de Bianco Puro. Een klein flesje van 150ml voor €8,95. In eerste instantie vond ik het best aan de prijs maar toch nam ik het mee om te testen.

Update 11 maart 2021: De kleine dosering werkt voor mij (en mijn gevoelige huid prima), maar ik had iets meer gebruikt en toen kreeg ik erge jeuk en op verschillende plekken rode uitslag. Let erop dat je hier dus mee uitkijkt. Daarnaast kan het door je was in de droger te laten drogen zo zijn dat de geur iets minder wordt. Je kan daarom de dosis groter maken, maar houdt rekening met bovenstaande.

Lees ook: Was ruikt muf? Probeer deze producten en tips

Wasparfum Bianco Puro van Il Bucato Di Adele

Een bloemige toon met een hart van witte roos en geranium, verfraaid met lelietje-van-dalen, musk en vanille.

Bij de drogisterij waar ik was stonden echt veel verschillende geuren en ik heb ze allemaal geroken. Het kiezen werd er niet makkelijker op gemaakt, haha. Ik wilde ook maar 1 geur kopen om gewoon te proberen en te kijken of het iets voor mij zou zijn. Na alle lovende reacties op social media en blogs wist ik dat ik het ook wilde proberen. En natuurlijk logisch voor iemand die gek is op parfum ;)

Het merk van het wasparfum is Il Bucato Di Adele. Er zijn nog meer merken die dit verkopen maar die ben ik nog niet tegengekomen. Alleen online. Deze geur sprak mij meteen aan omdat hij heel erg fris ruikt. Ik zou hem omschrijven als frisse was, lente-achtig en een schoongemaakt huis. Echt heel erg lekker.

Maar hoe gebruik je het wasparfum?

Dat was ook mijn vraag. Want doe je het in plaats van wasverzachter of in plaats van wasmiddel? Of doe je het allemaal bij elkaar? Nou, je doet het in plaats van de wasverzachter. Zelf gebruik ik wasmiddel capsules en doe die in de trommel waarna ik mijn was erin doe. Van het wasparfum heb je echt maar 1 dopje nodig en die doe je in het bakje van de wasverzachter. Dus in plaats van.

Bij thuiskomst moest ik ook wel echt gaan wassen dus ik vertel mijn ervaring na het gebruik bij 3 wasjes. Het wasparfum is erg sterk en je hebt écht aan 1 dopje meer dan genoeg. Het ruikt na het wassen dan ook heel erg sterk en ik vind wel dat je moet weten dat je echt van een sterke geur moet houden.

Het is wel een aantal maal sterker dan een gewone doorsnee wasverzachter. De was had ik op mijn wasrek opgehangen om te laten drogen en mijn hele appartement rook ernaar. Super lekker! Zelf heb ik een was- droog combinatie en na het gebruik van de droger was het wasparfum van Il Bucato Di Adele ook heel goed te ruiken.

Dit kleine flesje van wasparfum il bucato di adele bevat 150ml en kost €8,95. Verder heb je ook nog andere formaten zoals een grote fles van 500ml. Ik ben er super blij mee en ga zeker ook nog andere geuren proberen.