Deze betaalde programma’s gebruik ik voor mijn blog

door Mariska

In het begin van mijn blog carrière, zo noem ik het maar even, gebruikte ik niet veel thema’s en programma’s waar ik voor moest betalen. Ik vond dat zonde voor mijn geld en wist wel een manier om daar kosteloos aan te komen, niet op een legale manier natuurlijk. Nu mijn blog mijn bedrijf is (bijna 4 jaar!) heb ik wel geleerd om gewoon te betalen voor de thema’s en programma’s die ik wil gebruiken en heeft dat ook gewoon een voordeel. Als je een premium versie van een thema of plugin koopt dan krijg je vaak support en krijg je er vaak veel hele handige functies bij. En niet alleen een betaald thema en een betaalde plugin, maar ook andere betaalde programma’s. Ik laat je zien welke betaalde programma’s ik gebruik voor mijn blog en wellicht heb je daar ook iets aan. Uiteraard vertel ik je ook waarom ik ervoor gekozen heb en wat ik voordelig vind.

Foto: Shutterstock/Floral Deco

Betaalde programma’s voor mijn blog

Adobe Photoshop en Adobe Lightroom

Sinds kort heb ik gekozen om Adobe Photoshop en Lightroom aan te schaffen. Eerder gebruikte ik een programma online om mijn foto’s te bewerken maar ik wilde toch graag weer terug naar Photoshop. Aangezien ik ook een beetje bezig was met Lightroom op mijn mobiele telefoon leek het me handig om ook voor Lightroom te kiezen. Op die manier kun je presets laten synchroniseren tussen je laptop (of pc) en je mobiele app. Dit werkt super handig! Je download presets vanaf internet, importeert die in het programma op je pc of laptop en het synchroniseert naar je mobiel. Photoshop vind ik ook gewoon heel erg fijn om mijn foto’s mee te bewerken en je hebt net wat meer opties die enorm handig zijn dan bij een gratis programma. Hier betaald ik ongeveer €10 per maand voor wat ik niet heel erg duur vind in vergelijking wat je ervoor terug krijgt.

Microsoft Office en Onedrive

Al enige tijd heb ik een abonnement van Microsoft Office. Word en Excel zijn natuurlijk erg handig, maar ik heb het voornamelijk ook voor het programma Outlook. Ik weet dat je ook online kunt inloggen bij je webmail, maar dat vind ik persoonlijk niet echt handig. Voor zo’n €7 in de maand heb ik een abonnement op Microsoft waarbij ik ook Microsoft Onedrive heb dat ik dagelijks gebruik. Een soort externe opslag waar ik bijvoorbeeld al mijn blog foto’s op sla. Een van mijn eerste betaalde programma’s en bevalt me nog steeds enorm goed. Outlook vind ik enorm handig om mijn mails in te typen, voorzien van een handtekening en alle ontvangen mails te bewaren in mappen, zoals van samenwerkingen.

Moneybird

Moneybird heb ik ook al vrij lang en heb ik een betaald abonnement. Je hebt verschillende soorten abonnementen en ik heb momenteel een waarbij ik onbeperkt facturen kan maken en mijn banktransacties kan inlezen. Een van mijn favoriete betaalde programma’s omdat ik ook een seintje krijg als er facturen verlopen, ik kan herinneringen en aanmaningen versturen, ik kan betaaltermijnen instellen en er zijn nog zoveel meer opties. Je kunt de factuur voorzien van je eigen logo, het lettertype veranderen naar je smaak en ook de indeling. Wat mij betreft een heel erg fijn programma die zijn geld dubbel en dwars waard is. Er is ook een gratis versie waarbij je maar tot een bepaald aantal facturen kunt versturen per maand. Dat is wel handig om eens te proberen en te kijken of het wat voor je is. Mocht het niks zijn kun je ook altijd heel makkelijk weer opzeggen, je pakket upgraden of downgraden.

Lees ook:
Zó bewerk ik mijn Instagram foto’s nu (+ mijn VSCO recipe!)
Yoast SEO Premium, bevalt het en is het een toevoeging?
Van die discussies over bloggen die altijd blijven
Fresh ’n Rebel Roze Rockbox Slice Fabriq Edition

Gerelateerde artikelen

10 reacties

Sonja Van de Sande 24 januari 2019 - 09:36

Photoshop, daar ben ik natuurlijk groot mee geworden!
Blijft een mooi programma! Ik gebruik de app voor snelle bewerkingen.
Maar andere zaken doe ik op mijn pc.

Reageer
Jamey 23 januari 2019 - 10:28

Leuk om te lezen wat jij gebruikt! Ik zelf heb Lightroom en gebruik Jortt. Ook heel fijn!

Reageer
Mariska 23 januari 2019 - 20:47

Jortt kende ik nog niet, maar klinkt wel interessant. Had even op de site gekeken 🙂

Reageer
Jessica J. 23 januari 2019 - 09:22

Mooi lijstje! Ik heb op kantoor de Creative Cloud van Adobe, waardoor ik die programma’s ook gewoon thuis kan gebruiken. Mocht ik van job (moeten) veranderen, denk ik dat ik zelf een abonnement op Lightroom en Photoshop afsluit, want ik zou niet meer zonder kunnen!

Reageer
Mariska 23 januari 2019 - 09:41

Oh dat is wel erg handig als je dat ook thuis kunt gebruiken. Dat scheelt wat geld in de maand. Maar toch is het inderdaad ook niet superduur. Ik vind dat je voor dat tientje per maand twee hele handige en fijne programma’s krijgt.

Reageer
Sherry 23 januari 2019 - 01:19

Goede tips!! Ik wil ook graag photoshop kopen helaas is het voor nu nog eventjes te duur. Ik gebruik vaak gratis programma’s #studentenlevenisveelteduur

Reageer
Mariska 23 januari 2019 - 09:41

Soms heb je ook speciale studenten deals, misschien heeft Adobe dat ook 🙂

Reageer
Dana 22 januari 2019 - 23:36

Ik vind dit wel handig en ook iets om verder in te verdiepen!

Reageer
Evelien 22 januari 2019 - 21:33

Handig om te lezen wat je gebruikt. Zelf gebruik ik niets iets betaalds, ik ben te skeer haha. Gewoon de gratis versie overal van. #hollander

Reageer
Mariska 23 januari 2019 - 09:40

Ja dat kan natuurlijk ook makkelijk, net welke functies je handig vindt haha!

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.