Deze betaalde programma’s gebruik ik voor mijn blog

betaalde programma's voor blog

In het begin van mijn blog carrière, zo noem ik het maar even, gebruikte ik niet veel thema’s en programma’s waar ik voor moest betalen. Ik vond dat zonde voor mijn geld en wist wel een manier om daar kosteloos aan te komen, niet op een legale manier natuurlijk. Nu mijn blog mijn bedrijf is (bijna 4 jaar!) heb ik wel geleerd om gewoon te betalen voor de thema’s en programma’s die ik wil gebruiken en heeft dat ook gewoon een voordeel. Als je een premium versie van een thema of plugin koopt dan krijg je vaak support en krijg je er vaak veel hele handige functies bij. En niet alleen een betaald thema en een betaalde plugin, maar ook andere betaalde programma’s. Ik laat je zien welke betaalde programma’s ik gebruik voor mijn blog en wellicht heb je daar ook iets aan. Uiteraard vertel ik je ook waarom ik ervoor gekozen heb en wat ik voordelig vind.

Foto: Shutterstock/Floral Deco

Betaalde programma’s voor mijn blog

Adobe Photoshop en Adobe Lightroom

Sinds kort heb ik gekozen om Adobe Photoshop en Lightroom aan te schaffen. Eerder gebruikte ik een programma online om mijn foto’s te bewerken maar ik wilde toch graag weer terug naar Photoshop. Aangezien ik ook een beetje bezig was met Lightroom op mijn mobiele telefoon leek het me handig om ook voor Lightroom te kiezen. Op die manier kun je presets laten synchroniseren tussen je laptop (of pc) en je mobiele app. Dit werkt super handig! Je download presets vanaf internet, importeert die in het programma op je pc of laptop en het synchroniseert naar je mobiel. Photoshop vind ik ook gewoon heel erg fijn om mijn foto’s mee te bewerken en je hebt net wat meer opties die enorm handig zijn dan bij een gratis programma. Hier betaald ik ongeveer €10 per maand voor wat ik niet heel erg duur vind in vergelijking wat je ervoor terug krijgt.

Microsoft Office en Onedrive

Al enige tijd heb ik een abonnement van Microsoft Office. Word en Excel zijn natuurlijk erg handig, maar ik heb het voornamelijk ook voor het programma Outlook. Ik weet dat je ook online kunt inloggen bij je webmail, maar dat vind ik persoonlijk niet echt handig. Voor zo’n €7 in de maand heb ik een abonnement op Microsoft waarbij ik ook Microsoft Onedrive heb dat ik dagelijks gebruik. Een soort externe opslag waar ik bijvoorbeeld al mijn blog foto’s op sla. Een van mijn eerste betaalde programma’s en bevalt me nog steeds enorm goed. Outlook vind ik enorm handig om mijn mails in te typen, voorzien van een handtekening en alle ontvangen mails te bewaren in mappen, zoals van samenwerkingen.

Moneybird

Moneybird heb ik ook al vrij lang en heb ik een betaald abonnement. Je hebt verschillende soorten abonnementen en ik heb momenteel een waarbij ik onbeperkt facturen kan maken en mijn banktransacties kan inlezen. Een van mijn favoriete betaalde programma’s omdat ik ook een seintje krijg als er facturen verlopen, ik kan herinneringen en aanmaningen versturen, ik kan betaaltermijnen instellen en er zijn nog zoveel meer opties. Je kunt de factuur voorzien van je eigen logo, het lettertype veranderen naar je smaak en ook de indeling. Wat mij betreft een heel erg fijn programma die zijn geld dubbel en dwars waard is. Er is ook een gratis versie waarbij je maar tot een bepaald aantal facturen kunt versturen per maand. Dat is wel handig om eens te proberen en te kijken of het wat voor je is. Mocht het niks zijn kun je ook altijd heel makkelijk weer opzeggen, je pakket upgraden of downgraden.

Lees ook:
Zó bewerk ik mijn Instagram foto’s nu (+ mijn VSCO recipe!)
Yoast SEO Premium, bevalt het en is het een toevoeging?
Van die discussies over bloggen die altijd blijven
Fresh ’n Rebel Roze Rockbox Slice Fabriq Edition

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *