Heb jij een telefoon bij je abonnement? Lees dit even!

Heb jij een telefoon bij je abonnement? Lees dit even!

Een nieuwe telefoon uitzoeken bij een abonnement; ik kijk er elke 2 jaar weer naar uit. Het kan zijn dat je natuurlijk om het jaar een nieuwe telefoon mag uitzoeken, maar ik heb het eigenlijk altijd om de 2 jaar. Dat kan soms nogal lang duren en zeker als je telefoon mankementen gaat vertonen. Eerder had ik een iPhone 6, maar die begon mankementen te vertonen en gelukkig kon ik vervroegd opnieuw verlengen. Wel tegen betaling, maar toch. Ik koos voor een Samsung Galaxy S7 edge. Deze heb ik nu alweer enige tijd in gebruik. Maar wist je dat een nieuwe telefoon bij je abonnement eigenlijk best wel duur is?

Weet je waarom je eigenlijk zoveel betaalt?

Wist je dat als je een nieuwe telefoon uitzoekt bij je abonnement, dit eigenlijk geldt als een lening? Ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet bij stil stond op het moment dat ik mijn nieuwe abonnement afsloot. Het is wel al vaker op de radio of in een reclameblok voorgekomen dat ze uitleggen dat dit geldt als een lening en dit consequenties kan hebben. Als je bijvoorbeeld een hypotheek wilt afsluiten dan kan het zo zijn dat je minder geld kunt lenen omdat je telefoon afbetalen dus ook een lening is. Een beetje goede telefoon van tegenwoordig is best wel duur en je betaalt dus een bepaald bedrag per maand om de ‘lening’ af te betalen. Dat is dan ook vaak de reden dat je telefoonabonnement duur uit kan komen.

Wat ga ik doen met een nieuw abonnement?

Zelf zit ik er al een tijdje over na te denken om een Sim Only abonnement af te sluiten. Je kosten per maand zijn dan vaak veel lager. Natuurlijk heeft het wel een nadeel. Je krijgt niet meer direct een duur toestel mee naar huis, je zult deze dus zelf los moeten kopen. In plaats van gespreid betalen met je abonnement zul je het geld dus in een keer op moeten hoesten. Persoonlijk zou ik dan niet meer kiezen voor de nieuwste telefoon, maar voor een ouder model. Die zijn dan vaak goedkoper als er weer nieuwere modellen uitkomen. Je kunt dus het beste alles goed in de gaten houden en jouw favoriete telefoon kopen op het moment dat er een nieuwer model beschikbaar is van de range waaruit jouw mobiel komt. Maar je hoeft het natuurlijk niet zo te doen, je kunt altijd besluiten om alsnog te gaan voor een nieuwe telefoon.

Lees ook:
Mijn iPhone 8 plus, hoe bevalt ‘ie?
AliExpress iPhone oplader in rose goud (staand!) eerste indruk
Lucky List #12
Breek de week #5 (iPhone X en Trump met Korea)

Zou jij kiezen voor een Sim Only of gewoon weer een nieuwe telefoon?

Mariska

Bedankt voor het bezoeken en lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Met meest actief ben ik op Twitter, Instagram en Facebook!

6 reacties op “Heb jij een telefoon bij je abonnement? Lees dit even!

  1. Zelf heb ik een abonnement inclusief telefoon. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen dat ineens 700 euro voor een telefoon kwijt ben. Zelf ben ik niet echt een type die de allernieuwste producten wil. Ik heb nu bijvoorbeeld een abonnement voor 25 euro per maand 3000 mb en 200 belmin. inclusief een IPhone 5. Ik vind het best!

  2. Ik heb eigenlijk altijd een goedkoop abonnement omdat ik niet het nieuwste van het nieuwste wil. Althans, het boeit mij eigenlijk nooit zo erg. Ik denk dat ik gewoon weer mijn abonnement zou verlegen.

  3. Goed artikel! Ik wil ook niet meer maandelijks zoveel geld kwijt zijn dus ga nu inderdaad ook voor een simonly. Je bent misschien veel geld kwijt in een keer, maar is uiteindelijk beter!

  4. mijn abonnement is zo laag, ik koop als het nodig is een simlockvrije telefoon, ben nog nooit overgestapt, dik tevreden met mijn provider, nu ook internet en tv erbij, nog geen kalchten tot op heden

  5. Ik koop mijn telefoon altijd los, en dan niet de duurste, maar een budget versie (wel met een goede camera). Ik heb geen zin in een BKR registratie, het duurt 5 jaar na afloop van de lening voor de registratie er weer uitgehaald wordt. Is me het niet waard. Ik spaar er wel voor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.