Mijn iPhone 8 plus, hoe bevalt ‘ie?

iphone 8 plus hoe bevalt ie

Sinds een klein week heb ik nu een iPhone 8 plus. Een witte, met zilver en opslag van 64gb om precies te zijn. Dit zakelijke abonnement heb ik bij Tele2 afgesloten. Overal zag ik foto’s voorbij komen die gemaakt zijn met de portretfunctie van dit mooie toestel dus ik kon niet wachten tot ik de iPhone 8 plus ontving. Al twijfelde ik wel even tussen de gouden en zilveren versie. Goud vind ik heel mooi maar uiteindelijk ben ik toch voor zilver gegaan. Nu ik hem alweer even in gebruik heb wil ik graag delen wat ik er nu van vind. En bestelde ik gelijk een aantal mooie telefoonhoesjes bij AliExpress.

iPhone 8 plus zilver 64gb

iphone 8 plus hoe bevalt ie

Sowieso vind ik de iPhone 8 plus een hele mooie telefoon. Het ontwerp, de software iOs en de mogelijkheden. Ik had de Samsung Galaxy J7 2017 in gebruik en was ook een goed telefoon, maar deze iPhone heeft net iets meer en iets betere kwaliteiten. Het scherm is 5.5 inch en dat maakt dat het scherm van zowel de Samsung Galaxy J7 2017 en de iPhone 8 plus gelijk zijn. Daar ga ik dus niet op voor- of achteruit en maakt het erg prettig kijken. Een ding is dat ik op mijn Samsung het zo had ingesteld dat de icoontjes kleiner waren waardoor er meer icoontjes op mijn scherm konden. Bij de iPhone kan ik dit helaas niet aanpassen. Mag de pret trouwens niet drukken. Het is gewoon een kwestie van wennen en ik ben geloof ik al gewend.

iPhone 8 plus portret modus

iphone 8 plus portret modus foto's

Wat kan deze telefoon toch prachtige foto’s maken op die portret modus! Wow! Hierboven een paar foto’s van mijn Instagram account die ik maakte. Die kat kreeg dus gelijk de meeste likes, haha! Ik merk wel dat als het iets donkerder is dat de portret modus niet zo lekker werkt. De foto’s worden dan wat korrelig en er is meer ruis. Je kunt de flitser wel gebruiken maar over het algemeen maakt dat de foto niet mooier. De foto’s die je hierboven ziet heb ik dan ook gemaakt in het daglicht want dat geeft nog steeds het mooiste effect. De scherpte diept is echt super mooi en je kunt er dus bijna professionele foto’s mee maken. Laat ik het zo zeggen: het verfraaid je Instagram feed enorm :)

iphone 8 plus blond amsterdam telefoonhoesje

Natuurlijk wilde ik ook wel gelijk een telefoonhoesje hebben om de telefoon goed te beschermen. Op de Beverwijkse Bazaar heb ik afgelopen weekend gelijk een extra ‘Gorilla glasplaatje’ op m’n scherm laten zetten. Sowieso wilde ik dus op AliExpress bestellen (en heb ik gedaan zoals je in de shoplog kunt zien), maar dat duurt altijd even voor die binnen zijn. Daarom besloot ik om bij Smartphonehoesjes.nl dit hoesje van Blond Amsterdam te bestellen (zelf gekocht dus). Grappig feitje: de hoesjes van de iPhone 7 plus en iPhone 8 plus hebben dus dezelfde maat. Nu wachten op mijn andere bestelde hoesjes! Nu even de plus- en minpunten die ik heb ontdekt over deze prachtige iPhone 8 plus.

Pluspunten
– fijn groot scherm
– werkt super snel
– de batterij gaat bij vrij fanatiek gebruik (mail, Instagram, Twitter, Snapchat, Whatsapp) meer dan een dag mee
– de goede camera en portret modus
– de app ‘Kaarten’ werkt veel fijner dan Google Maps
– draadloos opladen is mogelijk (je legt hem dan op een soort laadstation die je los kunt aanschaffen)
– door de sensor gaat het scherm aan zodra je de telefoon oppakt
– SIRI! werkt echt super handig en had ik nooit gedacht. Zeg ‘plan een afspraak op die datum en dag met die tekst’ en het staat in je agenda. Ik zei ook: stuur Thijs een berichtje met slaap lekker en dat deed hij via Whatsapp, haha! Echt grappig.

Nadelen
– hij is vrij groot
– je hebt niet de standaard kleine USB oplader van bijvoorbeeld Samsung nodig, maar een aparte van Apple
– voor- en achterkant is van glas en dus heel erg breekbaar
– vergeleken met andere telefoons is hij duur
– lettertypen en vormgeving kun je niet aanpassen en bij Android toestellen vaak wel
– je kunt het geheugen niet uitbreiden met een SD kaart

Voor nu was dit mijn kleine en compacte review over de iPhone 8 plus. Het zijn mijn eigen ervaringen en is mijn mening van de afgelopen dagen. Heb hem nu bijna een week in gebruik. Aangezien we (ik zeker) zo goed als altijd met onze telefoon bezig zijn denk ik dat dit best een goede tijd is om een review te kunnen schrijven. Deze iPhone 8 plus is sinds september 2017 uit en ik koos expres niet voor de iPhone X omdat ik die minder mooi vind en ook veel duurder is. Ook met een abonnement.

De iPhone 8 plus is onder andere verkrijgbaar bij T-mobile, Tele2 en Mediamarkt. Kijk voor extra korting op KortingVoordeel.nl. Daar krijg je extra cashback korting op een iPhone 8 Plus en accessoires.

Lees ook:
Mijn eerste mobiel en jonge kinderen nu
Heb jij een telefoon bij je abonnement? Lees dit even!
Sterrenstof – de leukste kleding, schoenen en items met sterren
Lunchen bij Van der Valk Hoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *