Mijn blog gaat niet goed + mijn droom

by Mariska

Mijn blog gaat niet goed. Dat klinkt redelijk dramatisch, toch? Of het ook dramatisch is? Ik weet het niet zo goed, waarschijnlijk is het opgelost als het weer slechter weer wordt. De zomer is leuk, maar staat er ook om bekend dat de blogbezoekers echt omlaag gaan. En niet zo’n beetje ook. Daar heb ik nu helaas ook mee te maken. Mijn bezoekersaantallen zijn ongeveer gehalveerd en toch doe ik mijn uiterste best om leuke artikelen online te zetten en zelfs vaak 2 per dag! Ik weet dat de meningen erover verschillen of je nu wel of niet 2 artikelen per dag moet plaatsen, maar ik voel me daar goed bij als het lukt. De dagen waarop niets online komt wil ik in ieder geval zoveel mogelijk beperken. Sinds ik meer tijd heb voor mijn blog ben ik er meer mee bezig en wil ik er uiteraard ook meer uithalen!

Foto: Shutterstock

Gaat mijn blog niet goed?

Niet goed is een groot woord, maar ik merk wel dat het me een beetje een deprimerend gevoel geeft als er veel minder bezoekers op mijn blog komen. Ik snap als je dat niet hebt, maar bij mij werkt dat zo. Eigenlijk steek ik 90% van mijn vrije tijd in mijn blog. Foto’s maken, artikelen schrijven, achter de schermen bezig zijn om dingen te verbeteren en ga zo maar door. Zodra ik thuis ben is mijn laptop bij me in de buurt, behalve als ik lig te slapen. Ik hoop echt dat het weer aantrekt op het moment dat het weer wat slechter wordt :) sorry voor de zon liefhebbers! Achter de schermen blijf ik gewoon lekker bezig.

Nieuwe categorie

Eigenlijk gebruik ik altijd wel een beetje dezelfde categorieën op mijn blog en vond het tijd voor iets anders. Iets nieuws, wat ik nog niet echt ergens heb gezien. Dat ik het zelf niet gezien heb betekent natuurlijk niet dat het niet op een blog voorkomt, dus ik hoop dat ik iets heb bedacht wat niemand heeft.  Het stond al een tijd in mijn concepten en afgelopen weekend heb ik eens bedacht hoe ik het wilde vormgeven. Morgen komt het eerste artikel hiervan online en ben benieuwd hoe dit wordt ontvangen. Het concept vind ik zelf wel leuk namelijk en is een combinatie van informatief, bepaalde tips en ook een stukje persoonlijke tekst. Van alles wat dus!

Mijn droom

Ja, daar komt ‘ie en ik vind het eigenlijk best een beetje eng om dit te vertellen. Als het op mijn blog aankomt ben ik op zich best zelfverzekerd. Ik krijg vaak complimentjes van mensen om me heen en collega’s, bedrijven die willen samenwerken en de vormgeving ben ik ook tevreden over. Nu is er een ding wat ik nog heel erg graag wil bereiken en dat is mij aansluiten bij een mediabureau. Sommige bloggers kan het waarschijnlijk echt 0,0 schelen, maar dit is al best lang een droom voor mij.  Ik doe mijn best om er hard voor te werken, ben bijna dag en nacht met mijn blog bezig en probeer dingen te bedenken waardoor ik meer bezoekers naar mijn blog trek. Dat is nog niet zo makkelijk, maar het maken van filmpjes op mijn YouTube kanaal is er wel een van. Ik begin dat ook steeds leuker te vinden. Hoewel ik dus constant met mijn blog bezig ben, probeer redelijk veel te posten, posts te delen en en actief te zijn, lukt het me op een of andere manier niet om goed genoeg te groeien en daar baal ik van.

Dat gezegd hebbende ben ik natuurlijk ook benieuwd naar jullie ervaringen en hoe jij met je blog bezig bent en of je misschien ook bij een mediabureau zit. Zou jij je überhaupt willen aansluiten bij een mediabureau?

Lees ook:
Boozyshop bestelling met o.a. the Balm
De zomer voorbij en de herfst begint
3 beste plekken voor Google Ads, ik geef je ze!
TIP: Euroknaller.nl

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?