Mijn blog gaat niet goed + mijn droom

door Mariska

Mijn blog gaat niet goed. Dat klinkt redelijk dramatisch, toch? Of het ook dramatisch is? Ik weet het niet zo goed, waarschijnlijk is het opgelost als het weer slechter weer wordt. De zomer is leuk, maar staat er ook om bekend dat de blogbezoekers echt omlaag gaan. En niet zo’n beetje ook. Daar heb ik nu helaas ook mee te maken. Mijn bezoekersaantallen zijn ongeveer gehalveerd en toch doe ik mijn uiterste best om leuke artikelen online te zetten en zelfs vaak 2 per dag! Ik weet dat de meningen erover verschillen of je nu wel of niet 2 artikelen per dag moet plaatsen, maar ik voel me daar goed bij als het lukt. De dagen waarop niets online komt wil ik in ieder geval zoveel mogelijk beperken. Sinds ik meer tijd heb voor mijn blog ben ik er meer mee bezig en wil ik er uiteraard ook meer uithalen!

Foto: Shutterstock

Gaat mijn blog niet goed?

Niet goed is een groot woord, maar ik merk wel dat het me een beetje een deprimerend gevoel geeft als er veel minder bezoekers op mijn blog komen. Ik snap als je dat niet hebt, maar bij mij werkt dat zo. Eigenlijk steek ik 90% van mijn vrije tijd in mijn blog. Foto’s maken, artikelen schrijven, achter de schermen bezig zijn om dingen te verbeteren en ga zo maar door. Zodra ik thuis ben is mijn laptop bij me in de buurt, behalve als ik lig te slapen. Ik hoop echt dat het weer aantrekt op het moment dat het weer wat slechter wordt 🙂 sorry voor de zon liefhebbers! Achter de schermen blijf ik gewoon lekker bezig.

Nieuwe categorie

Eigenlijk gebruik ik altijd wel een beetje dezelfde categorieën op mijn blog en vond het tijd voor iets anders. Iets nieuws, wat ik nog niet echt ergens heb gezien. Dat ik het zelf niet gezien heb betekent natuurlijk niet dat het niet op een blog voorkomt, dus ik hoop dat ik iets heb bedacht wat niemand heeft.  Het stond al een tijd in mijn concepten en afgelopen weekend heb ik eens bedacht hoe ik het wilde vormgeven. Morgen komt het eerste artikel hiervan online en ben benieuwd hoe dit wordt ontvangen. Het concept vind ik zelf wel leuk namelijk en is een combinatie van informatief, bepaalde tips en ook een stukje persoonlijke tekst. Van alles wat dus!

Mijn droom

Ja, daar komt ‘ie en ik vind het eigenlijk best een beetje eng om dit te vertellen. Als het op mijn blog aankomt ben ik op zich best zelfverzekerd. Ik krijg vaak complimentjes van mensen om me heen en collega’s, bedrijven die willen samenwerken en de vormgeving ben ik ook tevreden over. Nu is er een ding wat ik nog heel erg graag wil bereiken en dat is mij aansluiten bij een mediabureau. Sommige bloggers kan het waarschijnlijk echt 0,0 schelen, maar dit is al best lang een droom voor mij.  Ik doe mijn best om er hard voor te werken, ben bijna dag en nacht met mijn blog bezig en probeer dingen te bedenken waardoor ik meer bezoekers naar mijn blog trek. Dat is nog niet zo makkelijk, maar het maken van filmpjes op mijn YouTube kanaal is er wel een van. Ik begin dat ook steeds leuker te vinden. Hoewel ik dus constant met mijn blog bezig ben, probeer redelijk veel te posten, posts te delen en en actief te zijn, lukt het me op een of andere manier niet om goed genoeg te groeien en daar baal ik van.

Dat gezegd hebbende ben ik natuurlijk ook benieuwd naar jullie ervaringen en hoe jij met je blog bezig bent en of je misschien ook bij een mediabureau zit. Zou jij je überhaupt willen aansluiten bij een mediabureau?

Lees ook:
Boozyshop bestelling met o.a. the Balm
De zomer voorbij en de herfst begint
3 beste plekken voor Google Ads, ik geef je ze!
TIP: Euroknaller.nl

Gerelateerde artikelen

30 reacties

Henrike Laning 21 augustus 2017 - 13:02

Ik heb nog geen eigen site. Voorlopig nog gastblogger omdat ik denk dat een eigen site best ingewikkeld is. (?) Wel wil ik natuurlijk graag veel bezoekers op mijn blogs en op FB kan ik zien hoeveel mensen het hebben gezien, maar de bezoekersaantallen zijn anders. Het geeft toch een kick als een blog vaak bekeken is en ik probeer daar rekening mee te houden. Toch merk ik dat het heel onvoorspelbaar is. Een dagje Efteling wordt weinig bekeken, maar een blog over onze vakantie of de laatste schoolweek doet het dan wel weer goed. In opdracht schrijven lijkt me best moeilijk. Ik schrijf over wat in me opkomt, maar ik zou natuurlijk graag wat verdienen met mijn blogs, al is het maar een cadeaubon. 😉

Reageer
Cynthia 20 augustus 2017 - 19:38

Het hoort erbij. Ik heb niet alle dagen last van minder bezoekers. Maar ik baal ook hoor, zodra het terugloopt. Je werkt immers keihard, en ik plaats ook twee blogs per dag.

Reageer
Jessica J. 18 augustus 2017 - 12:06

Maak je geen zorgen om die dalende cijfers. Het is zomer, mensen zitten minder achter hun pc. Wanneer het herfst wordt, schieten je cijfers vast weer de lucht in. 🙂
Ik ben benieuwd naar je nieuwe categorie!

Reageer
Astrid 16 augustus 2017 - 11:05

Hey Mariska,

Ik merk het ook wel hoor dat ik minder bezoekers heb door de vakantie. Dat heb ik elk jaar en ik maak er daar niet zo druk om 🙂 . Ik zou het echt tof vinden als je meer filmpjes ging maken, ik wil dat zelf ook meer gaan doen hihi. Ik ga zometeen eens jouw nieuwe categorie lezen, ik ben zeer benieuwd! En echt top dat je jouw droom achterna gaat. Dat gaat jou ook zeker wel lukken! Ik kom graag op jouw blog en ik zie en weet dat je echt hier veel tijd in steekt en dat het jouw grote passie is. Je schrijft echt ontzettend leuk en er komen zeer toffe en interessante onderwerpen naar voren.

Liefs,

Astrid

Reageer
Linda 15 augustus 2017 - 22:43

Vergelijk je dan je bezoekcijfers met een paar maanden geleden, of met vorig jaar? Als je vorig jaar (ongeveer) hetzelfde percentage daalde in de zomer, zou ik me nu niet druk maken 🙂

Ik heb juist een niche waarop meer wordt gezocht in de zomer (er mag van mij wel weer een hittegolfje aan komen!), dus ik heb juist meer bezoekers. November tot en met februari zakt het altijd wat terug, met een kleine opleving rondom kerst.

Reageer
Saskia 15 augustus 2017 - 21:56

Ik hou me daar juist helemaal niet mee bezig. Dat blogt een stuk fijner. Kan me voorstellen als dit je inkomsten zijn dat het anders ligt, maar toch zou ik de focus niet teveel daarop leggen. Als tip: plaats wat vaker persoonlijke foto’s i.p.v. afbeeldingen met bron en ik hou zelf erg van persoonlijke stukjes. Die mis ik hier soms, waardoor ik wel kom lezen maar niet altijd reageer 🙂

Hopelijk heb je er wat aan en de bezoekersaantallen komen vast wel weer.

Reageer
Mariska 16 augustus 2017 - 11:49

Dank je wel Saskia, goed punt en ga eens kijken of ik daar iets mee kan doen.

Reageer
Rob 15 augustus 2017 - 21:44

Mijn tip zou zijn laat je niet gek maken door fluctuaties in de bezoekers aantallen. Dat hoort er bij van killerspost tot komkommertijd. Al denk ik dat het niet altijd zo eenvoudig is dan de verantwoordelijkheid daarvoor bij zaken leggen als “het weer, vakantie of de zomer”. Daarin zou ik een gefundeerde analyse proberen op te bouwen. Welke post en welke periodes scoren tot nu toe erg goed bij je en welke post en periodes scoren weinig, minder of bijna niet? Wat zegt analytics over je doelgroep? Zodat je weet waar het draagvlak ligt.

Aan de andere kant van het verhaal ben ik het ook helemaal met je eens. Je moet doen waar hij achter staat, je goed bij voelt, dat wat je motiveert. In mijn beleving ben je de beste content creator en is de content kwalitatief als je doet waar je achter staat.

Ik publiceer zelf echt stukken minder. bewijze van spreken 2 x per maand, wat voor bloggers heel weinig is. Al is mijn visie kwaliteit boven kwantiteit. Maar als je dagelijkse artikelen kan publiceren waarbij je gewoon achter de kwaliteit staat. Respect. Wederom ieder zijn eigen keuze, voorkeur en stijl.

Ondanks dat zou mijn advies zijn laat je niet gek maken door fluctuatie door de tijd in de bezoekersaantallen, maar wel het “wat en hoe” te blijven analyseren.

Het klinkt ook alsof je een doel, plan of dromen hebt. Zoals een mediabureau, PR-Bureau, netwerken, het bedenken van nieuwe categorie en concepten. Visie en plan(ning) hebben lijkt me altijd een goede zaak. Wat let je om gewoon te ondernemen pro-actief te zijn en ervoor te gaan? Zelf te mailen, bellen of netwerken? Je blog is een product van jou hand waar je voor staat toch? Waarom zou je niet zelf mogen netwerken in de richting van openingen?

Al zou ik voorzichtig zijn met inderdaad openbaar te delen wat je bezoekersaantallen zijn. Op het moment dat je hier zegt dat de aantallen tegen vallen dan zou dat tegen je kunnen gaan werken. (Men gaat denken dat zal dan misschien wel ergens aan liggen en al voortijdig afhaken)? Ofwel negatieve labeling. Wat je eigenlijk niet wilt. Ik zou meer inside spreken over bezoekersaantallen met mede bloggers of bedrijven of bureaus die dat aangaat. Ookzou ik oppassen met roepen hoeveel werk je erin steekt. Er zijn veel bloggers, influencers, content-creators die dat doen. Hard work pays of…..en sometimes it don’t (helaas).

Ondanks klinkt dit misschien als wijsneus, maar ik probeer maar gewoon mee te denken.
Want veel leuker om na te denken in mogelijkheden en omkeren van tijden zodat je weer in de positieve flow komt. Maar zo te zien heb je plannen, dromen en dingen te doen. So….

Go for it!

Rob

Reageer
Mariska 16 augustus 2017 - 11:49

Dankjewel Rob voor je zeer uitgebreide antwoord 🙂 Doel en dromen heb ik zeker 🙂

Reageer
Patricia | TwijfelMoeder 15 augustus 2017 - 21:30

Aansluiten bij een mediabureau dat hoeft voor mij niet per se, maar ik ken wel dat balende-gevoel als je artikelen opeens minder worden gelezen. Ik heb voor TwijfelMoeder voor het eind van dit jaar verschillende doelen gezet; zo wil ik minimaal 1000 likes hebben op Facebook. Ik weet namelijk dat ik goede content lever. En via social, maar zeker ook via Google, bereik ik daar al veel lezers mee. Maar ik weet dat er op Facebook nog heel veel dames verstopt zitten, die blij zouden zijn als ze mijn blog ontdekken. Klinkt dat egoïstisch, best he… Ach, je moet er zelf ook in geloven, toch? Achter de schermen ben ik nu flink aan het werk, zodat ik in september echt kan knallen met het nieuwe TwijfelMoeder. De moeite om te volgen vind ik zelf, haha.

Reageer
Haydée 15 augustus 2017 - 21:12

Mijn blog heeft ook minder bezoekers in de zomer hoor! Het gaat wel om een carrièreblog, en veel mensen nemen vakantie, maar los daarvan denk ik dat mensen in de zomer sowieso minder blogs lezen. Ze zijn op vakantie, ze zijn meer buiten, en er komen gewoon minder momenten voor waarop mensen anders de gewoonte hebben om blogs te lezen. Geen zorgen, dat passeert wel weer!

Reageer
Bertine 15 augustus 2017 - 20:32

Bij mij ook een zomerdip, ook de helft inderdaad nu het vakantieperiode is. Ik heb een keer een aanbod gehad van een mediabureau, maar durfde het niet goed aan. Dat betekent namelijk ook dat je alle andere aanbiedingen niet zelf op in mag gaan. Ik bepaal toch liever echt zelf hoe en wat… maar als het wel jouw droom is, hoop ik voor jou dat het ooit werkelijkheid mag worden!

Reageer
christophe 15 augustus 2017 - 19:52

Hier bolt het ook voor geen meter, misschien zijn al mijn lezers wel met mijn tips op vakantie vertrokken en zijn ze daarom niet meer online haha. Volgende week een artikel over een staycation…

Reageer
Ricardo 15 augustus 2017 - 19:36

Is gewoon een zomerdip en dat trekt vast wel weer aan. Ik heb er gelukkig niet te veel last van maar heb wel minder geblogd dus het zou bij mij een logisch gevolg zijn. Wellicht dat twee artikelen per dag wat veel zijn, ik moet toegeven dat ik ze niet allemaal lees maar goed als je over nagellak schrijft dan is dat voor mij niet interessant. Soms zie ik ook dingen over het hoofd door die twee artikelen per dag maar als dat voor jou fijn is en het goed loopt moet je daar niets aan veranderen!

Reageer
Tessa 15 augustus 2017 - 18:54

IK denk dat ene blog hier meer last van heb als de ander. Is vervelend maar niets aan te doen en je bent toch voor je zelf bezig! Dat veel mensen het lezen is dan gewoon een bonus (mijn mening). Wat misschien nog wel tip voor jou is gebruik meer eigen foto’s bij dit soort artikelen. Ik vind jammer als er dan veel gebruik wordt gemaakt van stockfoto’s. Dan komt bij mij minder persoonlijk over.

Reageer
Mariska 15 augustus 2017 - 18:57

Bedankt voor je reactie Tessa, met die feedback kan ik iets 🙂

Reageer
Kim 15 augustus 2017 - 18:48

Je doet het zo goed. Ik heb er echt bewondering voor hoevaak jij blogt! Psst.. maak jij ook flatlay foto’s in opdracht? Ik heb missschien interesse 🙂

Reageer
Mariska 15 augustus 2017 - 18:57

Ik heb je gemaild Kim!

Reageer
Amanda 15 augustus 2017 - 18:32

Probeer je statieken per jaar te bekijken. Elk jaar stijgt mijn bezoekers op mijn blog.

Reageer
Melissa 15 augustus 2017 - 18:21

Hi Mariska,

Die zomerdip gaat wel weer een keer voorbij 😉 Ik ben nog niet lang genoeg bezig om er een zinnig woord over te kunnen zeggen, maar waar ik wél in geloof is positiviteit! Gewoon positief zijn en lekker door blijven bloggen, dan volgt de rest vanzelf. Groetjes Melissa.

Reageer
Nienke 15 augustus 2017 - 16:21

Herkenbaar jammer genoeg! Bij mij zijn de aantallen ook omlaag geschoten. Snap ik ook wel, iedereen geniet van hun vakantie en reizen/gaan er flink op uit. Voor nu ben ik erg benieuwd naar je nieuwe categorie en blijf ik je blog trouw bezoeken. 😉

Reageer
Annika 15 augustus 2017 - 15:42

Ik geloof dat bijna iedereen last heeft van de zomerdip. Waait wel over, de zomer is al bijna voorbij. Gewoon stug door blijven gaan met het maken van content waar je trots op bent.

Reageer
Eva 15 augustus 2017 - 13:54

Ik weet niet waar ik het gelezen heb, maar ergens las ik ooit dat iemand ook graag bij een mediabureau wilde. En dat zij daar later weer wegging. De reden weet ik niet meer precies, maar ik denk dat het was omdat je toch wel veel geld ‘afstaat’ aan het mediabureau waar je bij zit en je hebt minder vrijheid.

Reageer
Laura 15 augustus 2017 - 12:24

Ik zou je er niet teveel zorgen om maken. Persoonlijk krijg ik ook altijd te maken met de ‘vakantieperiode’ in de zomer en komt dit eenmaal weer helemaal goed in september. Ik kijk uit naar je nieuwe en originele artikeltje!

Reageer
Joyce - LemonyLifeNL 15 augustus 2017 - 10:49

Ik ben erg benieuwd naar je nieuwe categorie! Ik begrijp je gevoel wel in combinatie met je droom. Bij mij begint dat gevoel ook steeds groter te groeien. Ik ben sinds deze maand weer begonnen met het oppakken van mijn blog, en daardoor zie ik mijn aantal dus nog groeien en de hoop dat dit door gaat zetten begint bij mij ook steeds groter te worden. Het lijkt me zo gaaf om van mijn blog mijn bijbaan te maken. Dus ik begrijp wel dat je hier ontzettend van baalt! Gelukkig begint over een aantal weekjes de scholen weer en is de vakantie voorbij, ik hoop dat het dan weer wat aantrekt voor je!

Reageer
Donna 15 augustus 2017 - 09:19

Ik denk dat je je niet slecht hoeft te voelen, iedereen heeft last van het zomerdipje. Gelukkig staat het najaar al weer bijna voor de deur! Hopelijk stijgt het dan weer. Het ligt in ieder geval niet aan je blog, want ik lees je artikelen graag!

Reageer
Mariëlle | Me-licious 15 augustus 2017 - 09:09

Vorig jaar had ik ook een dip in mijn bezoekers, dit jaar heb ik eindelijk de 10K gehaald dus mag ik zeker niet klagen. Kan het te maken hebben met het delen van content die aansluit bij de vakantie periode? Ik denk dat mensen die online kijken toch meer opzoek zijn naar tips en tricks voor hun koffer, vakantieadressen en lekkere recepten die makkelijk zijn bij de bbq of op de camping… Soms gaat helaas niet alles hoe je het wilt. Geduld is een schone zaak. You will get there!

Reageer
Eveline Fleur 15 augustus 2017 - 08:40

Wat leuk dat je een nieuwe categorie gaat doen. Ik ben er heel benieuwd naar! Jammer dat het tegen zit met je statistieken. Hopelijk is dat ‘gewoon’ door de vakantieperiode. Ik had ook een dip maar dat was omdat ik zelf geen tijd had om te posten. Nu zit het weer in de lift. Ik hoop voor je dat je met een mediabureau mag/kan samenwerken. Dat zou mij ook ontzettend leuk lijken! 🙂

Reageer
Aneta 15 augustus 2017 - 07:48

Wat goed dat je je dromen achter na gaat! En wat betreft de bezoekers. Ja, het is vakantie en dan moeten we gewoon heel realistisch zijn. En een ander ding die ik continu voor mezelf blijf herhalen is: mensen kijken niet elke dag op je blog. Ze hebben echt wel wat anders te doen, zoals werken, huishouden en een sociaal leven. Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe categorie

Reageer
Carolien 15 augustus 2017 - 07:43

Ik mag niet klagen, mijn bezoekersaantallen zijn juist enorm gestegen sinds juni. Vorige maand zelfs het dubbele aantal bezoekers gehad als normaal. Maar ik heb waarschijnlijk ook een heel stuk minder bezoekers als jou.

Aansluiten bij een mediabureau lijkt me wel heel tof, zeker iets wat ik in de toekomst zou willen.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.