Een unlimited telefoon abonnement, voor- en nadelen

person holding smartphone inside bar

Een unlimited telefoon abonnement wordt overal tegenwoordig aangeboden. Een telefoon abonnement dat unlimited is betekent dat je alles onbeperkt hebt. Je kunt dus onbeperkt bellen, onbeperkt sms’en en onbeperkt data gebruiken. Je kunt dus echt overal en altijd je favoriete muziek luisteren, op Tik Tok, je spullen op Vinted verkopen en neuzen naar leuke spullen en natuurlijk mailen en op WhatsApp. Maar is een unlimited abonnement wel echt noodzakelijk? Ik heb de voor- en nadelen op een rij gezet zodat je jouw keuze kunt maken.

Unlimited telefoon abonnement

photo of person holding black iphone
Photo by Jonas Svidras on Pexels.com

Je weet nu dat een unlimited abonnement oftewel een ‘alles onbeperkt’ abonnement heel handig kan zijn. Maar ik denk dat veel mensen ervoor kiezen terwijl ze het helemaal niet nodig hebben. Dus voor jou de voor- en nadelen op een rij en de kosten van zo’n telefoon abonnement.

Voordelen

  • een van de voordelen is dat je niet hoeft te letten op je gebruik en je alles kunt blijven doen zoals je gewend bent, ook dus zonder Wi-Fi.
  • ga je naar een festival? Dan hoef je je data niet uit te zetten en kun je gemakkelijk je leukste foto’s delen via WhatsApp of andere Social Media kanalen.
  • soms heb je de mogelijkheid om MB’s met elkaar te delen. Dat zou je na moeten vragen bij je provider, want dat is handig! Zo kun je met je familieleden jouw MB’s delen.
  • je belt onbeperkt, dat wil zeggen dat je altijd kan bellen en qua bellen niet over jouw bundel heen gaat. Behalve de welbekende informatienummers zoals 0900 etc. daar komen wel extra kosten bij.
  • als je thuis werkt of op een andere locatie en de Wi-Fi is openbaar, dan kun je altijd van jouw telefoon een hotspot maken. Je verbindt dan je laptop net als het verbinden met wifi, met je telefoon. Dan kan je werken via de databundel die je bij je telefoon abonnement zit.
  • je kan dus ook anderen laten verbinden met je hotspot, bijvoorbeeld als hun data op is of zij geen bereik hebben. Maar ook je tablet of andere apparatuur.

Nadelen

  • je hebt vaak een limiet wat je achter elkaar kunt gebruiken. Dit is per provider verschillend. Stel het limiet wat je achter elkaar kan gebruiken is 8GB. Dan kan je daarna wel weer opwaarderen (gratis uiteraard) met bundels.
  • je betaalt vaak voor dingen die je niet gebruikt. Vaak krijg je wel weer korting als je ook een thuis internet abonnement afsluit. De zogenoemde ‘combi korting’.
  • je unlimited telefoon abonnement is vaak alleen te gebruiken in Nederland. Je kunt wel in Europa jouw bundel gebruiken, maar ga je naar een ander land die buiten Europa ligt, dan zal je alsnog een extra bundel moeten aanschaffen.

Overal zijn natuurlijk voor- en nadelen over te vinden, maar ik denk dat dit wel een goede opsomming is waar je rekening mee moet houden. Zet op een rij wat je belangrijk vindt en bekijk wat dat ongeveer kost.

Extra tip: Wi-Fi is vaak fijn in winkels, cafés, op stations en in de trein, maar dit is een openbaar netwerk. Het is aan te raden om hier bijvoorbeeld geen bankzaken op te doen of andere gevoelige apps en informatie te openen.

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook