Is het aanbod op Disney Plus de moeite waard voor het gezin?

Disney plus aanbod en prijzen

Omdat er steeds meer keuze is in streamingsdiensten, is het lastig om te kiezen op welke je een abonnement wil nemen. De keuze is inmiddels zo groot, dat het lastig kiezen is. Sinds de coronatijd hebben wij een abonnement op Disney Plus. Ik wil daarom graag mijn ervaring met jullie delen. Is het aanbod op Disney Plus de moeite waard voor het gezin?

Waarom een abonnement op Disney Plus?

In de coronatijd zaten we als gezin veel thuis net als iedereen. Zeker in de periode van de lockdowns wilde ik het thuis wel gezellig houden. Daarom besloten we gezamenlijk als gezin een Disney Plus abonnement te nemen. Mijn dochter en ik keken in die periode vaak een film op Disney Plus. Ik was vroeger zelf dol op Disney films en wil dit ook graag aan mijn dochter meegeven. Ook na coronatijd bleven we iedere week samen een film kijken in het weekend. Een leuke en fijne traditie om te doen!

Het aanbod op Disney Plus

Het aanbod op Disney plus is groot. Je kunt er veel diverse films en series bekijken van onder andere Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Mijn dochter en ik hebben vooral naar de Disney en Pixar films gekeken. Wat ik ontzettend leuk vond is om de originele Disney films samen te kijken met haar. Zo zijn er heel veel Disney Klassiekers te zien, zoals Assepoester, Alladin, Alice in Wonderland, The Lion King, 101 Dalmatiërs.

Van alle klassiekers zijn ook nieuwe, moderne films gemaakt. Dat maakt het extra leuk om eerst de klassiekers te kijken en daarna het nieuwe, moderne sprookje. Daarnaast hebben wij ook veel Pixar films gekeken. Denk bijvoorbeeld aan alle Toy Story films, The Incredibles en natuurlijk de nieuwe Pixar films zoals Elemental. Het aanbod op Disney Plus voor Star Wars liefhebbers is ook groot. Wij hebben daar echter niet veel mee, dus hebben deze ook niet gekeken.

Is er genoeg aanbod voor verschillende leeftijden?

Als gezin is het ook fijn om te weten dat er voldoende films en series te zien zijn voor kinderen van verschillende leeftijden. Ik kan wel zeggen dat er behoorlijk wat aanbod is voor diverse leeftijden. Wat is er zoal te zien voor welke leeftijdsgroep:

– Voor peuters en kleuters zijn de klassieke Disney films nog niet geschikt, deze films zijn meestal pas geschikt vanaf 6 jaar. Maar in de prinsessen collectie zijn veel films te zien voor alle leeftijden of vanaf 4 jaar oud.

– Voor peuters en kleuters staan er veel leuke series op Disney plus zoals Mickey Mouse clubhouse, Sofia het prinsesje en de speelgoeddokter.

– Voor de leeftijd 6-12 jaar is er heel erg veel aanbod. Bijna alle Disney films en Pixar films zijn voor deze leeftijd geschikt. Sommige hebben van de kijkwijzer het 9+ label gekregen, dus kijk daar altijd even naar voordat je een film gaat kijken met jouw kind. Naast deze films staat er ook de hele Mees Kees collectie op. Ook een populaire reeks onder deze leeftijdsgroep. Mijn dochter was ook dol op de Lilo & Stich films en serie.

– Voor de leeftijd vanaf 12 jaar zijn er ook veel series te zien. Denk bijvoorbeeld aan The Simpsons, Grey’s Anotomy en Star wars.

Is Disney Plus de moeite waard?

Inmiddels hebben we al enkele jaren Disney Plus en kan ik zeker zeggen dat we er veel plezier van hebben gehad. Zeker toen we vorig jaar een weekend naar Euro Disney gingen, was het hartstikke leuk dat mijn dochter veel herkende van de Disney en Pixar films. Dat gaf ons bezoek aan Euro Disney echt iets extra’s. Inmiddels hebben we Dinsey Plus al enkele jaren en we hebben nu besloten ons abonnement op te zeggen. Er is nog genoeg te kijken, maar het is voor ons tijd voor iets anders.

Al met al is er voldoende aanbod voor verschillende leeftijden en zeker dus het overwegen waard om een Disney Plus abonnement te nemen. Zeker als je kinderen hebt die houden van Disney, Pixar of een Star war fan in huis hebt, is dit echt een aanrader.

Een Disney Plus abonnement kost €10,99 per maand of €109,90 per jaar.

Rosa woont in Tilburg en is moeder van een dochter en weekendpleegmoeder. Op haar blog https://rosaschrijft.nl/ deelt ze haar ervaringen als moeder en pleegmoeder en schrijft onder andere over uitstapjes en activiteiten met kinderen, vakanties, opvoeding en school.