Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf door Judith Noordzij

ik was advocaat. nu ben ik mezelf.

Al een tijdje ben ik bezig in het boek ‘Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf.‘ van Judith Noordzij. Een tijdje geleden zag ik een persbericht voorbij komen in mijn mailbox en dacht dat dit boek weleens iets voor mij zou kunnen zijn. Inmiddels heb ik per 1 oktober weer mijn eigen bedrijf en gaat er per 1 november (of zelfs al eerder) veel veranderen. Dit boek van Judith Noordzij heeft dus mede meegespeeld bij het maken van mijn keuze. Natuurlijk heb ik zelf de uiteindelijke keuze gemaakt, maar dit soort verhalen lees ik graag om te kijken hoe iemand anders er tegenaan kijkt.

Waar gaat het boek van Judith Noordzij over?

Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf. Judith Noordzij

Judith heeft een goede baan op de Zuidas in Amsterdam bij een advocatenkantoor. Ze komt erachter dat dit eigenlijk niet is wat ze wil en dat ze het, onder andere daardoor, ook niet volhoudt. Lange dagen, werk wat ze eigenlijk niet leuk vindt en dat breekt haar op. Ze raakt in een burn-out en zet op een rij wat ze nu wel echt wil doen met haar leven. Al snel komt ze erachter dat ze advocaat is geworden omdat mensen dingen van haar verwachtte, maar niet omdat ze dit zelf wilde.

Judith neemt je mee in haar leven van het aansluiten bij een studentenclub, het onderhouden van de sociale relaties en het werk op de Zuidas. Een chique gedeelte van Amsterdam met allemaal advocatenkantoren. Ze vertelt echt haar verhaal en laat jou ook nadenken naar aanleiding van haar verhaal. Wat wil jij nou echt? Waar word jij gelukkig van? De meeste mensen laten zich beïnvloeden door hun omgeving en naasten en ook dat stuk komt aan bod.

‘Eerlijk en kwetsbaar. Judith is een voorbeeld voor velen.’ – Thijs Launspach

Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf – de vormgeving

De vormgeving heeft mij ook uitgenodigd het boek te lezen. Iedereen heeft natuurlijk zo zijn smaak qua kleuren en lettertypen, maar een boek dat overloopt van pastel roze naar pastel blauw heeft mij. Dit loopt ook nog aan de binnenkant door bij de titels van de hoofdstukken. De pastel of oudroze kleur vind je ook terug in het boek bij sommige alinea’s. Het staat overzichtelijk en ja, mijn hart klopt nu eenmaal sneller voor roze, haha! Het boek was voor mij overzichtelijk, fijn opgebouwd in hoofdstukken en ook zeker heel duidelijk. Simpel geschreven op een goede manier. Gewoon hoe de ervaring was en nu is.

Mijn mening over het boek Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf.

Het boek van Judith Noordzij vind ik echt heel erg leuk om te lezen en was voor mij op een bepaalde manier ook wel een eye opener. Eigenlijk is het motto ook gewoon dat je moet doen wat je leuk vindt en wat bij je past. Dat je je eigen plan moet trekken en niet naar de reacties van anderen moet luisteren die op veel verschillende manier een soort van sneer geven waarom jouw keuze niet de juiste zou zijn. Het is jouw leven, jouw passie en jij vult het op jouw manier in hoe jij dat wilt.

Wat mij betreft is dit een heel fijn boek om te lezen, ook omdat het een echt verhaal is wat in deze tijd veel voor komt. Het is altijd maar het moeten presteren, maar wil je dat wel? Ik zou hem zeker lezen!

Het boek is er in een gebonden versie, e-book en voor de Kobo reader.

Lees ook:
Mijn bullet journal en wat ik allemaal gebruik
Casa kerstcollectie
Naast mijn bedrijf en flexibele baan ga ik nog iets doen!

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook