Fokking druk – Thijs Launspach

by Mariska

Een volle agenda en een vol hoofd, het gevoel achter de dingen aan te lopen en altijd te veel te doen – dat zijn dé kenmerken van onze tijd. Op ons werk willen we onze ‘potentie benutten’ en willen we geen steek laten vallen. Een 9-tot-5-mentaliteit is uit den boze. Ook buiten ons werk vullen we onze levens tot de nok toe met belangrijke en interessante dingen. We willen het liefst alles meemaken en overal bij zijn. We willen succesvol, aantrekkelijk, gezond en gelukkig tegelijk zijn – en daarom hebben we altijd haast. Druk is het nieuwe normaal. In mijn inbox zag ik het bericht van Fokking Druk , want het ultieme anti stress boek zou zijn en hoe je grip krijgt en houdt op de stress. Klinkt heel interessant!

Fokking druk door Thijs Launspach

Ons drukke hoofd speelt ons inmiddels parten. Ons leven zit tegenwoordig vol afleiders en stressoren. Het aantal burn-outs is de laatste tien jaar schrikbarend gestegen. Je kunt zelfs spreken van een echte burn-out-epidemie: ongeveer 1 op de 7 werkenden heeft ernstige stressklachten of zit door de stress thuis. Hoe komt het nu dat we te veel en te hard werken? Waarom hebben we zoveel last van FOMO (fear of missing out)? En belangrijker: wat kun je zelf doen om te dealen met stress en een burn-out te voorkomen?

In Fokking Druk legt psycholoog Thijs Launspach uit waarom we onszelf tegenwoordig vaak over de kop werken en wat je eraan kunt doen om dat te voorkomen.

Dit boek bevat niet alleen wetenschappelijke kennis en ervaringsverhalen, maar ook persoonlijke ervaringen. Zo kickte Thijs af van zijn Facebook-verslaving, gebruikte hij Ritalin om te kijken of dat nou echt helpt met concentratie en huurde hij een personal assistant in om te kijken of zijn dagen dan productiever werden.

Je kunt de stress niet helemaal uit je leven bannen – het hoort nu eenmaal bij de manier waarop we leven – maar je kunt er wel op een gezondere manier mee omgaan. Fokking druk is een nuchter en praktisch antwoord op de vraag: hoe blijf ik stress de baas in een overvolle tijd?

Zijn college over burn-outs onder millenials bij de Universiteit van Nederland is inmiddels meer dan 130.000 keer bekeken.

Fokking Druk van Thijs Launspach is verkrijgbaar bij bol.com voor €15,99.

Lees ook:
6 tips om stress te verminderen
Zó kom je NIET in de schulden
Positief zijn en blijven!
6 redenen waarom afvallen niet lukt

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?