Welke vergoeding krijg je voor een haarstuk of pruik?

haarstuk alopecia

Je hebt al kunnen lezen dat ik de diagnose Alopecia Androgenetica heb gekregen van de dokter, al wist ik zelf eigenlijk al wel. Mijn haar werd dunner en dunner tot je op het punt komt dat je je begint te schamen. Niet de bedoeling en ook echt niet leuk. Er zijn echt wel tijden geweest dat ik me verdrietig voelde en dat is niet zomaar voorbij. Nu heb ik ineens te maken met de vergoeding voor een haarstuk, later misschien een pruik en natuurlijk een zorgverzekering die het een en ander vergoedt.

Vergoeding haarstuk

En toen kreeg ik dus ook ineens te maken met een hoge prijs voor een haarstuk. Maar een vergoeding voor een haarstuk is ook zeker mogelijk ben ik achter gekomen. Zelf heb ik mijn zorgverzekering van FBTO. Hier heb ik voor gekozen vanwege de goede klantenservice en de scherpe premie. Qua vergoeding zit er in de basisverzekering al een vergoeding tot €436. Dat is een groot bedrag als vergoeding voor een haarstuk, maar vergeet niet dat je vaak veel meer kwijt bent dan dit.

Het kan bij Alopecia Androgenetica zomaar zo zijn dat je meer en meer haar verliest waardoor een haarstuk niet meer volstaat en je echt over moet gaan tot een pruik. Zelf heb ik een standaard haarstuk op dit moment, maar je kunt er ook altijd een op maat laten maken. Dit is uiteraard duurder, maar zal beter bij je passen en beter op je hoofd zitten.

Je verzekering aanpassen

Zelf had ik er dit jaar voor gekozen om een hoog eigen risico te nemen, maar dat is natuurlijk niet zo handig geweest. Al wist ik niet van tevoren dat een haarstuk ter sprake zou komen. Nu moet ik een groot gedeelte zelf betalen. Het einde van het jaar komt er weer aan, dus het is nu de tijd om aan te kijken of je nog goed zit. . Ik ben in ieder geval van plan om bij FBTO te blijven, aangezien ik erg goed geholpen ben. Wellicht dat ik de verhoogde eigen risico wel ga aanpassen. Zet de verzekeringen eens op een rij en kijk waar de vergoeding het meeste is, maar ook zeker wat je premie per maand wordt.

Ik hoop dat ik de vergoeding voor een haarstuk goed op een rij heb gezet en mensen heb kunnen helpen die hier behoefte aan hebben. Je mag me natuurlijk ook altijd een mailtje of berichtje sturen.

Dit is een samenwerking.

Lees ook:

Heb jij een telefoon bij je abonnement? Lees dit even!
3 dingen die prioriteit hebben in mijn huis
Panasonic Lumix zoomcamera foto’s van Dierenpark Amersfoort

5 Reacties

 1. Marie
  26 februari 2021 / 11:53

  Bedankt voor het delen van de info over vergoedingen van haarstukken. Ik ben zelf ook benieuwd naar de mogelijkheden en welke aanvullende verzekeringen je moet afsluiten om de kosten te kunnen dekken voor zover dat gaat. Ik ga er ook meer over opzoeken.

 2. 11 maart 2020 / 12:32

  Ik was flink duur uit voor mijn haarwerk, maar was blij met het deel dat vergoed werd. De oplossing die ik aangeboden kreeg, was zo natuurlijk en leek zo op mijn oorspronkelijke haar, dat ik graag bereid was, wat meer neer te tellen. Het bijkomende voordeel is, dat het zo goed zit.

 3. Kelly
  22 september 2019 / 14:22

  Mijn ervaring is dat de aanvullende verzekeringen van Nationale Nederlanden (voorheen Delta Loyd) de hoogste vergoedingen geeft mbt tot haarwerken/pruiken.

  • Mariska
   Auteur
   22 september 2019 / 11:45

   Ja dat is écht zo! En uiteindelijk wil ik er gewoon een die net iets beter zit en bij me past, maar gelukkig is het al bijna ‘volgend jaar’ 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.