Op onze nieuwsbrief abonneren

Naast mijn bedrijf en flexibele baan ga ik nog iets doen!

vrijwilliger in de zorg

Je hebt al kunnen lezen dat ik vanaf 1 oktober weer zelfstandig ondernemer ben en afgelopen vrijdag heb ik me dan ook ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Vanaf 1 oktober heet mijn bedrijf Pinky Promise Media en ga ik vanaf 1 november op zoek naar een flexibele baan ernaast. Maar ik heb besloten nog iets te gaan doen wat ik eigenlijk niet echt zag aankomen maar wel in het plaatje past. Ik ga je vertellen wat ik nog meer ga doen en wat het mij heeft doen besluiten. Ik word namelijk ook vrijwilliger in de zorg.

Foto: Shutterstock/oneinchpunch

Vanaf 1 november wordt alles anders

Vanaf 1 november heb ik geen vaste baan meer, ben ik weer zelfstandig ondernemer en heb ik een flexibele baan ernaast. Gewoon puur voor een backup zodat ik de rest met mijn bedrijf kan gaan verdienen. Ik neem liever nog even het zekere voor het onzekere. En een paar uur in de week word ik er ook vrijwilliger bij. Vrijwilliger in het verzorgingshuis waar mijn vader woont. Het zal best misschien in het begin wel even wat zwaar worden maar ik ga het wel met alle liefde doen. Waarom?

Vrijwilliger in de zorg

Gisteren was ik op de Burendag die georganiseerd werd in het verzorgingshuis bij mijn vader en Imca Marina kwam daar zingen. Van elke bewoner was er een of meerdere familieleden en de bewoners genoten zichtbaar. Er kwam een man naar me toe en die vroeg of ik misschien vrijwilliger wilde worden. Er zijn namelijk vrijwilligers te kort in de zorg en nu het zo dichtbij komt in verband met mijn vader wist ik het gewoon zeker. Voor een paar uur in de week word ik ook vrijwilliger in de zorg.

Mensen vereenzamen vaak en hoeveel mensen wel niet zeggen dat ze er elke week naartoe zouden gaan of zelfs de zorg zelf zouden doen voor hun familielid.. ik kan dat niet. Mijn vader zit daar goed, maar net als dat ik het mijn vader gun, gun ik de andere bewoners ook een mooie laatste tijd. Een tijd met aandacht, spelletjes spelen, stukjes lopen en dat soort dingen. Zelfs LP’s draaien doen ze tegenwoordig en vinden ze geweldig.

Vrijwilligers in de zorg zijn schaars

Vrijwilligers in de zorg zijn schaars en op zich begrijp ik dat wel. We hebben het allemaal druk, een gezin, drukke baan en willen het liefst leuke dingen doen in onze vrije tijd. Of we willen betaald worden voor het werk dat we doen. Niks mis mee en snap ik helemaal. Toch kan je als vrijwilliger in de zorg wel echt het verschil maken. Het doet echt wat met je op het moment dat je een oudere die eenzaam is een leuke tijd kan bezorgen. Al is het maar om samen de krant te lezen, voor te lezen, een spelletje te doen of te praten over vroeger. En eerlijk; wat is nou één of misschien twee uurtjes per week die je hieraan besteedt? Ik hoop dat ik meer mensen kan bewegen hiervoor te kiezen ­čÖé

Lees ook:
Hoe bewerk ik mijn foto’s?
De reden(en) waarom ik geen relatie heb
Onvoldoende inkomen als zzper is toch wel een angst

close

14 Reacties

 1. 3 oktober 2019 / 00:16

  Wat een toffe plannen! Ik heb ook een tijdje gewerkt als vrijwilliger voor ouderen, dat was erg leuk.

 2. 1 oktober 2019 / 15:09

  Wauw wat ontzettend goed van je! Ik zit erover na te denken om wat meer met ouderen te gaan doen. Even een spelletje te spelen of kopje koffie drinken.

 3. 30 september 2019 / 22:29

  Wat een ontzettend goed dat je dit gaat doen. Denk dat het inderdaad heel erg gewaardeerd zal worden en ook veel voldoening zal geven.
  Lees het laatste blogbericht van Deb – Lanc├┤me Hypn├┤se collectieMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   1 oktober 2019 / 09:52

   Dank je wel! Ik ga er nog wel over schrijven als ik het een tijdje doe.

 4. 30 september 2019 / 11:01

  Wat ontzettend goed dat je dit doet! Ik moest toevallig afgelopen vrijdag weer naar het ziekenhuis voor mijn kaak en ze hebben daar een nieuw systeem dat je een soort van moet inchecken bij een zuil in plaats van bij een balie. Daar stond ook een vrijwilliger klaar voor als je vragen had, een heel aardige dame was dat! Ik zei nog tegen Andre dat ik dat zo nobel vind als mensen zoiets doen.
  Lees het laatste blogbericht van bychristiana – Tips voor een positief interieur waar je blij van wordtMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   1 oktober 2019 / 09:52

   Maar dat is ook zo. Als je het omkeert en bedenkt wat jij fijn vindt is het ook fijn als die mensen er zijn.

 5. 29 september 2019 / 21:51

  Wat mooi dat je dit gaat doen! Denk dat je echt het verschil kan maken voor mensen op zo’n manier. Ik heb gisteren toevallig ook met iemand een gesprek gehad over vrijwilligerswerk. Ik heb dit in het verleden ook gedaan, een tijdje in een ziekenhuis, maar zou het in de toekomst ook ooit wel weer op willen pakken. Ik zou nu alleen nog niet weten op wat voor manier dan.
  Lees het laatste blogbericht van Sanne – 5 interessante influencer marketing insightsMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   1 oktober 2019 / 09:51

   Ja ik denk (nog nooit eerder gedaan) dat het heel dankbaar werk is ook.

 6. 29 september 2019 / 14:48

  Ik heb daar toevallig ook over nagedacht, aan de ene kant kom ik dan ook meer onder de mensen en toen ik zelf op de revalidatie lag vond ik het gewoon triest om te zien hoe eenzaam veel mensen zijn. Maar ik moet eerst mijzelf op de rit krijgen, want dat loopt ook niet echt lekker de laatste tijd…
  Lees het laatste blogbericht van Babs – KeeK op de WeeK 39- Update over Marie, een Gluurder en Insluipers…My Profile

  • Mariska
   Auteur
   29 september 2019 / 21:42

   Jezelf staat altijd op de eerste plek natuurlijk, dat is heel belangrijk! maar om onder de mensen te zijn is ook fijn denk ik. Al is het maar een paar uurtjes per week.

 7. 29 september 2019 / 13:55

  Wat tof dat je vrijwilligers werk in de zorg gaat doen. Ik werk zelf als verzorgende in een revalidatie centrum en ik merk hoe belangrijk het is om vrijwilligers te hebben, Heel veel plezier!
  Lees het laatste blogbericht van Tessa – Review: essence pink glitter showMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.