Naast mijn bedrijf en flexibele baan ga ik nog iets doen!

vrijwilliger in de zorg

Je hebt al kunnen lezen dat ik vanaf 1 oktober weer zelfstandig ondernemer ben en afgelopen vrijdag heb ik me dan ook ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Vanaf 1 oktober heet mijn bedrijf Pinky Promise Media en ga ik vanaf 1 november op zoek naar een flexibele baan ernaast. Maar ik heb besloten nog iets te gaan doen wat ik eigenlijk niet echt zag aankomen maar wel in het plaatje past. Ik ga je vertellen wat ik nog meer ga doen en wat het mij heeft doen besluiten. Ik word namelijk ook vrijwilliger in de zorg.

Foto: Shutterstock/oneinchpunch

Vanaf 1 november wordt alles anders

Vanaf 1 november heb ik geen vaste baan meer, ben ik weer zelfstandig ondernemer en heb ik een flexibele baan ernaast. Gewoon puur voor een backup zodat ik de rest met mijn bedrijf kan gaan verdienen. Ik neem liever nog even het zekere voor het onzekere. En een paar uur in de week word ik er ook vrijwilliger bij. Vrijwilliger in het verzorgingshuis waar mijn vader woont. Het zal best misschien in het begin wel even wat zwaar worden maar ik ga het wel met alle liefde doen. Waarom?

Vrijwilliger in de zorg

Gisteren was ik op de Burendag die georganiseerd werd in het verzorgingshuis bij mijn vader en Imca Marina kwam daar zingen. Van elke bewoner was er een of meerdere familieleden en de bewoners genoten zichtbaar. Er kwam een man naar me toe en die vroeg of ik misschien vrijwilliger wilde worden. Er zijn namelijk vrijwilligers te kort in de zorg en nu het zo dichtbij komt in verband met mijn vader wist ik het gewoon zeker. Voor een paar uur in de week word ik ook vrijwilliger in de zorg.

Mensen vereenzamen vaak en hoeveel mensen wel niet zeggen dat ze er elke week naartoe zouden gaan of zelfs de zorg zelf zouden doen voor hun familielid.. ik kan dat niet. Mijn vader zit daar goed, maar net als dat ik het mijn vader gun, gun ik de andere bewoners ook een mooie laatste tijd. Een tijd met aandacht, spelletjes spelen, stukjes lopen en dat soort dingen. Zelfs LP’s draaien doen ze tegenwoordig en vinden ze geweldig.

Vrijwilligers in de zorg zijn schaars

Vrijwilligers in de zorg zijn schaars en op zich begrijp ik dat wel. We hebben het allemaal druk, een gezin, drukke baan en willen het liefst leuke dingen doen in onze vrije tijd. Of we willen betaald worden voor het werk dat we doen. Niks mis mee en snap ik helemaal. Toch kan je als vrijwilliger in de zorg wel echt het verschil maken. Het doet echt wat met je op het moment dat je een oudere die eenzaam is een leuke tijd kan bezorgen. Al is het maar om samen de krant te lezen, voor te lezen, een spelletje te doen of te praten over vroeger. En eerlijk; wat is nou één of misschien twee uurtjes per week die je hieraan besteedt? Ik hoop dat ik meer mensen kan bewegen hiervoor te kiezen :)

Lees ook:
Hoe bewerk ik mijn foto’s?
De reden(en) waarom ik geen relatie heb
Onvoldoende inkomen als zzper is toch wel een angst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *