Vanaf 1 november verder als zelfstandig ondernemer

zelfstandig ondernemer

Oeh, ik vind dit zo spannend! Eerder zei ik al dat ik mijn bedrijf had uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel maar daar ben ik op terug gekomen. In deze video ‘het hoge woord is eruit!‘ leg ik uit wat er precies speelt en wat mijn keuze is geweest. Maar omdat niet iedereen filmpjes bekijkt zal ik in een artikel ook nog even uitleggen wat er vanaf 1 november gaat veranderen 🙂 en dat vind ik spannend! Want ik ga verder als zelfstandig ondernemer. Per 1 oktober ben ik weer ingeschreven!

Foto: Shutterstock/SPF

Mijn keuze is om verder te gaan als zelfstandig ondernemer

Er zijn verschillende redenen dat ik verder ga als zelfstandig ondernemer, maar ik sta hoe dan ook wel achter mijn keuze. Al vind ik deze keuze wel enorm spannend en heb ik dit al eens geprobeerd. Het ging toen niet zo als hoe ik het me had voorgesteld. Misschien was het niet de juiste tijd en had ik niet de juiste mindset. Dat kan. Maar wat gaat er voor mij veranderen als zelfstandig ondernemer en wat ga ik doen?

Flexibele baan ernaast als zelfstandig ondernemer

Zelfstandig ondernemer zijn is leuk en klinkt heel fijn, maar inkomsten binnenhalen is hele andere koek. Je krijgt niet einde van de maand standaard je salaris gestort en je moet achter je eigen opdrachten en betalingen aan. Op zich kan ik dat als voormalig debiteurenbeheerder, maar het kost veel tijd en energie. Om toch een soort van goede basis te hebben heb ik ervoor gekozen om een flexibele baan ernaast te nemen waar ik wel zelf (grotendeels) mijn uren kan bepalen. De kans is groot dat ik minder verdien dan nu bij mijn huidige baan, maar daar krijg ik wel vrijheid voor terug. En je hebt in ieder geval zekerheid over een bepaald inkomen. Bij een flexibele baan kun je vaak meer werken als dat nodig is of minder als je ergens anders je tijd in wilt steken. Ik denk dat dit voor mij echt perfect gaat werken.

Zelf mijn tijd indelen

De laatste tijd merk ik ook steeds vaker dat 40 uur op kantoor zitten een ‘moetje’ is en dat begint me tegen te staan. Alles moet overlegd worden; uurtje eerder naar huis, dag vrij nemen en ga zo maar door. Dat is natuurlijk hartstikke logisch omdat je met collega’s en een baas te maken heeft. Toch staat het mij de laatste tijd erg tegen en dat is ook de reden waarom ik zelfstandig ondernemer wil zijn. Voor mij zal het wel goed moeten werken. Ik schreef namelijk al eens eerder dat ik met lijstjes zou moeten gaan werken en laat ik nou net een mooie planner opgestuurd krijgen binnenkort 🙂 Die ga ik daarvoor gebruiken en daar kan ik mooi enorm mijn best gaan doen om mijn doelen te gaan bereiken!

Gezondheid van mijn vader

Een van de redenen om verder te gaan als zelfstandig ondernemer is de gezondheid van onze vader. Hij heeft een bepaalde vorm van dementie en zijn gezondheid gaat helaas de laatste tijd snel achteruit. Meer ga ik vanuit privacy overweging niet over vertellen, maar dit speelt zeker mee met mijn keuze. Ik kan mijn eigen tijd veel flexibeler indelen en kan ook veel vaker op gesprek of spullen halen als hij dat nodig heeft bijvoorbeeld. Of met een uitje dat ik mee kan gaan. Dat is leuk voor mijn vader maar ook gewoon als een soort vrijwilliger.

Hoe dan ook vind ik het echt vet spannend maar heb ik er ook heel erg veel zin in! Vrijheid is ook wat waard en ik denk dat dit hét moment is om deze stap te maken. Natuurlijk heb ik zo mijn vaste lasten, maar bijvoorbeeld geen lease auto, koophuis of gezin.

Wat is jouw droombaan?

Lees ook:
Als blogger starten met je bedrijf
Computer ogen? Zó heb je daar geen last meer van
Een kantoorbaan of wil ik tóch wat anders?

12 Reacties

 1. 15 september 2019 / 09:53

  Het klinkt als een keuze die in alle opzichten goed bij jou en je situatie op dit moment past. Heel mooi dat je deze stap hebt gezet! Ik wens je heel veel succes en plezier toe als ondernemer.
  Lees het laatste blogbericht van Romy – Foto’s van Pippa die mijn blog net niet haaldenMy Profile

 2. 14 september 2019 / 10:54

  Wat een grote stap om weer te gaan ondernemen. Maar echt tof dat je het ook doet! Succes met je bedrijf meid!

 3. Wilbert
  13 september 2019 / 22:57

  Succes Mariska!

 4. Bianca
  13 september 2019 / 22:30

  Ik vind het super stoer van je!!
  Dat wou ik eerst ff zeggen. Begrijp dat je het spannend vind maar geniet nu nog lekker van alle momenten met je vader en natuurlijk alle leuke dingen die je weer gaat meemaken als onderneemster.
  Mijn droombaan komt steeds wat dichter bij ben zelf gister weer begonnen met een opleiding wat goed bij me past super spannend weer met 35 naar school 1 dag per week, 24 uur werken en me gezin draaiende houden. Maar ben er van overtuigd dat dit goed is en ik ben er ook aan toe en het gaat goed komen en misschien ga ik na deze 2 jaar nog wel weer verder leren maar eerst deze 2 jaar door knallen ?

  • Mariska
   Auteur
   14 september 2019 / 08:13

   Dankjewel en jij succes met je studie! 🙂

 5. Anita te Gussinklo
  13 september 2019 / 20:48

  Logisch dat je dit spannend vind.
  Maar ik begrijp je keuze volkomen.
  Ik wens je veel succes .

 6. 13 september 2019 / 18:18

  Ik wens je heel veel succes met deze keuze! Ik lees al een tijdje mee over je werkproces en ik hoop dat ik ooit ook eens de stap kan maken om mijn baan in de helft te gooien en daarnaast met het eigen ondernemen een start te kunnen maken.

  Nogmaals veel succes en ben benieuwd naar je ervaringen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.