Ga ik nog zonder haarstuk de deur uit?

by Mariska

Al even is er op mijn blog bekend dat ik de diagnose Alopecia heb gekregen van de dokter. Ik wist wel dat mijn haar dunner en dunner werd maar het is toch een soort van fijn als je zo’n diagnose krijgt. Niet leuk, maar wel duidelijk en je weet waar je aan toe bent. Nog niet zo heel lang heb ik dan ook een haarstuk die ik regelmatig draag. Maar ga ik nog zonder haarstuk de deur uit? Draag ik het elke dag? Ook thuis? Ik schrijf hierover om wellicht anderen te kunnen inspireren met hoe ik erover denk.

Zonder haarstuk de deur uit?

Of ik nog zonder haarstuk de deur uit ga? Het antwoord is ja. In het begin vond ik dat wel lastig maar uiteindelijk ben ik erachter dat mensen me niet aankijken. Dit zit voornamelijk tussen mijn oren. Ik ga gerust naar de supermarkt terwijl ik mijn haarstuk niet op heb en zelfs laatst was ik nog op Amsterdam Centraal. Ik voelde me niet heel geweldig die dag en had met Bianca afgesproken. Zonder make-up en zonder haarstuk liep ik daar. En weet je? Niemand keek. Ja mijn haar is heel erg dun en dat zie je en that’s it. Als ik een feestje hebt of ik heb zin om mezelf op te tutten dan doe ik hem wel in. Dat vind ik heel erg mooi en laatst heb ik dan ook mijn haarstuk kunnen krullen met deze CHI 2 krultang en daar werd ik echt heel erg gelukkig van.

Draag je thuis je haarstuk?

Eigenlijk is het antwoord nee. Wat ik zeg; soms als ik zin heb om mezelf op te tutten draag ik hem wel of mijn haren mooi te maken maar vaak niet. Mijn haarstuk zit met klipjes vast bovenop en dat zit niet altijd heel erg comfortabel. Je kunt je voorstellen dat constant die klipjes in mijn haar bovenop daar mijn haren die er nog zitten ook weer aantasten. Dus daar ben ik wel een beetje zuinig op. Dus vaak zit ik zonder haarstuk binnen en dat is helemaal geen probleem voor mij. Ik ben gewend aan mijn dunne haar.

De drempel moet niet te hoog worden

Voor mezelf heb ik voorgenomen dat ik de drempel niet te hoog wil laten worden. Dat ik straks helemaal nergens meer naartoe durf zonder dat haarstuk. Ik ben er heel blij mee en het maakt me ook echt meer zelfverzekerd, maar voor de rest is het wat het is. Daarom ga ik nog regelmatig zonder haarstuk de deur uit net als dat er voor mij geen drempel is om zonder make-up de deur uit te gaan. Ik denk dat als de drempel te hoog wordt om zonder de deur uit te gaan dat dit emotioneel ook iets bij je doet. Dat doet het nu ook wel en ga ik later nog eens over schrijven, maar het is anders. Het moet geen ‘moetje’ worden. Je bent wie je bent en de Alopecia mag er ook zijn ondanks dat het echt wel iets met je doet. Ook met mij en kan soms wel janken.

Lees ook:
Ik heb een kale plek op mijn hoofd
Je tuin winterklaar maken doe je zo
Je huis opruimen doe je op deze simpele manieren

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?