Ik heb een kale plek op mijn hoofd

kale plek op mijn hoofd door haar aandoening

Veel van mijn lezers kennen mij natuurlijk niet persoonlijk en ik weet niet wie van de personen die ik wel in het echt ken mijn blog lezen, maar here we go. Het is geen absoluut geen geheim maar toch wilde ik mijn issue met de kale plek op mijn hoofd delen.  In de titel staat dat ik een kale plek op mijn hoofd heb en het is niet letterlijk kaal maar het is zo dun dat het wel zo lijkt. Als je mij weleens in het echt gezien hebt dan weet je dat ik heel dun haar heb. Als er iets is wat ik echt vreselijk vind aan mezelf (en ja, dat is echt het enige), dan is het wel die look-a-like kale plek op mijn hoofd.

Hoe is dat dunne haar gekomen?

Eigenlijk heb ik nooit echt heel erg dik haar gehad maar de laatste jaren is het wel veel dunner geworden. Zelf denk ik dat dit komt omdat ik zo’n 8 jaar aan de prikpil ben geweest. Een van de bijwerkingen is namelijk haaruitval. Nu ben ik er zo’n 2.5 jaar mee gestopt en zie wel babyhaartjes terugkomen op sommige plekken. Of mijn haar ooit weer ‘normaal’ wordt weet ik niet. Je ziet het op bovenstaande foto erg goed. Dan heb ik nog volume spray erin en mijn haar gewoon los. Toen ik deze foto zag schrok ik echt en dacht ook direct dat ik dit niet meer wilde. Ik weet dat er ergere dingen in het leven zijn maar dit vind ik gewoon echt lelijk, bij mezelf.

Ook heb ik een soort eczeem op mijn hoofdhuid. Daar heb ik een zalf voor (dermovate ivm mijn nikkel allergie) en een lotion dat ik erop kan doen als ik jeuk heb. Waardoor dit precies onstaat weet ik niet, maar mijn hoofdhuid is qua shampoos etc. gewoon enorm gevoelig. Ik was mijn haar dus ook maar 1 of 2 keer in de week. Sowieso doordat mijn rode haarkleur snel vervaagd maar ook qua gevoeligheid op mijn hoofdhuid.

Wat doe je er in het dagelijkse leven mee?

Eigenlijk heb ik het altijd in een halve staart en die staart dan in een knotje. Of ik heb het gewoon helemaal vast in een knotje. Heb ook weleens een staart geprobeerd maar dat ziet er gewoon ook net uit omdat het zo dun is. Wel gebruik ik veel volume producten zoals volume poeder van Andrélon, de volume spray van Primark en een droogshampoo die zorgt voor volume. Maarja, haar dat er niet zit kan je ook niet geweldig in volume brengen. Dus vaak draag ik het gewoon vast. Hoewel ik zo vaak heb gehoord: Maris, doe je haar los want dat staat zo leuk. Nee dus.

En wat is de oplossing?

In ieder geval niet dat ik met een pruik ga lopen. Ik heb echt wel mooie pruiken gezien en hele vette kapsels, maar dat is me net te gek. Net als een haartransplantatie. Ook dat is me veel te gek en kost super veel geld. Afgelopen week ben ik naar een vrouw toegegaan waar ik ooit extensions heb laten zetten. Dit was 2014/2015. Ze heeft mijn haar bekeken en gaf aan dat ze hier wel wat mee kan. Er gaan dan niet heel veel extensions in maar dan lijkt het wel wat voller en is het beter bedenkt. Alsnog zal ik het niet snel los dragen, maar met een halve staart of een knot staat het wel net wat mooier. Binnenkort heb ik hier een afspraak voor en ik ben erg benieuwd naar het resultaat. Haargummies heb ik nog niet geprobeerd maar ik hoor van mensen dat het wel iets doet. Dit wil ik dus ook gaan proberen en heb het dan ook besteld.

Lees ook:
Wet n Wild Renegade mascara review voor veel volume en volle wimpers
Hoe is het met Vriendje de kat (en zijn streken)?
Pupa Vamp mascara en oogpotlood review
Marktplaats of plaatselijke Facebookgroepen, wat werkt echt?

Geverifieerd door MonsterInsights