Alopecia Androgenetica, hoe heb ik dit ontdekt?

Alopecia Androgenetica, hoe heb ik dit ontdekt?

Het is inmiddels bekend dat ik de diagnose Alopecia heb gekregen bij de dokter. Maar zelf was ik hier niet opgekomen, laat staan dat ik gehoord had van de haar aandoening Alopecia. En toen kreeg ik ineens een nieuwe buurvrouw, was ik daar op de borrel en werd ik aangesproken door een van haar beste vriendinnen.. toen ging het balletje (gelukkig) rollen. En eerlijk is eerlijk, ik had natuurlijk al heel vaak gezocht op internet naar mogelijkheden om een vollere bos te krijgen. Een haartransplantatie, pillen, lotions en andere middelen.

Foto: Shutterstock/stockfour

Volgens mij heb jij wat ik ook heb!

Mijn haar was natuurlijk al lange tijd heel erg dun en steeds kon ik dat een soort van verbergen door mijn haar altijd vast te dragen. Toch viel het schijnbaar op bij andere mensen dat het ook aan de zijkant en evengoed aan de bovenkant van mijn hoofd erg dun werd. Op een gegeven moment werd mij gevraagd: “Ik wil niet brutaal zijn, maar kan het niet zijn dat jij Alopecia hebt?”. Eh, hier kon ik geen antwoord op geven. Zij vertelde dat zij dit ook heeft en liet het haarstuk zien dat zij droeg. Ik was verbaasd want ik zag niet eens dat zij een haarstuk droeg! Hoe mooi! En precies dat wilde ik ook, want ik begon me behoorlijk onzeker te voelen.

Alopecia en de onzekerheid

In het begin kon ik mijn haar nog wel nog wel een beetje netjes krijgen (lees: de kale plekken verbergen). Ik had mijn haar altijd vast, in een knotje boven op mijn hoofd. Het was niet meer mogelijk om mijn haar los te dragen omdat het zo dun werd en de kale plekken zichtbaar waren. Door de Alopecia werd ik dus erg onzeker. Op een gegeven moment was het ook niet meer echt mogelijk om de kaal wordende plekken te camoufleren. Je zag het, hoe dan ook.

Het haarstuk, zien mensen die niet?

Mijn vakantie was voorbij en ik moest weer aan het werk, met mijn haarstuk. Je begrijpt dat ik die niet meer af doe nu, tenzij ik alleen thuis ben :). Collega’s vroegen of ik naar de kapper was geweest omdat mijn haar donkerder was (die wisten van niets) en anderen die ik het wel had verteld zeiden gelijk dat ze het super mooi vonden. Ook de foto die ik plaatste met mijn gekrulde haar door de CHI 2 krultang. Wat ook wennen is, is dat het haarstuk een middenscheiding heeft en ik mijn haar nooit zo heb gedragen. Eigenlijk ben ik er nu al aan gewend en ben ik letterlijk gelukkiger dan ooit. Een andere keer laat ik nog zien (misschien wel in een video!) hoe het nu precies zit met het haarstuk.

Een haartransplantatie heb ik ook zeker overwogen omdat dit er heel mooi en natuurlijk uit kan zien, maar dat is helaas best wel prijzig. Ik heb hier wel foto’s van voorbij zien komen van verschillende klinieken met foto’s zodat je voor en na ziet en ik vind dat best mooi. Helaas liet mijn portemonnee dit niet toe en daarom dit haarstuk als goed alternatief.

Lees ook:
Angelo Kelly & Family in Rhauderfehn, filmpjes en foto’s
Huis opknappen en uitstelgedrag wat moet ik nog doen?
Nieuwe sieraden van My Jewellery

Mariska

Bedankt voor het bezoeken en lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Met meest actief ben ik op Twitter, Instagram en Facebook!

9 reacties op “Alopecia Androgenetica, hoe heb ik dit ontdekt?

  1. Het haarstuk staat je echt ontzettend mooi en wat mooi om te horen dat het je ook een stuk gelukkiger heeft gemaakt. Echt heel fijn dat je hebt ontdekt wat er aan de hand is en dat je nu dankzij een mooi haarstuk minder onzeker bent.

  2. Die middenscheiding staat je overigens heel goed! Mijn haar valt ook altijd opzij en ik heb het wel eens geprobeerd maar het valt steeds terug. Het is echt heel mooi geworden en als ik het niet geweten had was het mij eigenlijk ook niet opgevallen. Goed dat zo het balletje is gaan rollen voor jou!

  3. Ik had er nog nooit van gehoord totdat jij erover schreef. Fijn dat je nu weet waardoor je haar dun wordt. Het haarstukje staat je geweldig. Het ziet er heel natuurlijk uit. Haal je dit er ’s avonds uit of laat je dit zitten en zo ja hoe lang kun je het laten zitten? Ben heel benieuwd. Ik heb ook dun haar, weet niet of dit ook door Alopecia Androgenetica komt, maar kan geen kwaad het eens uit te zoeken, en zo’n haarstukje lijkt me echt een uitkomst.

    1. Ja ik heb nog van niemand gehoord dat het er nep uitziet, gelukkig :). Ja, het moet er wel avond voor ik ga slapen en ik klip het vast met 3 clips die bovenop zitten. Dus ik klip het vast in mijn haar met 3 clips die aan het haarstuk zitten. Dan doe ik het de volgende ochtend weer in als ik de deur uit ga. Als ik thuis ben (zoals nu vanavond), heb ik hem af. Ook om mijn hoofdhuid zo min mogelijk te belasten.

  4. Wat fijn zo’n nieuwe buurvrouw! Goed om er open over te zijn. Ik ga ook voor nieuw haar, wrs wordt het toch een pruik. Video over je haar, doen!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.