Zo krijg je meer volume in dun haar

zo krijg je meer volume in dun haar en fijn haar

Helaas ben ik niet gezegend met een dikke bos haar en heb ik al jaren vrij fijn haar. Ik denk dat dit ook wel komt doordat ik vroeger heel vaak permanent in mijn haren had. Maar daar doe je jaren later niks meer aan natuurlijk. Vaak was mijn haar ook heel droog en beschadigd, maar gelukkig is het nu al een tijdje opgeknapt. Wel ben ik erachter hoe je meer volume in dun haar of fijn haar kunt krijgen. Deze tips heb ik van horen zeggen, gelezen of zelf uitgeprobeerd. Het zijn niet alleen trucjes maar ook producten zoals een volume spray die ik heel fijn vind en heel vaak gebruik om mijn haar wat meer body te geven. De een wat makkelijker dan het andere, maar zeker de moeite waard om te proberen!

Lees ook: Nieuwe Kruidvat haarverzorging

Zo krijg je meer volume in dun haar en fijn haar!

zo krijg je meer volume in dun haar en fijn haar

Je wilt dus meer volume in dun haar of je fijne haar? Dat kan ik wel uitleggen. Jaren heb ik al heel fijn haar en heb ook al veel verschillende producten gebruikt om het er leuk uit te laten zien. Waarschijnlijk zag het wel oké uit maar voor mezelf niet. Als je ook meer volume wilt, lees dan even mee :)

Primark texture & volume spray

Een review schreef ik al over deze Primark texture & volume spray en nog steeds is het een favoriet. Ik gebruik hem niet dagelijks maar wel als ik een avondje uit ga of met vrienden afspreek. Dit product geeft mijn haar gewoon meer body en het ziet er veel beter uit. Dit kun je zien op de foto die ik als profielfoto hier heb in de sidebar. Daar zie je ook echt het volume dat deze spray geeft. Super fijn en aan te raden. Met deze volume spray krijg je zeker volume in dun haar!

Yves Rocher volume shampoo & conditioner

De allerbeste shampoo en conditioner die ik al een tijdje gebruik zijn de volume shampoo en conditioner van Yves Rocher. Als ik mijn haren was met deze producten dan zit er al volume in zonder maar enig product gebruikt te hebben. Dat is op zich ook wel fijn, want dan krijg je niet zo’n ophoping in je haren van allemaal producten. Deze shampoo bevat ook nog eens geen kleurstoffen, geen parabenen en geen siliconen. Siliconen en parabenen zijn sowieso niet zo handig om te gebruiken als je fijn haar hebt omdat het zwaarder wordt en juist meer gaat hangen. Dat hebben deze producten niet en daarom werkt het ook zo goed :) Ik heb al een aantal keer een nieuwe bestelling geplaatst en ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van zowel de shampoo als conditioner al zo’n 5 flessen heb gebruikt. Tot nu heb ik nog niets gevonden wat dit overtreft, maar de Grahams Hair Care voor de gevoelige hoofdhuid (natuurlijk!) is ook een fijn alternatief al is die wel iets duurder.

Primark Sea salt spray

Naast de Volume & texture spray van Primark, zag ik ook een Primark Sea Salt spray staan. Op zich is dat ook een product die zorgt voor volume en body, maar het is een spray op basis van zeezout. Dat is anders dan de spuitbus die ik eerder reviewde. Dat is meer een spuitbus en de Primark Sea Salt spray is echt een spray. Deze werkt ook wel fijn en voelt minder chemisch aan. Hij maakt je haar niet helemaal vol volume zoals de volume & texture spray. Als je daar wat meer van gebruikt voelt je haar heel viezig aan en dat is bij deze niet het geval. Je kunt deze ook verkrijgen bij Primark op de beauty afdeling voor €3,00 wat wat mij betreft geen geld is.

Je hoofd op de kop föhnen

Wat dus ook heel erg goed helpt is je haar föhnen en dan op de kop. Je buigt je nek naar de grond en dan de föhn erop zodat het op die manier ook opdroogt. Als je dan weer rechtop gaat staan dan zie je echt heel erg veel volume in je haar. Dit is altijd iets dat ik vergeet en als ik het doe vraag ik me ook af waarom ik het steeds vergeet. Het werkt zo goed! Als je dit doet in combinatie met een van de volume sprays dan zit het wel goed.

Haarlak gebruik ik eigenlijk ook niet meer sinds ik deze sprays heb ontdekt. Dit werkt voor mijn fijne haar zoveel beter en daarbij krijg ik van haarlak jeuk op mijn hoofdhuid omdat ik een heel gevoelige huid heb.

Lees ook:
Mijn favoriete producten van nu (stijltang, Lidl en Primark)
Cosnature Volume shampoo granaatappel
Favoriete douche producten van dit moment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *