Je huis opruimen doe je op deze simpele manieren

huis opruimen doe je zo

Je huis opruimen is natuurlijk noodzakelijk. De een is meer opgeruimd dan de ander. Zelf ben ik nogal chaotisch aangelegd maar ik moet eerlijk bekennen dat het wel steeds beter gaat. Het opruimen van je huis is helemaal niet zo moeilijk en ik heb mezelf wel aangeleerd de laatste tijd. En het brengt me rust in mijn hoofd waardoor ik me beter in mijn vel voel. Check deze tips! 🙂

Photo by Skitterphoto from Pexels

Je huis opruimen doe je op deze simpele manieren

Het is allemaal niet zo moeilijk om je huis aan kant te maken. Eerder had ik er dus best wel moeite mee en ik moet zeggen dat het bij mij thuis nog steeds niet altijd spik en span is, maar er wordt geleefd. Je huis opruimen wordt echt makkelijk op deze manier en kost ook niet zoveel tijd.

De keuken

Je keukenartikelen opruimen is op zich ook niet heel moeilijk. Alle pannen stapel in elkaar en doe je in een kast. Alles zet je netjes neer. Het aanrecht is direct in het zicht dus zorg dat er zo min mogelijk op je aanrecht staat. Vouw je doekjes op voor een net resultaat, haal er een doekje overheen en zet een theedoos met thee neer om een beetje sfeer te creëren. Vind ik altijd wel erg leuk staan en de theedoos staat ook altijd bij mij op het aanrecht. Zorg voor één theedoek en één handdoek aan een haakje. Dat is beter dan een hele haak vol.

Je kledingkast

Mijn kledingkast is vaak een doorn in mijn oog, maar ik heb een manier gevonden om het opgeruimd te krijgen. Zo heb ik een kledingrek en een ladekast waarin ik mijn kleding bewaar. Ik betrap mezelf erop dat ik vaak toch naar dezelfde items grijp en er zijn kledingstukken die ik zo goed als nooit draag. Het zit niet lekker, het is net te strak of vind het gewoon niet zo mooi. De laatste tijd vraag ik me bij ieder kledingstuk (ook schoenen) af of ik het de laatste paar maanden heb aangehad. Zo niet, dan gaat het in een vuilniszak in een kledingcontainer voor het goede doel. Vaak zijn het nog prima items, net als beddengoed trouwens. Mocht het niets meer zijn dan gooi ik het uiteraard weg. Zo hou je ruimte over, het staat netter en heb je veel minder spullen.

Manden en dozen

Zelf heb ik een vakkenkast aangeschaft en daar een 1 deurtje, 4 laden en wat manden in geplaatst. Als je spullen allemaal in een mand kunt doen wat bij elkaar hoort dan geeft dat ook een opgeruimd gevoel. Zodra het uit het zicht is lijkt het meer opgeruimd en geeft dat rust. De rust werkt bij mij althans wel 🙂

Heb jij manieren om je huis op te ruimen?

Lees ook:
Pickwick Tea Topics #9 (terug naar Avenhorn?)
Roze vilten letterboard van Action met 120 letters & cijfers
Soms moet je even dingen op een rij zetten

10 Reacties

 1. 24 november 2019 / 20:29

  Ik vind het vreselijk als er iets niet opgeruimd is, dus dat doe ik vaak. Zo houd ik het bij, wordt het nooit echt een rommel en houd ik het overzicht. Heerlijk!
  Lees het laatste blogbericht van Daphne – verdraaidmooi – Beauty Pillow reviewMy Profile

 2. 21 november 2019 / 19:00

  Een leuke theedoos op het aanrecht vind ik ook altijd heel mooi en gezellig staan. De keuken is voor mij een van de ruimtes die ik altijd graag opgeruimd houd, ook omdat ik een open keuken heb. Als ik het niet netjes opruim, merk ik al snel dat ik wat onrustig wordt van de troep. Wat dat betreft ben ik wel een opruimer geloof ik 😉 Daarentegen kan ik mijn hobbykamer wel soms lange tijd een flinke troep laten. Vaak ruim ik die pas op als ik een keer visite krijg.

  • Mariska
   Auteur
   22 november 2019 / 09:27

   Wat jij zegt merk ik ook wel. Een theedoos geeft best wat sfeer en als ik nu wel heb opgeruimd (meer dan normaal), dan word ik ook rustiger. Heb ook weer veel spullen weggedaan.

  • Mariska
   Auteur
   22 november 2019 / 09:26

   Ja dat klopt, dat probeer ik ook te doen. Niet alles in één, maar gewoon steeds een beetje. Geeft direct al meer rust 🙂

 3. 21 november 2019 / 08:30

  Ja, ik ben een heel opgeruimd type haha;-) Ik vind mijn huis opruimen dan ook zeker geen straf. Wat voor mij goed werkt is spullen een vaste plek geven en het gewoon blijven doen, het opruimen dus;-) Als we bijvoorbeeld gegeten hebben, direct alles in de vaatwasser, fornuis schoon maken, aanrechtblad opgeruimd en schoon etc.
  Lees het laatste blogbericht van bychristiana – Tips voor een tijdloos interieurMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   22 november 2019 / 09:26

   Oh daar kan ik echt nog iets van leren, haha!

 4. 21 november 2019 / 00:07

  Heel handige tips. Ik weet niet of ik ook echt manieren heb. Ik bewaar ook veel dingen in mandjes en zo. En verder vind ik grote bewaarboxen altijd wel handig.

 5. 20 november 2019 / 15:33

  Ik woon in een klein appartementje in een flat gebouw met een mini keuken. Er is gewoon geen berging ruimte. Dus heb ik om de hoek van de keuken een soort ”ladder” neergezet en daar wat pannen en apparaten opgezet. Het ziet er niet mooi uit maar is wel praktisch en opgeruimd

  • Mariska
   Auteur
   22 november 2019 / 09:25

   Ah geen berging is wel echt vervelend vind ik. En praktisch opruimen in een wat kleiner huis is sowieso wel belangrijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.