Je huis opruimen doe je op deze simpele manieren

huis opruimen doe je zo

Je huis opruimen is natuurlijk noodzakelijk. De een is meer opgeruimd dan de ander. Zelf ben ik nogal chaotisch aangelegd maar ik moet eerlijk bekennen dat het wel steeds beter gaat. Het opruimen van je huis is helemaal niet zo moeilijk en ik heb mezelf wel aangeleerd de laatste tijd. En het brengt me rust in mijn hoofd waardoor ik me beter in mijn vel voel. Check deze tips! šŸ™‚

Photo by Skitterphoto from Pexels

Je huis opruimen doe je op deze simpele manieren

Het is allemaal niet zo moeilijk om je huis aan kant te maken. Eerder had ik er dus best wel moeite mee en ik moet zeggen dat het bij mij thuis nog steeds niet altijd spik en span is, maar er wordt geleefd. Je huis opruimen wordt echt makkelijk op deze manier en kost ook niet zoveel tijd.

De keuken

Je keukenartikelen opruimen is op zich ook niet heel moeilijk. Alle pannen stapel in elkaar en doe je in een kast. Alles zet je netjes neer. Het aanrecht is direct in het zicht dus zorg dat er zo min mogelijk op je aanrecht staat. Vouw je doekjes op voor een net resultaat, haal er een doekje overheen en zet een theedoos met thee neer om een beetje sfeer te creƫren. Vind ik altijd wel erg leuk staan en de theedoos staat ook altijd bij mij op het aanrecht. Zorg voor ƩƩn theedoek en ƩƩn handdoek aan een haakje. Dat is beter dan een hele haak vol.

Je kledingkast

Mijn kledingkast is vaak een doorn in mijn oog, maar ik heb een manier gevonden om het opgeruimd te krijgen. Zo heb ik een kledingrek en een ladekast waarin ik mijn kleding bewaar. Ik betrap mezelf erop dat ik vaak toch naar dezelfde items grijp en er zijn kledingstukken die ik zo goed als nooit draag. Het zit niet lekker, het is net te strak of vind het gewoon niet zo mooi. De laatste tijd vraag ik me bij ieder kledingstuk (ook schoenen) af of ik het de laatste paar maanden heb aangehad. Zo niet, dan gaat het in een vuilniszak in een kledingcontainer voor het goede doel. Vaak zijn het nog prima items, net als beddengoed trouwens. Mocht het niets meer zijn dan gooi ik het uiteraard weg. Zo hou je ruimte over, het staat netter en heb je veel minder spullen.

Manden en dozen

Zelf heb ik een vakkenkast aangeschaft en daar een 1 deurtje, 4 laden en wat manden in geplaatst. Als je spullen allemaal in een mand kunt doen wat bij elkaar hoort dan geeft dat ook een opgeruimd gevoel. Zodra het uit het zicht is lijkt het meer opgeruimd en geeft dat rust. De rust werkt bij mij althans wel šŸ™‚

Heb jij manieren om je huis op te ruimen?

Lees ook:
Pickwick Tea Topics #9 (terug naar Avenhorn?)
Roze vilten letterboard van Action met 120 letters & cijfers
Soms moet je even dingen op een rij zetten

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook