Zonder make-up op Social Media? Geen probleem!

zonder makeup op social media

Gisteren postte ik op Instagram een foto zonder make-up, redelijk close-up waar ik mijn nieuwe krultang had getest. Overal heb ik de foto die je links ziet bovenin als profielfoto; op mijn persoonlijke Facebook, de Facebookpagina van mijn blog, Twitter, Instagram en ook op Whatsapp. Waarom? Ik vind de foto goed gelukt, mooi bewerkt en gemaakt mijn Huawei P20 Pro! Anyway, ik vind de foto mooi en daarom heb ik hem overal profielfoto. Maar dat is een foto waar ik mooi in de make-up zit, goed gestyled ben en de foto is vanuit een goede hoek. Waarom moet het altijd zo perfect? Daarom heb ik beide foto’s naast elkaar gezet en ja, ze staan beide op mijn Instagram profiel, openbaar voor iedereen en zelfs door gepost op mijn Facebookpagina. Waarom is het zo’n ding; zonder make-up op social media?

Zonder make-up op social media

Zelf heb ik geen problemen om zonder make-up op social media te verschijnen eerlijk gezegd. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat ik de foto links mooier vind qua geheel. Het is gewoon mooier gemaakt met VSCO, bepaalde bewerkingen qua kleur en mijn make-up zit goed op mijn gezicht. Dat wil ik er wel bij zeggen. Maar eerlijk is eerlijk als ik zeg dat ik ook niets mis vind me de rechter foto. Het is echt zonder enige vorm van make-up, zelfs niet eens een crème op mijn gezicht. Kun je trouwens ook goed zien dat ik zo goed als weinig wenkbrauw heb als ik ze niet bij teken met een potloodje. Niemand is perfect dus ik ook niet, maar wat is nou eigenlijk perfect? Perfectie bestaat niet in mijn ogen omdat iedereen een andere smaak heeft.

Dagen zonder make-up

Er zijn dagen dat ik echt dagenlang geen make-up draag. Dat kan bij mij verschillende redenen hebben. Het kan zijn dat ik weer heel erg last heb van mijn gevoelige huid (allergie, uitslag, jeuk) of dat ik gewoon geen zin heb om make-up aan te brengen. En het boeit me eerlijk gezegd ook niet waar ik naartoe ga als ik geen make-up op heb. Oké, dat is niet helemaal waar, want als ik een avondje uit ga maak ik me wel graag op. Naar de winkel, naar mijn werk, naar vrienden, het maakt me allemaal niet uit. Ik ben wie ik ben en daar kan niemand iets aan veranderen, met of zonder make-up. En dan nog, je kunt er ook gewoon verzorgd uitzien zonder dat je make-up draagt.

Je bent wie je bent

Je bent wie je bent vind ik een mooie zin en die gebruik ik dan ook vaak. Eigenlijk ben je zonder make-up puur en écht jezelf. En wat ik al aangaf is dat perfectie in mijn ogen niet bestaat. Iedereen heeft een andere smaak, draagt andere kleding, heeft een andere haarkleur, een ander postuur. Helemaal niks mis mee en dat maakt ieder mens ook uniek vind ik. Dat is trouwens net zoals met kleding bij mij. Ik ga net zo makkelijk in mijn joggingbroek, trui en zonder bh eronder naar de winkel als dat ik helemaal opgedoft in een mooie jurk naar de winkel zou gaan. Sterker nog; vroeger ben ik eens gewoon op mijn pantoffels naar de supermarkt gegaan. I don’t give a fuck. Wat boeit mij het wat iemand anders vind hoe ik erbij loop? En ook in een joggingbroek kun je er verzorgd uitzien, dat hoeft niet perse slonzig te zijn 😉

Perfect gestyled

Dat perfect gestylde elke dag (ja, ik ken ze) dat is ook helemaal niets voor mij. Als ik echt iets ga doen zoals een avondje uit of een date heb, dan dof ik me wel op en maak ik er vaak ook wel wat werk van. Dat vind ik ook heel erg leuk om te doen trouwens. Ook snap ik wel dat je niet perse onzeker hoeft te zijn als je elke dag make-up wilt dragen, je kunt het immers ook gewoon leuk vinden. Toch heb ik het idee dat zonder make-up op social media altijd wel een ding blijft. Wat de hashtag #nomakeup (ik gebruikte hem ook) lijkt wel een soort van ding te zijn. Waarom moeten we perse laten zien dat we zonder make-up op social media durven te gaan staan? Ik maak me er ook schuldig aan trouwens. Maar een foto waar ik heel mooi opgemaakt ben krijgt veel meer likes dan een foto waar ik zonder make-up op sta. Eigenlijk vind ik dat gewoon zonde omdat niemand perfect is en waarom vinden we die perfecte wereld dan zo leuk?

Dit artikel schreef ik omdat ik geïnspireerd raakte door de foto die ik zonder make-up op social media plaatste, waar ik dus net mijn krullen had gemaakt. Ik wil niemand tegen de borst stoten, niks is goed of fout, maar je bent wie je bent, dat wil ik meegeven. Voor iedereen.

Lees ook:
3x mijn chaotische ik
Appel-Pecan Muffins
Fresh ‘n Rebel Roze Rockbox Slice Fabriq Edition
Weg met die onzekerheid, hoe doe ik dat toch?

15 Reacties

 1. 10 februari 2019 / 16:43

  Mooi stukje hoor.
  Mensen moeten je maar nemen zoals je bent.
  Ik zei de gek maak me nooit op omdat ik echt niet tegen make up kan.
  af en toe wil ik nog wel eens een lippenstiftje op doen.
  Daar hout het ook bij op.
  Ik zeg maar zo ik ben ook zonder make up geboren.

 2. 7 februari 2019 / 15:42

  Op sloffen naar de supermarkt, haha! Da’s een goeie. Ik draag altijd Birckenstocks in huis, met dikke sokken, dat wel, maar ik heb liever een goede zool. Als ik daarop naar de supermarkt loop valt het niet echt op denk ik (tenzij ik toevallig net een gat in mijn sok heb).

 3. 4 februari 2019 / 23:45

  Wat goed en knap van je, dit moeten meer mensen doen. Hoe make-up doos ik zelf ook ben, ik kan er zo van genieten om make-uploos het leven door te gaan. Vooral wanneer het zonnetje schijnt, de zonnestralen mijn huid raken dan ben ik helemaal in mijn sas. Ik heb er ook geen problemen mee want ik ga voor mijn 10.000 abonnees gewoon makeuploos op beeld

 4. 4 februari 2019 / 21:00

  Mooi gezegd (of in dit geval geschreven ?) Mariska! Het zou ook niks uit moeten maken met of zonder make-up op Social Media. Ik draag over het algemeen geen lagen make-up, maar doe vaak wel iets aan mijn wenkbrauwen, doe mascara en lipstick op. Ik heb het gevoel dat ik er anders niet wakker uit zie hihi.
  Lees het laatste blogbericht van Deb – Essence Lash Princess False Lash Effect mascaraMy Profile

 5. 4 februari 2019 / 10:12

  Mooi artikel, Mariska. 🙂 Ik heb het overgrote deel van de week geen make-up op, naar kantoor draag ik in feite enkel mascara en lippenbalsem. Voor een avondje uit ofzo doe ik wat meer moeite, al blijft het meestal wel gewoon bij een ooglook en lippenstift.
  Lees het laatste blogbericht van Jessica J. – Review • Lush Scrubee Body ButterMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   4 februari 2019 / 13:12

   Een mooie lipstick kan je look al helemaal maken als je je ogen bijvoorbeeld rustig houdt 🙂

 6. 3 februari 2019 / 20:20

  Amen! Ik draag het grootste gedeelte van de week geen make-up en ook op social media ben ik regelmatig zo te zien, niks mis mee 🙂 x

 7. 3 februari 2019 / 20:02

  Ik draag “doordeweeks” eigenlijk nooit make-up, en ik ga rustig naar de winkel zonder make-up. Toen ik een jaar of 16-20 was droeg ik iedere dag make-up. Ik heb er geen moeite mee om zonder make-up een foto te plaatsen. Maar vaak bewerk ik ze wel, zeker als de lichtval afschuwelijk is.
  Lees het laatste blogbericht van Babs – KeeK op de WeeK 5- Poseren, Ketel Kapot, Kou, Chokers en Complimenten…My Profile

 8. 3 februari 2019 / 13:51

  Mooi artikel. Je hebt helemaal gelijk. Het komt toch ook wel een beetje door al die handige apps dat iedereen er helemaal perfect op de foto uit kan zien, zonder vlekjes en rimpeltjes. Maar toch zie je wel gelijk dat foto’s bewerkt zijn.

  • Mariska
   Auteur
   3 februari 2019 / 16:53

   Ja dat klopt inderdaad, zelfs op mijn telefoon zit een standaard ‘schoonheids’ functie waarmee je bij het maken van een foto je huid al glad kan trekken. Moet toch niet gekker worden.

 9. 3 februari 2019 / 10:21

  Wat een mooi artikel. Het moet inderdaad ook niet uitmaken of je nu wel of geen make-up draagt. Dat moet iedereen voorzich zelf beslissen. Niemand is perfect of zo geboren. Ik het mij ook niet zoveel uitmaken en zou gerust een foto posten zonder make-up. Goed dat je dit onderwerp bespreekbaar maakt op je blog. Vond het een leuk artikel om te lezen.

  • Mariska
   Auteur
   3 februari 2019 / 11:37

   Dankjewel Bertina, voor je lieve reactie 🙂

  • Mariska
   Auteur
   3 februari 2019 / 11:37

   Dankjewel! Dan ben je daarin toch wel gegroeid denk ik 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.