Zonder make-up op Social Media? Geen probleem!

by Mariska

Gisteren postte ik op Instagram een foto zonder make-up, redelijk close-up waar ik mijn nieuwe krultang had getest. Overal heb ik de foto die je links ziet bovenin als profielfoto; op mijn persoonlijke Facebook, de Facebookpagina van mijn blog, Twitter, Instagram en ook op Whatsapp. Waarom? Ik vind de foto goed gelukt, mooi bewerkt en gemaakt mijn Huawei P20 Pro! Anyway, ik vind de foto mooi en daarom heb ik hem overal profielfoto. Maar dat is een foto waar ik mooi in de make-up zit, goed gestyled ben en de foto is vanuit een goede hoek. Waarom moet het altijd zo perfect? Daarom heb ik beide foto’s naast elkaar gezet en ja, ze staan beide op mijn Instagram profiel, openbaar voor iedereen en zelfs door gepost op mijn Facebookpagina. Waarom is het zo’n ding; zonder make-up op social media?

Zonder make-up op social media

Zelf heb ik geen problemen om zonder make-up op social media te verschijnen eerlijk gezegd. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat ik de foto links mooier vind qua geheel. Het is gewoon mooier gemaakt met VSCO, bepaalde bewerkingen qua kleur en mijn make-up zit goed op mijn gezicht. Dat wil ik er wel bij zeggen. Maar eerlijk is eerlijk als ik zeg dat ik ook niets mis vind me de rechter foto. Het is echt zonder enige vorm van make-up, zelfs niet eens een crème op mijn gezicht. Kun je trouwens ook goed zien dat ik zo goed als weinig wenkbrauw heb als ik ze niet bij teken met een potloodje. Niemand is perfect dus ik ook niet, maar wat is nou eigenlijk perfect? Perfectie bestaat niet in mijn ogen omdat iedereen een andere smaak heeft.

Dagen zonder make-up

Er zijn dagen dat ik echt dagenlang geen make-up draag. Dat kan bij mij verschillende redenen hebben. Het kan zijn dat ik weer heel erg last heb van mijn gevoelige huid (allergie, uitslag, jeuk) of dat ik gewoon geen zin heb om make-up aan te brengen. En het boeit me eerlijk gezegd ook niet waar ik naartoe ga als ik geen make-up op heb. Oké, dat is niet helemaal waar, want als ik een avondje uit ga maak ik me wel graag op. Naar de winkel, naar mijn werk, naar vrienden, het maakt me allemaal niet uit. Ik ben wie ik ben en daar kan niemand iets aan veranderen, met of zonder make-up. En dan nog, je kunt er ook gewoon verzorgd uitzien zonder dat je make-up draagt.

Je bent wie je bent

Je bent wie je bent vind ik een mooie zin en die gebruik ik dan ook vaak. Eigenlijk ben je zonder make-up puur en écht jezelf. En wat ik al aangaf is dat perfectie in mijn ogen niet bestaat. Iedereen heeft een andere smaak, draagt andere kleding, heeft een andere haarkleur, een ander postuur. Helemaal niks mis mee en dat maakt ieder mens ook uniek vind ik. Dat is trouwens net zoals met kleding bij mij. Ik ga net zo makkelijk in mijn joggingbroek, trui en zonder bh eronder naar de winkel als dat ik helemaal opgedoft in een mooie jurk naar de winkel zou gaan. Sterker nog; vroeger ben ik eens gewoon op mijn pantoffels naar de supermarkt gegaan. I don’t give a fuck. Wat boeit mij het wat iemand anders vind hoe ik erbij loop? En ook in een joggingbroek kun je er verzorgd uitzien, dat hoeft niet perse slonzig te zijn ;)

Perfect gestyled

Dat perfect gestylde elke dag (ja, ik ken ze) dat is ook helemaal niets voor mij. Als ik echt iets ga doen zoals een avondje uit of een date heb, dan dof ik me wel op en maak ik er vaak ook wel wat werk van. Dat vind ik ook heel erg leuk om te doen trouwens. Ook snap ik wel dat je niet perse onzeker hoeft te zijn als je elke dag make-up wilt dragen, je kunt het immers ook gewoon leuk vinden. Toch heb ik het idee dat zonder make-up op social media altijd wel een ding blijft. Wat de hashtag #nomakeup (ik gebruikte hem ook) lijkt wel een soort van ding te zijn. Waarom moeten we perse laten zien dat we zonder make-up op social media durven te gaan staan? Ik maak me er ook schuldig aan trouwens. Maar een foto waar ik heel mooi opgemaakt ben krijgt veel meer likes dan een foto waar ik zonder make-up op sta. Eigenlijk vind ik dat gewoon zonde omdat niemand perfect is en waarom vinden we die perfecte wereld dan zo leuk?

Dit artikel schreef ik omdat ik geïnspireerd raakte door de foto die ik zonder make-up op social media plaatste, waar ik dus net mijn krullen had gemaakt. Ik wil niemand tegen de borst stoten, niks is goed of fout, maar je bent wie je bent, dat wil ik meegeven. Voor iedereen.

Lees ook:
3x mijn chaotische ik
Appel-Pecan Muffins
Fresh ’n Rebel Roze Rockbox Slice Fabriq Edition
Weg met die onzekerheid, hoe doe ik dat toch?

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?