In het Engels bloggen? Eh, no way!

by Mariska

Ik zie het wel vaak voorbijkomen op Nederlandse blogs, dat bloggers besluiten eerst in het Nederlands bloggen en later besluiten in het Engels te gaan bloggen. Op zich snap ik de beweegredenen er wel achter, maar zelf zou ik nooit Engels bloggen. Je moet het toch maar kunnen! Naast goed Engels kunnen spreken is Engels bloggen en dus goede Engelse zinnen kunnen maken, goede benamingen gebruiken en goede grammatica toch wel een grote uitdaging als je het mij vraagt. Soms lees ik weleens een blog die in het Engels geschreven is door een Nederlandse blogger en dan zie je toch wel dat het een en ander niet helemaal klopt.

Lees ook: Professioneel bloggen – Tips en stappenplan eigen blog beginnen

Laptop mockup from Mallmo/Shutterstock.

Engels bloggen? No way!

De reden waarom ik nooit in het Engels zou bloggen is sowieso dat mijn Engels daar niet goed genoeg voor is. Als ik het moet spreken kan ik me aardig redden (wel zo handig voor in het buitenland), een beetje Engels schrijven lukt me ook wel, maar de grammatica en zinsopbouw is een minder sterk punt van mij. Het zou natuurlijk heel slordig staan als je zinnen hebt die niet kloppen en waar de woorden helemaal door elkaar staan. Zeker als je ook professioneel wil overkomen zou ik het niet doen. Ik niet althans. Mocht je de stap nemen om meer internationaal publiek te willen trekken dan is het niet verkeerd om eens een extra cursus hierin te volgen bijvoorbeeld. Of je kunt ervoor kiezen om een vertaalbureau in handen te nemen. Dat werkt heel gemakkelijk online en dan weet je zeker dat je teksten in het Engels goed geschreven zijn :) Bijvoorbeeld dit vertaalbureau voor bedrijven in Nijmegen. Fairlingo is wellicht al een bekende naam voor je en dat is een onderneming van Vertaalbureau perfect. Zeker een aanrader als je van plan bent in een andere taal te gaan bloggen.

Waarom ik snap dat je het wél wilt

Voor mij is het Engels bloggen dus helemaal niet weggelegd en ga ik ook niet doen. Toch snap ik wel als je er wel aan zit te denken. Als je bijvoorbeeld een wat grotere beautyblogger bent dan kun je vaak meer bereik genereren in de Engelse taal. Op die manier bereik je veel meer mensen over de hele wereld en ook merken over de hele wereld komen jou tegen. En daarbij is categorie beauty altijd wel erg in trek! Ook op de Social Media trek je veel meer volgers als je in een andere taal schrijft die over de hele wereld bekend is. Je kunt jezelf beter in de markt zetten en dat is natuurlijk ook een hele mooie uitdaging :) Dus als je wel goed Engels kunt schrijven zou ik het zeker wel doen!

Lees ook:
Bullet journaling – zo doe je dat!
3 manieren om geld te verdienen met bloggen, welke past bij jou?
30 tips om blog inspiratie te krijgen

Zou jij in het Engels bloggen?

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?