In het Engels bloggen? Eh, no way!

engels bloggen

Ik zie het wel vaak voorbijkomen op Nederlandse blogs, dat bloggers besluiten eerst in het Nederlands bloggen en later besluiten in het Engels te gaan bloggen. Op zich snap ik de beweegredenen er wel achter, maar zelf zou ik nooit Engels bloggen. Je moet het toch maar kunnen! Naast goed Engels kunnen spreken is Engels bloggen en dus goede Engelse zinnen kunnen maken, goede benamingen gebruiken en goede grammatica toch wel een grote uitdaging als je het mij vraagt. Soms lees ik weleens een blog die in het Engels geschreven is door een Nederlandse blogger en dan zie je toch wel dat het een en ander niet helemaal klopt.

Lees ook: Professioneel bloggen – Tips en stappenplan eigen blog beginnen

Laptop mockup from Mallmo/Shutterstock.

Engels bloggen? No way!

De reden waarom ik nooit in het Engels zou bloggen is sowieso dat mijn Engels daar niet goed genoeg voor is. Als ik het moet spreken kan ik me aardig redden (wel zo handig voor in het buitenland), een beetje Engels schrijven lukt me ook wel, maar de grammatica en zinsopbouw is een minder sterk punt van mij. Het zou natuurlijk heel slordig staan als je zinnen hebt die niet kloppen en waar de woorden helemaal door elkaar staan. Zeker als je ook professioneel wil overkomen zou ik het niet doen. Ik niet althans. Mocht je de stap nemen om meer internationaal publiek te willen trekken dan is het niet verkeerd om eens een extra cursus hierin te volgen bijvoorbeeld. Of je kunt ervoor kiezen om een vertaalbureau in handen te nemen. Dat werkt heel gemakkelijk online en dan weet je zeker dat je teksten in het Engels goed geschreven zijn ­čÖé Bijvoorbeeld dit vertaalbureau voor bedrijven in Nijmegen. Fairlingo is wellicht al een bekende naam voor je en dat is een onderneming van Vertaalbureau perfect. Zeker een aanrader als je van plan bent in een andere taal te gaan bloggen.

Waarom ik snap dat je het wél wilt

Voor mij is het Engels bloggen dus helemaal niet weggelegd en ga ik ook niet doen. Toch snap ik wel als je er wel aan zit te denken. Als je bijvoorbeeld een wat grotere beautyblogger bent dan kun je vaak meer bereik genereren in de Engelse taal. Op die manier bereik je veel meer mensen over de hele wereld en ook merken over de hele wereld komen jou tegen. En daarbij is categorie beauty altijd wel erg in trek! Ook op de Social Media trek je veel meer volgers als je in een andere taal schrijft die over de hele wereld bekend is. Je kunt jezelf beter in de markt zetten en dat is natuurlijk ook een hele mooie uitdaging ­čÖé Dus als je wel goed Engels kunt schrijven zou ik het zeker wel doen!

Lees ook:
Bullet journaling – zo doe je dat!
3 manieren om geld te verdienen met bloggen, welke past bij jou?
30 tips om blog inspiratie te krijgen

Zou jij in het Engels bloggen?

6 Reacties

 1. 15 mei 2018 / 16:29

  Het is niet voor iedereen interessant om in het Engels te bloggen als je doelgroep in het Nederlands leest en in Nederland woont. Engels is mijn tweede taal, ik ben zo goed als native, dus minimaal near-native. Het voordeel is dat ik zaken dus twee kanten op kan vertalen. Toch denk ik stiekem dat mijn Engels beter is dan mijn Nederlands, waarschijnlijk omdat mijn woordenschat in het Engels groter is (duh: meer woorden. Nederlands is vrij beperkt in woorden omdat we veel leenwoorden hebben… ook uit het Engels).
  Het leuk is, als ik een beetje boos word, dan ga in in het Engels steeds langere woorden gebruiken XD Omdat je met veel overlap hetzelfde kan zeggen in andere woorden (grotere vocabulaire).

 2. 7 mei 2018 / 23:07

  Ik zou zelf ook niet in het Engels willen bloggen, puur omdat inderdaad de grammatica lastig is en alles.

 3. 26 april 2018 / 22:44

  Op Instagram schrijf ik de teksten bij mijn foto’s wel in het Engels omdat ik het leuk vind om daar ook reacties te krijgen uit andere landen maar bloggen blijf ik gewoon lekker in het Nederlands doen. Mijn bezoekers komen over het algemeen uit Nederland en Belgi├ź dus ik zie er het nut niet echt van in om naar het Engels over te schakelen.
  Lees het laatste blogbericht van Deb – Cosmetisch koken met Beauty KitchenMy Profile

 4. 26 april 2018 / 13:28

  Ik vind het ontzettend onprofessioneel als mensen die het Engels niet beheersen t├│ch in het Engels besluiten te bloggen. Voor hen is zo’n vertaalbureau dan inderdaad een uitkomst.
  Zelf vind ik in het Engels bloggen niet nodig. Ik blog toch voornamelijk over dingen die je hier koopt / doet / … Voor travel hotspots of iets dergelijks snap ik het dan nog, al zou ik dat ook niet doen. Dan maar een kleiner bereik, maar een natuurlijkere blog. ­čÖé
  Lees het laatste blogbericht van Jessica J. – 7x Opgemaakt in maart 2018!My Profile

 5. Kirsty
  26 april 2018 / 10:50

  Dit is voor mij altijd wel een lastig puntje geweest. Ik heb een universitaire opleiding Engels gedaan, dus mijn Engels is er goed genoeg voor, maar als Nederlandse blogger schrijf je toch vaak over wat er hier te koop is. Ik denk dat je in dat opzicht ├│f veel producten uit het buitenland zou moeten gaan reviewen ├│f beter bij het Nederlands kunt blijven. Dat laatste heb ik voor mijn blog gedaan.
  Als je niet zo goed bent in Engels zou ik er sowieso voor kiezen om bij het Nederlands te blijven. Dan kun je je misschien ook net wat beter uitdrukken en dat maakt het bloggen ook weer leuker denk ik.
  Lees het laatste blogbericht van Kirsty – Oral-B 3D Whitening TherapyMy Profile

 6. 26 april 2018 / 09:37

  Zo’n 4 jaar geleden toen ik begon met bloggen schreef ik mijn blogs in het NL en Engels.
  Maar daar ging zo veel tijd in zitten dat ik uiteindelijk gewoon een vertaal plug heb geïnstalleerd en weer gewoon NL ben gaan schrijven. Mijn Engels is er wel goed genoeg voor, maar ik trok alsnog gewoon meer Nederlanders aan. Het had voor mij geen meerwaarde.
  Lees het laatste blogbericht van Engelina – Review : Etos- Manuca Honey & Beeswax bodybutterMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.