Ben jij zichtbaar op social media?

zichtbaar op social media

Je hoort en leest het overal. Je moet zichtbaar zijn op social media. Je (toekomstige) klanten moeten je kunnen vinden. Ze moeten je leren kennen.

Maar hoe wordt je zichtbaar op social media?

Ik ben Community Manager en maak voor diverse klanten social media posts. Ik zat regelmatig letterlijk en figuurlijk met mijn handen in het haar. Geen inspiratie wat ik moest posten of waarover ik nu weer moest schrijven op LinkedIn, Facebook en Instagram. Iedere week opnieuw zoeken op internet. Dit kostte me veel tijd en af en toe de nodige frustratie.

Ik heb alles wat ik kon vinden over inhaakdagen en tips om over te schrijven verzameld.
Dit heeft mij enorm geholpen. Ik heb altijd inspiratie bij de hand om over te schrijven of om een post te maken. Ik kijk voor iedere klant wat ik kan gebruiken. Niet iedere inhaak dag is geschikt voor iedere klant, maar vaak kun je met een beetje creativiteit het toch gebruiken.

Hier enkele tips voor de komende dagen:

Vrijdag 2 december – dag van de afschaffing van de slavernij (hot topic op dit moment)
Zaterdag 3 december – wereld gehandicapten dag
Woensdag 7 december – nationale vrijwilliger dag
Zaterdag 10 december – dag van de mensenrechten

Bij wereld gehandicapten dag kun je bv schrijven of je bedrijf rolstoel toegankelijk is. Werk jij als vrijwilliger, of steun je vrijwilligerswerk? Dan kun je hier over schrijven. Je (toekomstige) klanten willen je leren kennen. Ze doen tenslotte zaken met mensen.
Ik maak zelf veel gebruik van Canva, een ideaal programma om je posts in te ontwerpen. In de gratis versie heb je al heel veel mogelijkheden. Veel templates, foto’s die je mag gebruiken, kleurenschema’s noem maar op. En Canva is ook nog eens heel makkelijk in het gebruik.

Wil jij in 2023 iedere dag inspiratie voor je posts?

Ik heb een e-book met inhaakkalender gemaakt. Ruim 450 inhaakdagen en ruim 250 tips om over te schrijven. Voor slechts 17,50 heb jij iedere dag tips voor content en je krijgt de inhaakkalender voor december 2022 er gratis bij. Nu kun je iedere dag posten en ben je zichtbaar op social media.

https://shop.biancastorms.nl/

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook