3 manieren om geld te verdienen met bloggen, welke past bij jou?

Er zijn veel manieren om geld te verdienen met bloggen, maar niet elke manier werkt voor iedere blogger even goed en handig. Bij de verschillende manieren kun je denken aan geld verdienen met Google Adsense, gesponsorde artikelen of affiliate links. Als je op de links klinkt ga je naar de artikelen die ik al eerder over dat onderwerp schreef. Wellicht heb je ze gemist :) Als je wilt geld verdienen met bloggen zijn er verschillende opties. Ik geef er in dit artikel drie, maar wellicht dat er meerdere zijn. Dit zijn naar mijn idee de drie belangrijkste en ook bekendste manieren als je wilt geld verdienen met bloggen. Kijk ook eens naar de geld verdienen tips van Grandlife .

Lees ook: Professioneel bloggen – Tips en stappenplan eigen blog beginnen

Foto: Shutterstock

Geld verdienen met bloggen – advertenties

De meest bekende manier is om geld te verdienen met advertenties. Dit kun je doen door Google Adsense op je blog te zetten bijvoorbeeld. Dat werkt heel gemakkelijk. Je maakt een (paar) advertentieblok(ken) aan, kopieert de code(s) en zet deze op je blog. Dit kun je bijvoorbeeld doen in een tekst widget die standaard in WordPress zit. Op die manier kun je het in de sidebar zetten of in je header of footer. Net welke widget plaatsen jouw thema ondersteunt. Het is handig, maar als je niet zo heel veel bezoekers hebt is het niet echt iets dat gaat lonen. Je kunt dit beter doen als je meer bezoekers hebt. Vaak gaat het op het aantal paginaweergaven, maar een voordeel is dat als er iemand op klikt, je soms wel tot een paar euro per klik kunt krijgen! Maar hoe vaak klikt er iemand op een advertentie? Niet zo heel vaak zoals ik kan zien aan mijn eigen statistieken. Ook heb ik advertenties draaien van een mediabureau. Deze advertenties gaan alleen op views en als er iemand op klikt krijg je dus niets extra’s. Het is een kleinigheidje wat ik kan factureren per maand, maar als je heel veel bezoekers hebt kan het leuk oplopen. Let wel; veel mensen hebben tegenwoordig een adblocker waardoor advertenties niet getoond worden. Op die manier verdien je er dus niets aan. Ik heb géén adblocker omdat ik iedereen zijn of haar advertentie inkomsten gun.

Geld verdienen met bloggen – gesponsorde artikelen

Ik denk dat dit een van de fijnste manieren is, voor mij persoonlijk dan. Je kunt je aansluiten bij blognetwerken als Jumey of Blogbrains. Je geeft je bezoekersaantallen door en beantwoord wat vragen. Dit doe je zo uitgebreid mogelijk zodat deze netwerken jou kunnen toevoegen aan hun database. Zodra ze een passende opdrachtgever hebben gevonden nemen ze contact met je op en kun jij kijken of je hier wel of niet mee akkoord gaat. Je hoeft dus niet klakkeloos alles aan te nemen, je moet doen waar jij je goed bij voelt. Vooral het laatste vind ik erg belangrijk. Ook vind ik het belangrijk dat je het doet voor het bedrag dat jij er voor wilt ontvangen. Als jij bijvoorbeeld een betaald artikel wilt schrijven voor €100,00 en een bureau biedt jou €50,00, wat doe je dan? Ga je akkoord omdat je het geld hard kunt gebruiken? Of sla je het aanbod af omdat je echt jouw tarief wilt ontvangen? Dat zijn de keuzes die je moet maken. Momenteel lees ik het boek ‘Geef nooit korting!‘ wat erg interessant is. Het heeft mij op een andere manier laten kijken naar samenwerkingen ook. Mocht jij intentie hebben om geld te verdienen met bloggen, dan zou ik hem ook lezen.

Affiliate links is op zich ook een goed idee om te gebruiken als je bijvoorbeeld veel reviews plaatst. Je hoeft dit niet alleen te doen als je reviews plaatst, je kunt altijd wel linken naar een bepaald product of dienst. Als jij bijvoorbeeld een mascara in de plaatselijke drogist koopt, daar een review over schrijft én hij is bijvoorbeeld ook verkrijgbaar bij bol.com? Dan kun je de product link van het bol.com partnerprogramma gebruiken. Bol.com is een webwinkel met heel veel keuzes in superveel categorieën dus zeker heel handig. Naast bol.com heb je ook bijvoorbeeld Zanox (nu AWIN), Daisycon en Tradetracker. Zelf ben ik enorm fan van bol.com omdat zij uitbetalen zodra je de grens van €10,00 hebt bereikt. De andere affiliate programma’s betalen vaak pas uit vanaf €25,00 of €50,00 en daar moet je echt heel lang voor sparen. Of je hier veel geld mee kunt verdienen? Ja en nee. Als jij veel reviews schrijft heb je meer kans op affiliate inkomsten (mits je linkt met een affiliate link naar het product) dan dat je bijvoorbeeld een banner plaatst van Douglas die je van Zanox (nu AWIN) haalt. Banners werken naar mijn idee hier niet heel goed voor. Als jij een review hebt waarin je producten via een affiliate link linkt en je wordt daarop goed gevonden in Google, dan kan het een fijne inkomstenbron worden!

Als je geld gaat verdienen met bloggen is het wellicht handig om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel als blogger. Ook is het handig om een boekhouder in handen te nemen waar je langs kan gaan en dichtbij is zodat je snel kunt handelen en dingen kunt bespreken. Ik heb er een in mijn woonplaats en als je in Rotterdam woont kun je dus beter een boekhouder uit Rotterdam zoeken.

Lees ook:
Top 10 best bezochte artikelen 2016
7x affiliate links, de belangrijkste dingen + extra tip!
3 beste plekken voor Google Ads, ik geef je ze!

Ik hoop dat ik op deze manier je een handvat heb kunnen geven om na te gaan welke manier van geld verdienen met bloggen bij jou past. Als jij andere tips, suggesties of juist manieren hebt die niet werken, laat het vooral weten. Ook vragen zijn welkom, die beantwoord ik zo snel mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *