Het inpakken kan beginnen, ik heb een huis!

by Mariska

Het is heel snel gegaan, maar ik heb een huis! In een van mijn vorige berichten zei ik al dat ik een woning mocht bezichtigen en dat het nu toch wel tijd is dat ik uit mijn huidige appartement vertrek. Natuurlijk wist ik al dat ik er dit jaar ongeveer wel uit wilde, maar dat het zo snel zou gaan wist ik op zich niet echt. Al met al is de timing wel perfect. Mij werd laatst aangegeven dat het toch wel een beetje nood had dat ik dit appartement ging verlaten en ik mocht dus bij de kleinere woning komen kijken afgelopen week. Van 60m2 naar 42m2 leek me toch wel een hele grote stap als het door zou gaan.

Foto: mirror on black table from  door Photographee.eu/Shutterstock

Kleiner wonen – ik heb een huis!

En zoals ik al zei ga ik wel inleveren aan vierkante meters. De huidige maisonnette woning (bovenwoning met 2 verdiepingen) is ongeveer 60m2 en mijn nieuwe woning is 42m2. Dat is best wel veel kleiner en daarom moest ik er wel even goed over nadenken. Ik mocht komen kijken en ging samen met mijn zusje naar Edam om de woning te bezichtigen. Er waren nog geen andere mensen en ik was nummer 5 op de lijst. Iets later kwamen er nog 2 andere kandidaten de woning bekijken dus het was wel spannend. Zijn zij nummer 1 t/m 4? Of heb ik de eerste keuze? We liepen door het (helemaal kale) huis en ondanks dat het redelijk compact is heeft het voor mij 2 grote pluspunten. Het heeft een klein tuintje achter huis van zo’n 3m bij 3m (schatting) en een losse berging die direct naast mijn voordeur zit. Ik heb dus een berging binnen waar de wasmachine kan staan én een berging buiten. Voor mij dus pluspunten en ook een pluspunt is dat het begane grond is. Dan kan ik mijn vader ook eens meenemen naar mijn huis :)

En dan kan de voorpret beginnen

En dan wordt het tijd om te kijken wat je op de muren en de vloer wilt. Vorig jaar toen mijn moeder ging verhuizen had zij een standaard bruine kleur laminaat gekozen in eiken die je ook in wit eiken had. Direct vond ik die mooi en wilde die dus hebben. Afgelopen weekend bij Praxis besteld (deze) en het was ook nog in de aanbieding. In totaal had ik €93,00 korting op het laminaat en nog eens gratis verzendkosten. Nou prima dus :) Bij een witte vloer wilde ik een mooie kleur hebben. Ik had heel mooi zwart behang gevonden met bronzen accenten, maar ben toch wel bang dat dit enorm gaat vloeken met de vloer. Uiteindelijk heb ik gekozen om een beetje de kleuren van de bovenstaande foto te gebruiken. Een lichte vloer en dan een mooie lichtgrijze / beige kleur op de muur in de woonkamer en hal en in de slaapkamer een donkergrijze kleur op een wand. Die kleuren behang moet ik nog daadwerkelijk gaan uitzoeken. Dat kan ik nog makkelijk de eerste paar dagen van de week doen, want donderdag wordt mijn vloer pas geleverd en in het weekend wil ik over. Het is niet zo heel groot dus het moet te doen zijn :) Er komen natuurlijk zeker foto’s als het af is!

En verder

En toen was het ook tijd om een energieleverancier te kiezen. Mij doet het op zich niet heel veel, maar ik ging wel even rondsnuffelen om te kijken of je ergens een leuk cadeau bij kreeg :) Uiteindelijk krijg je bij Essent een bol.com cadeaukaart ter waarde van €200,00. Kijk, dat is leuk! Ik bestel namelijk zeer regelmatig bij bol.com. Ook ben ik op Marktplaats gaan zoeken naar leuke spullen en heb een mooie Ikea kast (Besta tv meubel) kunnen scoren voor meer dan de helft goedkoper (origineel €200 en ik heb hem voor €60) en een wasmachine voor €20. Nu moet ik alleen nog een koelkast of koel- vriescombinatie en een fornuis. Wellicht dat die ook gewoon van Marktplaats komen maar dat weet ik nog niet. Even kijken hoe dat loopt. Het hoeft voor mij niet perse helemaal nieuw in ieder geval.

Dan is nu het wachten tot woensdag, dan krijg ik de sleutel en kan alles beginnen :) Ben zo benieuwd hoe het in zijn geheel wordt! Wit eiken vloer, grijze en beige muren, een mooie Malm ladekast van Ikea tegen een donkergrijze muur in mijn slaapkamer en allemaal schilderijtjes. De foto’s komen zeker!

Lees ook:
Waarom ik mijn kat binnen houd
Persoonlijke artikelen: wat deel ik wel en wat niet + tips!
Tuin of balkon, wat zou jij kiezen?
Badkamer inspiratie – mijn nieuwe badkamer

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?