Shop mijn favorieten

Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto
Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto

Dragen wat je leuk vindt, vind ik nog niet zo makkelijk

bruine sendra laarsjes

Dragen wat je leuk vindt, dat is een advies wat ik vaker aan mensen heb gegeven op het moment dat ze mij vroegen of iets leuk stond. En dat is natuurlijk eigenlijk ook heel normaal, om te dragen wat je leuk vindt. Ik zit vaak genoeg op sites zoals Bonprix, C&A, Wehkamp, M&S mode en TerStal te kijken naar leuke jurkjes. Nu heb ik maat 44/46 en ik voel me niet echt geroepen om af te vallen en ik denk dat een jurkje soms beter bij mijn figuur staat dan een broek en shirt. Ik ben namelijk geen jurkjes persoon, maar een skinny jeans en leuk shirt persoon. Wel ben ik van de laarzen en mijn Sendra laarzen zijn mij heilig, net zoals die van Pull&Bear die ik kocht! Schoenen die mooi te combineren zijn met jurkjes.

Dragen wat je leuk vindt… toch?

[lookbook id=”52879″ show-legend=”true” show-desc=”true” show-reveal=”true”]

Laatst bestelde ik een jurkje in een soort panterprint bij TerStal en ik kon niet wachten tot die binnen was. Het was een ietwat langer jurkje die achter langer was dan voor. Leek me erg leuk en ik zag mezelf al helemaal staan met mijn Sendra’s eronder. Toen het jurkje binnenkwam heb ik het gelijk gepast maar helaas zat hij net wat te strak. Jammer.  Toch kreeg ik het niet echt uit mijn hoofd. Ik zie vaak leuke kleding en dan denk ik al snel dat het niet ‘bij mij past’. Maarja, wanneer past iets bij je en wanneer niet? Denk dat dat niet zoveel uitmaakt. Denk dat het maar een soort van gedachte is dat je iets niet bij jezelf vindt passen.

Nu heb ik dus een hele grote bestelling geplaatst bij een webwinkel met best veel jurkjes. Van wat strakkere met een kleine col tot echte zomerjurkjes waar ik mijn Sendra laarsjes onder kan dragen. Als het goed is krijg ik volgende week de bestelling en ik ben zo benieuwd. En ja, ik ben voor dragen wat je leuk vindt, maar ik vind het advies makkelijker te geven aan anderen dan aan mezelf. Ook bestelde ik dit bovenstaande jurkje bij TerStal. Heel ver buiten mijn comfortzone maar ik vind hem dus echt heel leuk, ondanks dat elke vorm van geel normaal niet zo favoriet is.

Rode lipstick durfde ik ook niet

Ook durfde ik nooit rode lipstick te dragen omdat ik dat té vond. Op een of andere manier trok het me wel erg aan en op een gegeven moment had ik ‘schijt’ en kocht ik een rode lipstick bij de Hema.  We gingen uit en ik deed de rode lipstick op. Het voelde wel wat onwennig maar ik vond het wel erg leuk staan. Ook voelde ik een soort van ’trots’ moment dat ik het op durfde te doen. Je snapt best wat ik bedoel. Dit had ik ook met Jeffree Star – Gemini. Op een gegeven moment heb ik hem gewoon besteld en begon ik hem te dragen met speciale gelegenheden of een avond uit. Niet naar mijn werk, want daar vind ik hem dan wel té voor.

Draag jij wat je leuk vindt of heb je er soms wel moeite mee?

Lees ook:
Valentino schoudertas van zwart leer met gouden accenten
Mijn dagelijkse make-up en make-up tasje
Kringloopwinkel vondsten #2
Nieuw binnen: Timberland look a like (goedkoop!)

deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties

 1. 23 april 2019 / 21:38

  Sinds enkele weken draag ik vooral kleding die ik mooi vind, zo vind mijn vriend dierenprintjes helemaal niks en ik dus wel….hij heeft gewoon pech 😉

  • Mariska
   Auteur
   24 april 2019 / 19:04

   Dat is een goede insteek, die ik maar moet overnemen :p

 2. 22 april 2019 / 09:47

  Het is niet altijd gemakkelijk, maar ik probeer wel gewoon mijn eigen ding te doen. En rode lipstick staat jou fantastisch!

  • Mariska
   Auteur
   22 april 2019 / 10:50

   Jij staat altijd zo mooi op foto’s en je outfits vind ik meestal erg leuk. Thanks voor je compliment 🙂

 3. 22 april 2019 / 09:28

  ja hoor. ik heb er geen moeite meer mee. ik word in mijn woonplaats regelmatig nagestaard als ik een hoed draag of bepaalde jaren 70 look heb. ik trek me er niets van aan.

  • Mariska
   Auteur
   22 april 2019 / 10:50

   Nee dat vind ik ergens wel heel knap, en heel vet dat je zo’n stijl draagt! 🙂 Ik hou van die stijl.

 4. 22 april 2019 / 08:26

  Wat een leuk jurkje! Ik weet zeker dat die je erg mooi zal staan in combinatie met de laarsjes. Ik durfde eerst nooit te dragen wat ik mooi vind, maar tegenwoordig gelukkig wel. Ik draag vooral kleurrijke jurkjes en rokjes, soms ook kleding die anderen misschien eerder naar een feestelijke gelegenheid zouden aantrekken dan op een doordeweekse dag. Maar ik voel me er goed bij en word er blij van, dus dat maakt me niet meer uit 🙂

  • Mariska
   Auteur
   22 april 2019 / 10:49

   Daarom en het gaat er ook om of je er zelf blij van wordt, niet iemand anders 🙂