Dragen wat je leuk vindt, vind ik nog niet zo makkelijk

by Mariska

Dragen wat je leuk vindt, dat is een advies wat ik vaker aan mensen heb gegeven op het moment dat ze mij vroegen of iets leuk stond. En dat is natuurlijk eigenlijk ook heel normaal, om te dragen wat je leuk vindt. Ik zit vaak genoeg op sites zoals Bonprix, C&A, Wehkamp, M&S mode en TerStal te kijken naar leuke jurkjes. Nu heb ik maat 44/46 en ik voel me niet echt geroepen om af te vallen en ik denk dat een jurkje soms beter bij mijn figuur staat dan een broek en shirt. Ik ben namelijk geen jurkjes persoon, maar een skinny jeans en leuk shirt persoon. Wel ben ik van de laarzen en mijn Sendra laarzen zijn mij heilig, net zoals die van Pull&Bear die ik kocht! Schoenen die mooi te combineren zijn met jurkjes.

Dragen wat je leuk vindt… toch?

[lookbook id=”52879″ show-legend=”true” show-desc=”true” show-reveal=”true”]

Laatst bestelde ik een jurkje in een soort panterprint bij TerStal en ik kon niet wachten tot die binnen was. Het was een ietwat langer jurkje die achter langer was dan voor. Leek me erg leuk en ik zag mezelf al helemaal staan met mijn Sendra’s eronder. Toen het jurkje binnenkwam heb ik het gelijk gepast maar helaas zat hij net wat te strak. Jammer.  Toch kreeg ik het niet echt uit mijn hoofd. Ik zie vaak leuke kleding en dan denk ik al snel dat het niet ‘bij mij past’. Maarja, wanneer past iets bij je en wanneer niet? Denk dat dat niet zoveel uitmaakt. Denk dat het maar een soort van gedachte is dat je iets niet bij jezelf vindt passen.

Nu heb ik dus een hele grote bestelling geplaatst bij een webwinkel met best veel jurkjes. Van wat strakkere met een kleine col tot echte zomerjurkjes waar ik mijn Sendra laarsjes onder kan dragen. Als het goed is krijg ik volgende week de bestelling en ik ben zo benieuwd. En ja, ik ben voor dragen wat je leuk vindt, maar ik vind het advies makkelijker te geven aan anderen dan aan mezelf. Ook bestelde ik dit bovenstaande jurkje bij TerStal. Heel ver buiten mijn comfortzone maar ik vind hem dus echt heel leuk, ondanks dat elke vorm van geel normaal niet zo favoriet is.

Rode lipstick durfde ik ook niet

Ook durfde ik nooit rode lipstick te dragen omdat ik dat té vond. Op een of andere manier trok het me wel erg aan en op een gegeven moment had ik ‘schijt’ en kocht ik een rode lipstick bij de Hema .  We gingen uit en ik deed de rode lipstick op. Het voelde wel wat onwennig maar ik vond het wel erg leuk staan. Ook voelde ik een soort van ’trots’ moment dat ik het op durfde te doen. Je snapt best wat ik bedoel. Dit had ik ook met Jeffree Star – Gemini. Op een gegeven moment heb ik hem gewoon besteld en begon ik hem te dragen met speciale gelegenheden of een avond uit. Niet naar mijn werk, want daar vind ik hem dan wel té voor.

Draag jij wat je leuk vindt of heb je er soms wel moeite mee?

Lees ook:
Valentino schoudertas van zwart leer met gouden accenten
Mijn dagelijkse make-up en make-up tasje
Kringloopwinkel vondsten #2
Nieuw binnen: Timberland look a like (goedkoop!)

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?