Dit doe ik op een zondag

doen op zondag

Wat doen op een zondag? Zondag is al tijden een van mijn favoriete dagen en zeker nu er ook veel vaker winkels open zijn. Het is ten eerste natuurlijk gewoon lekker uitslapen, rustig aan doen en misschien iets plannen om te gaan doen of gewoon niet. Maar wat doe ik op een zondag? Wat te doen op zondag? Ik ga je vertellen wat ik meestal doe op een zondag en wat ik de laatste tijd heb gedaan. Ook moet ik bekennen dat ik wel echt een huismus ben en heel graag lekker thuis in de weer ben. Maar op een gegeven moment moet je er ook wel even uit omdat anders de muren op je af komen, tenminste bij mij. Kijk mee!

Extra verzorging

Vaak doe ik op zondag net wat meer aan mijn uiterlijk. Nouja niet perse mijn uiterlijk maar meer daarachter. Het masker dat je op de foto ziet Tonymoly Masterlab en heb ik eens ontvangen van een PR bureau. Zeker met dit weer heb ik erg last van een droge en trekkerige huid en daarom gebruik ik de laatste tijd wat meer een masker. Deze bevat veel vitamine C en voelde heel fijn op mijn huid. Daarnaast ben ik ook een groot fan van die grote paarse pot links, een bodycrème met shea boter en arganolie. Deze kocht ik bij de DM in Duitsland voor nog geen €3 volgens mij en is heerlijk. Ruikt heerlijk fris en verzorgend en werkt ook goed bij mijn droge huid. Mijn benen jeuken bijvoorbeeld heel erg doordat het zo droog is en als ik er niets opsmeer dan krab ik het helemaal stuk. De Kneipp body lotion is ook super goede toevoeging.

Kringloopwinkel

Ik woon vlakbij Volendam en daar is ook een kringloopwinkel. Op zondag ga ik de laatste tijd vaak een rondje in de kringloop omdat ik daar al best wel leuke spullen ben tegen gekomen. Ik schreef over mijn kringloop vondsten en daar kun je ook zien wat voor goede vondsten ik deed. Ook heb ik er weleens spulletjes gekocht die ik niet heb laten zien op mijn social media en blog omdat ze niet interessant genoeg zijn. Maar de kringloopwinkel is leuk om te doen op zondag, geloof me.

Huishouding

Zondag is vaak ook de dag dat ik mijn huishouden een beetje ga doen. Mijn huis is erg klein en ben dus zo klaar eigenlijk, maar ik stel het altijd uit. Ik heb altijd het idee dat ik andere dingen moet doen maar dat valt natuurlijk wel mee. Als ik mezelf kwaad maak ben ik in een uurtje klaar met alles in mijn hele huis. Net als afwassen; ik ben natuurlijk alleen en dan heb je niet zoveel afwas, maar ik stel het altijd uit om te doen op zondag. Heel apart. Want als ik elke dag dat doe dan stapelt het niet op en ben ik met een paar minuten klaar. Zondag is voor mij dag van de huishouding en soms doe ik het maandagochtend.

De blog

En natuurlijk mijn blog. Ondanks dat ik een vrije dag heb door de weeks, de vrijdag, doe ik ook nog vaak op zondag veel aan mijn blog. Ik weet niet waarom maar dat voelt gewoon heel fijn ofzo. Geen gejaagd gevoel en alles op mijn gemak. Of ik combineer het. Dan doe ik eerst wat in de huishouding, zet ik Videoland aan en dan m’n blog. Net hoe het loopt.

Dagje weg

Laatst ben ik naar Artis en Burgers Zoo in Arnhem geweest en dat vind ik ook leuk om te doen. Maar dan moet ik er wel rekening mee houden dat ik zaterdag niet echt iets ga doen, bijvoorbeeld een avondje uit. Nadat ik in 2010 overspannen ben geweest heb ik wel geleerd veel tijd voor mezelf te nemen om tot rust te komen en dat lukt me ook wel. Ik moet in een weekend dus ook voldoende rust hebben en niet alleen maar dingen ondernemen, want daar heb ik de rest van de week dan erge last van. Nu dat ik 28 uur in de week werk merk ik ook dat het heel erg bijdraagt aan mijn rust en welzijn šŸ™‚ Heel fijn is dat. Gewoon het idee dat je minder met je werk bezig bent al is mijn blog ook werk.

Of gewoon hangen..

Ja, of gewoon hangen is leuk om te doen op zondag. Je trekt je onesie uit de kast, dekbed neem je mee op de bank, pak wat te drinken en zet de tv aan. Ondertussen scroll je wat op je telefoon en klaar ben je. Heerlijk vind ik dat en dat heb ik gisteren op de zaterdag gedaan omdat ik vrijdagavond een avond uit was geweest. En natuurlijk om het helemaal af te maken bestel je in de avond gewoon Thuisbezorgd.

Wat doen jullie vaak op de zondag?

Lees ook:
Typische dingen voor de zondag
5 woorden die mijn persoonlijkheid precies omschrijven
Mijn bucket list voor ik dood ga
Maris, je straalt! Huisje, baantje en beestje(s)

9 Reacties

 1. 20 december 2018 / 10:01

  Mijn zondag ziet er eigenlijk steeds anders uit. Wat ik standaard doe in de ochtend is de keuken helemaal goed soppen en dweilen, en ja, dat doe ik elke zondag. Ook de binnenkant van de kastjes en zo. Dat werkt bij mij heel ontspannend, en ja, ik snap dat veel mensen die niet van poetsen houden dat heel raar in de oren klinkt. Verder vind ik het ook leuk om ergens heen te gaan maar ik blijf ook net zo goed een dagje thuis om te netflixen in mijn pyjama. Z-a-l-i-g!
  Lees het laatste blogbericht van bychristiana – Review Treaclemoon Cinnamon hugs & Warm apple pie Bath and shower gelMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   20 december 2018 / 19:46

   Ik vind soppen ook echt helemaal niet leuk, schoonmaken sowieso niet haha! Vind het knap dat je dat elk weekend kunt doen hoor.

 2. 17 december 2018 / 10:05

  Bij ons valt het te bezien hoe heftig zaterdagavond was, haha. Ofwel trekken we de stad in, ofwel hangen we de hele dag op de bank, oeps. O:-)
  Lees het laatste blogbericht van Jessica J. – Mijn groene Christmas wishlistMy Profile

 3. Tessa
  17 december 2018 / 00:34

  Aaaah, relaxed! Ik zit momenteel in de zesde, dus mijn examenjaar. De afgelopen 1.5 jaar bestaan mijn weekenden dus vooral uit school, school en school. šŸ™ maar goed, nog een half jaar en dan ben ik er vanaf!

  • Mariska
   Auteur
   17 december 2018 / 08:01

   Dat is dan wel weer fijn, dan heb je iets leuks om naar uit te kijken šŸ™‚

 4. 16 december 2018 / 18:46

  Leuk om te zien! Wat doe ik vaak op een zondag? Werken, bloggen, lezen & heel veel eten. Guilty!
  Lees het laatste blogbericht van Kelly – Faby Kerst NagellakMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   16 december 2018 / 18:55

   Oh heel veel eten, dat heb ik ook wel een beetje, haha!

  • Mariska
   Auteur
   16 december 2018 / 18:55

   Dat is dan wel zonde als het zo’n puinhoop is, dan kun je niks vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.