Typische dingen voor de zondag

dingen voor zondag

Het is zondag en zoals elke week is dat mij vaak een terugkerend patroon met wat ik doe. Het leek me leuk om daar eens een artikel over te schrijven en dan met als voorbeeld vandaag, 26 juni 2016. Wat heb ik vandaag zoals gedaan en wat ga ik nog doen? Wat zijn de typische dingen die je op een zondag doet? Dat ga ik je vertellen. Verwacht geen spannende dingen, trouwens 😉 Vaak is het gewoon lui zijn, huishoudelijke klusjes en aan mijn blog werken.

Online boodschappen bestellen bij Albert Heijn

Dit hebben wij (mijn broertje en ik) eigenlijk nog nooit gedaan, tot gisteren. Het leek me een leuk idee om eens boodschappen te bestellen bij Albert Heijn online. We hebben deze niet op het dorp, dus wel even wennen welke budget producten je dan kiest. Ik moet zeggen dat het me goed af ging en dat de website ook echt heel makkelijk is. Enige puntje wat me tegenviel is dat je direct voor €70,00 moet bestellen. Dat zijn dus alleen de producten zonder het statiegeld. Statiegeld betaal je natuurlijk ook voor, maar dit wordt niet meegeteld in het totaal bedrag van €70,00. Zo had ik die grens bereikt en moest ik ineens nog meer bijbestellen omdat zo’n €10,00 statiegeld was. Dan wordt het dus ineens zo’n €80,00 waar je voor moet bestellen. Hebben we nu ook gedaan! Je kunt zelf het bezorgmoment bepalen en dat is ook wel fijn. Leuke bezigheid en super simpel. Ben benieuwd hoe het is als het dinsdag wordt afgeleverd 🙂

Eten bestellen bij thuisbezorgd.nl

Ook dit is vaak wat we doen op zondag. Heel makkelijk naar thuisbezorgd.nl en je kiest wat je wilt eten. Bij ons heb je helaas niet zo heel veel keuze als je het vergelijkt met een stad, maar het is te doen. Vaak komen we er wel uit 🙂 Meestal kies ik een pizza die je zelf samen kunt stellen met de ingrediënten die jij wilt. Gorgonzola, spek, ei, ui en ga zo maar door. Heel erg slecht maar super lekker. En dat mag best zo een keer in de week. Ik bestel dit trouwens niet élke week 😉 anders was ik nu dichtgegroeid geloof ik.

Blog planning maken met mijn nieuwe Etsy planner

Na het artikel van gisteren over de Etsy planners die ik leuk vind, heb ik er ook direct een gedownload. Het is een hele uitgebreide en ook direct diegene die je op de eerste foto ziet. Nu gebruik ik lang niet elk blad wat erbij zit, maar wel een groot gedeelte. Ik ga dus mooi een week planning maken, wat nadenken over nieuwe artikelen en op die manier hoop ik het bij te kunnen houden. Vaak versloft het jammer genoeg wel weer na een tijdje, maar ik ga het echt proberen bij te houden. We zullen zien 😉 De vakjes zijn helaas wel wat klein bij sommige dingen. Ik wil graag per week mijn social media statistieken bij houden en het is lastig om alle cijfers daar kwijt te kunnen. Met klein schrijven komt het goed, maar niet ideaal. Misschien komt het nog eens terug in een artikel 🙂

Wassen en schoonmaken

Dit zijn eigenlijk wel een beetje de standaard dingen die je tussendoor doet op een zondag. Denk dat de meeste mensen dat wel doen? Bed afhalen, wassen en weer opmaken. Beetje stofzuigen en dweilen en dat soort dingen. Lang niet mijn favoriete dingen die ik doe, maar het moet toch gebeuren. De zondag is daar een prima dag voor denk ik. Zelf ben ik meestal dus een beetje aan het rommelen en doe ik veel dingen tussendoor zoals deze. En tegen de tijd dat het etenstijd is… surfen we naar thuisbezorgd 😉

In bed tv kijken

’s Avonds kijk ik altijd tv in bed. Op zondag is dat geen uitzondering. Je hebt altijd best wel veel interessante programma’s op de zondag van John van den Heuvel bijvoorbeeld, Peter R. de Vries of reportage op SBS6. Vooral die reportages.. wat je daar af en toe voorbij ziet komen is bizar. Vorige week zondag ging het trouwens over volwassen mensen die zich in hun privé gedroegen als baby. Dus die liepen in luiers, babykleding en wilde ook vertroeteld worden zoals hun moeder vroeger deed. Echt super bizar, dat zoiets bestaat. Ook had een stel een heel huis daarvan gemaakt en was dat hun bedrijf. Mensen die dat soort van rollenspel leuk vonden konden dan daar een weekend boeken bijvoorbeeld. Ik keek m’n ogen uit kan ik je vertellen. Hele rare fetish…

Lees ook:
Waarom ik ooit mijn rijbewijs kwijtraakte
Hoe bevalt wonen in de grote stad?
Videoland serie Echte Penoze

Wat doen jullie zoal op de zondag?

13 Reacties

 1. 29 juni 2016 / 12:59

  Ik hou ook van die lazy sundays, zonder verplichtingen. Lekker rondhangen in pyjama, beetje opruimen. Vooral ook bloggen zondagochtend, want meestal heb ik mijn artikel voor die middag nog niet klaar. Bij ons bestel ik wel eens boodschappen bij de Plus. Die ga ik dan ophalen, scheelt zo veel tijd! En de Plus ligt 2 straten verder, dus thuis laten bezorgen vind ik dan net iets té decadent haha.
  Lees het laatste blogbericht van Debbie – En dan is het zondag #14: vegetarisch, Sharpies en vakantieresearchMy Profile

 2. 27 juni 2016 / 07:19

  Lekker hoor, zulke zondagen 🙂 Bij ons is zondag echt een familiedag. Vaak gaan we op visite bij familie of doen we dingen met ons gezin. In ieder geval altijd lekker rustig aan 😉
  Lees het laatste blogbericht van Astrid – De Beauty Routine TagMy Profile

 3. Janine
  26 juni 2016 / 23:55

  Zo herkenbaar, behalve de boodschappen online bestellen. Al zou ik dit ook wel een keer willen proberen. Vaak is onze zondag ook erg makkelijk ingedeeld: brunchen, schoonmaken, wassen, blog planning maken en af en toe een keer bij de opa en oma’s langs.
  Lees het laatste blogbericht van Janine – SPAM JE BLOG #4My Profile

 4. Henrieke
  26 juni 2016 / 23:02

  Toevallig was ik vorige week ook aan het kijken naar online boodschappen bestellen. Ik heb besloten om het toch maar niet te doen omdat ik echt niet zo veel nodig had. In ieder geval handige info voor een volgende keer. 🙂

 5. 26 juni 2016 / 20:47

  Leuk om te lezen! Op zondag werk ik voor mijn blog, kijk ik vlogs en series en ondertussen doe ik een wasje. Lekker lazy dus 🙂
  Lees het laatste blogbericht van Vanessa – Inspiratie: een zomerse outfitMy Profile

 6. 26 juni 2016 / 19:40

  Lezen en aanrommelen en ’s avonds frietjes eten met een frikandel en veel Vlaamse tartaarsaus. Niet gezond, maar op zondag wel heel lekker.

 7. 26 juni 2016 / 18:08

  Mijn zondag is eigenlijk ook altijd hetzelfde, tenzij we een dagje weg gaan. Vandaag bezig geweest voor de blog, en verder lekker rustig aan gedaan. Niks moet, alles mag zeg maar 🙂
  Lees het laatste blogbericht van carolien – DM Drogist – shoplogMy Profile

 8. 26 juni 2016 / 17:17

  De zondagen zijn bij mij verschillend maar meestal
  doe ik wat huishouden, klusjes, bloggen, film kijken…lekker relaxed
  Lees het laatste blogbericht van Darina – Instagram Photo Diary JuneMy Profile

 9. 26 juni 2016 / 17:03

  Ik bestel al anderhalf jaar boodschappen via AH online en ben er super blij mee.
  Ze hebben altijd producten die, als je die bestelt, er voor zorgen dat je bezorging op bepaalde dagen gratis is. Je kunt ook je lege flessen inleveren die je hebt als je boodschappen arriveren, dan wordt het statiegeld meteen van het totaal bedrag gehaald voor de bezorger.
  Ook leuk, er zit altijd een extraatje bij!
  Lees het laatste blogbericht van ricardo – Vijf films die ik de afgelopen tijd bekeken heb (8).My Profile

  • Mariska
   Auteur
   26 juni 2016 / 17:23

   Ja, daar kwam ik ook achter dat ze er gratis dingen bij doen, vet leuk 🙂 Dat maakt het inderdaad wel leuker. Van dat statiegeld wist ik niet, thanks 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.