Je blog kantoor ordenen, 4 tips

home office

Eerder schreef ik al tips om reclame te maken voor je blog/bedrijf en nu is het tijd voor een artikel over het ordenen van je Home Office. Klinkt chique, toch? Ik kan me voorstellen dat je thuis een blog kantoor hebt ingericht zodat je al je spullen bij elkaar kunt houden en overzicht hebt. Zou ik ook wel willen! Helaas ben ik zelf niet heel erg geordend, maar ik heb dan wel weer tips om het wel te zijn! Wellicht heb je iets aan deze tips.

Foto: Shutterstock

Label je kabels

Ik kan me heel goed voorstellen dat je veel kabels in je huis hebt liggen die ook naar je blog kantoor gaan. Alle apparatuur heeft aparte kabels en er kan soms nogal verwarring optreden waardoor je uiteindelijk niet weet welke draden bij welk apparaat horen. Het is dus heel handig om je kabels te labellen. Op die manier weet je precies welke kabel je moet hebben als er iets mis is en het scheelt een hoop tijd om alles uit te moeten zoeken. En het scheelt niet alleen een hoop tijd, maar ook een hoop frustratie :)

Boeken bij elkaar

Met blogger als voorbeeld weet ik dat je veel boeken kunt hebben. Beauty boeken, boeken over WordPress, boeken over het verbeteren van je blog of over internet marketing. Alleen maar goed als je je verdiept in je vak en meer wilt leren om jezelf te verbeteren. Ik raad aan om alle boeken bij elkaar in een mooie kast te zetten en te ordenen op genre. Dan heb je een heel mooi overzicht en je kunt er zelfs voor kiezen om iets op hout te laten graveren om het een chique uitstraling te laten geven. Kijk eens naar de opties om iets moois te laten graveren!

Alle producten bij elkaar

Als blogger ontvang en koop je veel verschillende producten die je uiteindelijk wil gaan reviewen. Niets is zo irritant dan alles overal te laten slingeren. Zelf heb ik hier wel erg last van en dat moet ik dan ook afleren. Je kunt alle producten in een grote lade doen of bijvoorbeeld in een kast zetten en ordenen. Dat laatste geeft veel meer rust en je hebt meer overzicht. Eerder had ik een plek voor producten die ik had ontvangen en producten die ik zelf had gekocht. Dat maakt voor mij namelijk wel een verschil. Je kunt het natuurlijk ook ordenen op merk of het soort product. Een aanrader is hiervoor een mooie Ikea Alex kast of een Malm kast.

Laat niets slingeren

Het geeft enorm veel rust om alles achter je op te ruimen. Hoe makkelijk het ook lijkt om alles te laten liggen en de deur van je kantoor dicht te slaan, het werkt niet heel erg motiverend. Ik raad dan ook aan om alles weer netjes op de plek terug te zetten waar het hoort om op die manier rust voor jezelf te scheppen. Een nette opgeruimde werkplek geeft ook rust in je hoofd en daar ben ik het volledig mee eens!

Lees ook:
AliExpress iPhone oplader in rose goud (staand!) eerste indruk
Foto’s van mijn zithoek en accessoires
Mijn woonaccessoires en meubels, waar vandaan?
Another blogging tag

Wat is jouw ultieme opruimtip voor een blog kantoor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *