Another blogging tag

another blogging tag

Al een hele tijd geleden dat ik een tag heb gedaan. Deze kwam ik tegen op 2wmn.nl en besloot hem over te nemen. Allerlei vragen over het bloggen, wat ik gebruik de rest wat met mijn blog te maken heeft. Volgens mij heb ik hem ‘vroeger’ weleens gedaan (another blogging tag van toen), maar dan doen we hem nu gewoon nog eens opnieuw. Vind ik wel leuk!  Deze tag heb ik dus niet zelf bedacht :) Vond het wel super leuk om deze vragen weer eens te beantwoorden na ongeveer 4 jaar! De oude another blogging tag die ik invulde komt uit maart 2014.

Wat zou je aan je eigen blog willen verbeteren en wat wil je zeker zo houden?

Op dit moment ben ik wel tevreden over de indeling en over de kleuren die ik gebruik. Alles moet altijd zo wit, zwart en clean mogelijk en daar wilde ik van af stappen. Nu heb ik gekozen voor een beige / taupe kleur wat ik nog niet echt eerder heb gezien op blogs en het straalt naar mijn idee ook wel een soort van rust uit. Op mijn fotografie ben ik de laatste tijd best wel trots met name van de Burberry Rhythm foto’s, Catrice Spectra polish en de Essence lipsticks, maar er kan altijd nog iets worden verbeterd. Ik probeer me dan ook steeds te verbeteren :)

Doe je alles voor je blog alleen?

Ja, ik doe alles weer alleen en hoe raar dat ook klinkt ben ik daar wel weer blij mee. Ik heb hele lieve gastbloggers gehad die hele mooie artikelen hebben geschreven, maar uiteindelijk denk ik dat het voor mezelf het fijnste werkt als ik alles alleen doe. Het scheelt tijd met het nakijken van artikelen, het inplannen, je hoeft met niemand anders rekening te houden en gewoon alles kunt doen wanneer jezelf wilt. Voor nu wil ik het in ieder geval zo laten, wie weet dat het nog eens veranderd maar voorlopig niet.

Welk cijfer zou je je eigen blog geven?

Dit vind ik wel moeilijk! Ik denk dat ik, alles bij elkaar gezien, mijn blog een 7,5 zou geven. Wat zou jij voor cijfer geven? :)

Verdien je geld met bloggen?

Ja, ik kan er niet van leven, maar ik verdien er wel lekker mee.

Wat vind je een nadeel van bloggen, als je iets zou moeten kiezen? Of: heb je wel iets minder leuks meegemaakt door je blog?

Een nadeel is dat er onbewust vaak een bepaalde druk op je wordt gelegd. Dat heb ik ook ervaren omdat ik gewoon veel bezoekers elke maand op mijn blog wilde hebben. Ik dwong mezelf er toe elke dag een artikel online te hebben en als dat niet lukte voelde dat als een soort van faal. Ik schreef erover in het artikel ‘weg met de cijfers‘ en sinds ik het heb losgelaten is het veel fijner. Net als met likes op foto’s trouwens bijvoorbeeld. En weet je? Sinds ik gewoon blog en foto’s en artikelen plaats wanneer ik het leuk vind om te doen gaan het beter. Mijn bezoekersaantallen zijn juist gestegen, net als mijn Instagram volgers! :)

Hoe vaak wordt je blog maandelijks bekeken?

Rond de 10.000 :) Van mij mag het natuurlijk veel meer zijn, maar voor nu vind ik het prima.

Waardoor blijf jij hangen op een blog en wanneer klik je weg?

Als ik de persoon leuk vind achter de blog en mooie foto’s heeft dan blijf ik hangen op een blog. Het oog wil ook wat en bij mij werkt dat zeker. Via Bloglovin volg ik trouwens nog heel wat blogs die ik allemaal leuk vind. Wanneer ik weg klik? Toevallig heb ik daar ook een artikel over geschreven ‘redenen wanneer ik een blog niet volg‘. Daar vat ik het allemaal samen :)

Heb je mensen leren kennen door het bloggen? Zo ja, wie bijvoorbeeld?

Zeker en met sommigen heb ik ook leuk contact. Zoals Danielle van Makemeblush.nl, met Astrid van Sentinelli.nl heb ik nu natuurlijk samen Blogwise.nl als project en zo zijn er nog meer. Vind ik wel leuk! Helaas niet bij mij in de buurt, maar via internet en WhatsApp spreek je elkaar natuurlijk wel. Ook leuke mensen in de zakelijke wereld trouwens.

Wat vind jij van persoonlijk bloggen? Waar let je op bij de informatie die je deelt op je blog?

Persoonlijk bloggen vind ik wel leuk om te doen, maar toch vind ik het altijd lastig wat ik nu precies moet gaan delen. In de zin van ‘vind iemand dat wel interessant?’. Ik weet dat mensen uit mijn privéleven ook mijn blog lezen, wat natuurlijk hartstikke leuk is, maar toch weet ik niet zo goed wat ik dan kan gaan delen. Zelf vind ik het ook leuk persoonlijke artikelen te lezen op een blog. Zo leer je degene erachter ook weer kennen.

Denk je nog lang door te gaan met bloggen en hoe zou je blog zich dan ontwikkelen, volgens jou? Wanneer zou je stoppen?

Daar denk ik nu echt nog niet aan, haha! Deze blog bestaat sinds februari 2013 en dat is nu al 5 jaar! Best lang en vind het leuk dat ik dit zo goed heb volgehouden. Hiervoor heb ik heel veel andere domeinnamen gehad maar dit is een blijvertje geworden. Een naam die heel algemeen is waardoor ik veel onderwerpen ook kwijt kan. Voor nu denk ik zeker nog niet aan stoppen.

Zou je je blog verwijderen in ruil voor 50.000 euro?

Verwijderen zeker weten niet. Dat zou ik echt zonde vinden van al mijn foto’s, al de leuke reacties en alle artikelen die ik heb geschreven. En dan nog maar niet te spreken over de tijd die ik erin heb gestoken. Al klinkt het natuurlijk wel erg aantrekkelijk voor dat geld ;)

Welke dingen gebruik jij om te bloggen?

Mijn iPhone 8 plus, nog steeds een Lenovo laptop uit 2015 (volgens mij), een Canon 1300D die ik laatst heb gekocht in combinatie met de standaard kitlens 18-55mm en de 50mm f1.8 lens :)

Heb jij deze another blogging tag al eens ingevuld?

Geverifieerd door MonsterInsights