Mijn blog wishlist (fotografie)

door Mariska

Man man man, serieus, ik zit mezelf alweer even lekker te maken met wat nieuwe apparatuur dat ik heel graag zou willen aanschaffen. Eerlijk gezegd vind ik mijn foto’s best wel mooi gemaakt, goede kwaliteit en goed bewerkt. Nu gebruik ik al een hele tijd de Canon G7X en hiervoor heb ik 2 verschillende spiegelreflex camera’s gehad. Dit waren de Canon 1100D en de Canon 600D. Bij de laatste had ik ook een 50mm lens gekocht en wat kon je daar mooie foto’s mee maken, wow! Op een gegeven moment was ik er een beetje klaar mee, verkocht de hele boel en koos dus voor de Canon G7X. Nu begint het juist weer te kriebelen om een nieuwe camera aan te schaffen. Een spiegelreflex. En wat is mooier dan gewoon mooi even te dromen en een wishlist te maken van de apparatuur die je graag wilt hebben. Kijk mee!

Canon 200D wit

Deze Canon 200D kwam ik dus tegen en vooral de witte kleur vind ik wel heel apart. Uiteraard heb ik naar de specificaties gekeken en deze zijn dik in orde. Het schijnt zelfs de lichtste spiegelreflex camera van de wereld te zijn. Dat is wel leuk, want die dingen zijn best nog wel zwaar. Ik moet nog wel even sparen want deze prachtige Canon 200D kost €649,00 en daar zit dan een mooie standaard kit lens bij in het wit.

Canon 200D zilver

En de Canon 200D heb je ook in het zilver en die vind ik ook wel wat hebben. Dat bruine heeft ook wel wat vind ik. Het oogt chique maar ook wel uniek. Deze heeft ook een prijs van €649,00.

Canon 50mm lens f1.8

Natuurlijk wil ik dan ook weer de Canon 50mm f1.8 erbij kopen. Dit is gewoon een lens waarmee je echt prachtige foto’s kunt maken. Dit zie ik bij andere bloggers maar heb ik zelf ook ondervonden. Enige minpunt vond ik wel dat je een vast brandpunt hebt, dus je kunt niet inzoomen. Daar heb je natuurlijk wel weer speciale filters voor die je ook op eBay kunt kopen bijvoorbeeld of op AliExpress.

Canon 50mm lens f1.4

Maar er is nog een pareltje op mijn wishlist gekomen. Een die naast de camera ook best wel heel erg hoog staat. Dat is ook een 50mm lens, maar dan f1.4 waardoor je nog meer scherpte/diepte kunt creëren in je foto’s. Deze Canon 50mm f1.4 lens heeft een prijskaartje van ongeveer €335,00 wat wel pittig wat geld is. Hier ben ik bij gekomen door de foto’s die Marjolein in dit artikel maakte. Echt, ik ben verliefd. Wat vind ik dit mooie kwaliteit! Ook heb ik op Google nog even gezocht op ‘Canon 50mm f1.4 sample pictures’ en geloof me als ik zeg dat je dat beter niet kunt doen. Hij komt alleen maar hoger op je wishlist te staan 😉

canon 750d

Deze Canon 750D staat denk ik het langste op mijn verlanglijstje. Eigenlijk wilde ik de Canon 70D, maar die is best nog wel duur zonder lens. Het zal ongetwijfeld beter kwaliteit zijn dan de Canon 750D, maar voor filmpjes hoef ik het niet te doen. Nog niet althans. Hij heeft in ieder geval wel autofocus tijdens het filmen, kantelbaar scherm én wifi. Dat laatste vind ik ook wel fijn omdat ik zo mijn foto’s makkelijk op mijn telefoon en Instagram kan delen. Wellicht dat het deze camera toch dan wel wordt 🙂

Lees ook:
Hoe bewerk ik mijn Instagram foto’s?
Een frisse en nieuwe wind door de blog gehaald
Canon G7X, mijn nieuwe camera!
eBay close up filters spiegelreflex camera

Wat staat er op jouw wishlist?

Gerelateerde artikelen

8 reacties

Romy 14 december 2017 - 18:08

De 50mm-lens is zeker een aanrader. Ik ben er zó blij mee en gebruik hem voor bijna al mijn blogfoto’s. Leuk dat je weer een spiegelreflexcamera wilt kopen! Ik heb al heel wat jaren de 1100D en denk eraan om binnenkort eens naar een nieuwe camera te gaan kijken. Sowieso wordt dat dan ook weer een Canon. Zo’n kantelbaar scherm lijkt mij dan ook zeker wel wat.

Mariska 14 december 2017 - 18:35

Ah de 1100D was mijn eerste camera 🙂 Ben nu aan het kijken voor de Canon 750D of de 1300D. Die tweede is ook wel mooi!

Nienke 14 december 2017 - 14:10

Mooie wishlist! Ik heb nu ongeveer een jaar geleden mijn camera aangeschaft, nog steeds zo blij mee! Nu heb ik alleen nog wat lenzen op de wishlist staan, zodat ik me goed kan ontwikkelen op het gebied van fotografie.

Mariska 14 december 2017 - 18:34

Welke camera heb je gekocht? 🙂

Carolien 14 december 2017 - 09:03

Heb toevallig ook 1 camera op mn wishlist. De canon eos m10, deels gebruiken voor fotos bij bijvoorbeeld een event enzo, en filmen. Lijkt me namelijk veel fijner dan de spiegelrefex.

Mariska 14 december 2017 - 10:09

Daar heb ik ook goede verhalen over gelezen inderdaad!

Hennie 14 december 2017 - 06:15

Mooie wensenlijst. Hoop dat ze allemaal uitkomen voor je. Ik wil nog graag een plastic fantastic lens op mijn camera, zo’n 50-100 ding? (Ben totaal niet in die wereld thuis, zoals je leest) 🙂

Mariska 14 december 2017 - 08:50

Ik denk dat je de 50m f1.8 bedoelt :p haha! Die is inderdaad ook heel mooi!

Reacties zijn gesloten.