5 dingen op een blog die ik niet leuk vind

Op internet lees ik heel veel blogs en steeds komen daar weer een beetje van bij. Soms stoppen bloggers met bloggen en lees ik een blog minder of ik ontdek blogs die ik heel leuk vind om te lezen. Dagelijks lees ik meerdere blogs en ondanks dat niet elke blog jouw smaak kan hebben heb ik zeker dingen die ik niet zo leuk vind op een blog. Betekent uiteraard niks persoonlijks tegen de blogger. Iedereen heeft nou eenmaal zijn eigen smaak qua vormgeving en werkwijze. Gelukkig maar, want anders zou alles er hetzelfde uitzien :) In dit artikel som ik 5 dingen op die ik persoonlijk niet zo leuk vind op een blog. Dat kan jij natuurlijk wel leuk vinden :)

Geen sidebar

Een blog die geen sidebar heeft.. het lijkt steeds vaker voor te komen. Dit is weer iets wat natuurlijk persoonlijk is, maar ik vind de informatie in een sidebar van een blog altijd wel leuk. Het leukste vind ik dat je kunt zien wat de meest gelezen artikelen zijn van een bepaalde periode, de Instagram feed zodat je kunt zien of het je aanspreekt en iets over de blogger zelf. Het maakt het niet wat persoonlijker vind ik. Natuurlijk snap ik ook dat je geen sidebar hebt om bijvoorbeeld je foto’s mooier uit te laten komen. Een sidebar kan snel rommelig ogen dus je hebt een meer  clean layout zonder sidebar. Dat vind ik wel, maar toch, die sidebar vind ik mooier :)

Geen foto in je sidebar

Ook zie ik sommige blogs waar de blogger geen foto van zichzelf heeft in de sidebar. Vind ik jammer, want het maakt het net een stukje persoonlijker als je het wel hebt. Bovenin een foto met daarin een klein stukje over jezelf en je blog vind ik altijd wel leuk om te lezen en te zien. Het is altijd leuk om een blogger beter te leren kennen en te zien wie bij de blog hoort. Als je bijvoorbeeld een anonieme blog hebt zoals Northflix, dan snap ik dat je dat niet doet :)

Slecht leesbare lettertypes

Ook zie ik op blogs regelmatig lettertypes die slecht te lezen zijn. Of lettertypes die wat rommelig ogen. Zelf hou ik erg van strakke lettertypes zoals Verdana die ik momenteel gebruik in de content en Oswald die ik gebruik als titels. Het oogt niet rommelig namelijk en is een mooi geheel bij elkaar. Persoonlijk vind ik van die magazine lettertypes zoals Georgia altijd wat rommelig ogen. Misschien omdat het niet strak is, ik weet het niet zo goed. Het maakt het geheel wat drukker vind ik.

Foto’s kleiner dan content

Foto’s die kleiner zijn dan het content vak en dus niet gelijk uitgelijnd zijn met de tekst vind ik vaak niet mooi. Ik weet dat dit op mijn blog ook het geval is omdat ik een paar jaar terug het content vak 650px breed had en nu 700px. Een foto kun je wel kleiner maken, maar groter maken kan niet of het wordt heel erg lelijk. Je gaat ook niet alle foto’s van jarenlang opnieuw maken natuurlijk. Tenminste ik niet ;) En de artikelen ga je ook niet daardoor verwijderen. Maar over het algemeen vind ik het vaak niet mooi en doe je er goed aan om je foto’s net zo breed te maken als je content. Straalt wat meer netheid uit.

Je hebt lak aan de reclame code

En eigenlijk vind ik dit de ergste. Persoonlijk hou ik er van om direct te kunnen zien of iets gesponsord is. Niet omdat ik dan de artikelen niet lees, maar gewoon dat het duidelijk is. Zelf heb ik ervoor gekozen om direct onder de titel te zetten of ik iets heb ontvangen, voor betaald heb gekregen of als er iets anders is dat je moet weten. Dat vind ik duidelijk. Als iets helemaal onderin staat is dat ook duidelijk, maar ik heb geen zin om een hele tekst te moeten ontleden om te kijken of er ergens staat dat iets ontvangen of betaald is. Dan vind ik het wel een soort van misleiding omdat de lezer dan het halve artikel al heeft gelezen. Als het er duidelijk onder of boven staan kan de lezer zelf kiezen of hij of zij het artikel gaat lezen of niet. Ook kom ik nog steeds blogs tegen waarvan je duidelijk ziet dat er een gesponsorde (betaalde) link in staat of artikel is ontvangen en dan er helemaal niets bijzetten en zeggen dat je ‘op internet hebt geshopt en dat je het tegen kwam’. Nee, je bent gevraagd om iets te schrijven in ruil voor iets. Bloggers zijn niet gek!

Lees ook:
Meer bezoekers op je blog, deel 2!
De mooiste complimenten die ik kreeg over mezelf en mijn blog
Tag: Mijn blog content tag
11 dingen die niet bij mij passen

Wat vind jij het minst leuk en mooi op een blog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *