5 dingen op een blog die ik niet leuk vind

beste blogartikelen

Op internet lees ik heel veel blogs en steeds komen daar weer een beetje van bij. Soms stoppen bloggers met bloggen en lees ik een blog minder of ik ontdek blogs die ik heel leuk vind om te lezen. Dagelijks lees ik meerdere blogs en ondanks dat niet elke blog jouw smaak kan hebben heb ik zeker dingen die ik niet zo leuk vind op een blog. Betekent uiteraard niks persoonlijks tegen de blogger. Iedereen heeft nou eenmaal zijn eigen smaak qua vormgeving en werkwijze. Gelukkig maar, want anders zou alles er hetzelfde uitzien 馃檪 In dit artikel som ik 5 dingen op die ik persoonlijk niet zo leuk vind op een blog. Dat kan jij natuurlijk wel leuk vinden 馃檪

Geen sidebar

Een blog die geen sidebar heeft.. het lijkt steeds vaker voor te komen. Dit is weer iets wat natuurlijk persoonlijk is, maar ik vind de informatie in een sidebar van een blog altijd wel leuk. Het leukste vind ik dat je kunt zien wat de meest gelezen artikelen zijn van een bepaalde periode, de Instagram feed zodat je kunt zien of het je aanspreekt en iets over de blogger zelf. Het maakt het niet wat persoonlijker vind ik. Natuurlijk snap ik ook dat je geen sidebar hebt om bijvoorbeeld je foto’s mooier uit te laten komen. Een sidebar kan snel rommelig ogen dus je hebt een meer聽 clean layout zonder sidebar. Dat vind ik wel, maar toch, die sidebar vind ik mooier 馃檪

Geen foto in je sidebar

Ook zie ik sommige blogs waar de blogger geen foto van zichzelf heeft in de sidebar. Vind ik jammer, want het maakt het net een stukje persoonlijker als je het wel hebt. Bovenin een foto met daarin een klein stukje over jezelf en je blog vind ik altijd wel leuk om te lezen en te zien. Het is altijd leuk om een blogger beter te leren kennen en te zien wie bij de blog hoort. Als je bijvoorbeeld een anonieme blog hebt zoals Northflix, dan snap ik dat je dat niet doet 馃檪

Slecht leesbare lettertypes

Ook zie ik op blogs regelmatig lettertypes die slecht te lezen zijn. Of lettertypes die wat rommelig ogen. Zelf hou ik erg van strakke lettertypes zoals Verdana die ik momenteel gebruik in de content en Oswald die ik gebruik als titels. Het oogt niet rommelig namelijk en is een mooi geheel bij elkaar. Persoonlijk vind ik van die magazine lettertypes zoals Georgia altijd wat rommelig ogen. Misschien omdat het niet strak is, ik weet het niet zo goed. Het maakt het geheel wat drukker vind ik.

Foto’s kleiner dan content

Foto’s die kleiner zijn dan het content vak en dus niet gelijk uitgelijnd zijn met de tekst vind ik vaak niet mooi. Ik weet dat dit op mijn blog ook het geval is omdat ik een paar jaar terug het content vak 650px breed had en nu 700px. Een foto kun je wel kleiner maken, maar groter maken kan niet of het wordt heel erg lelijk. Je gaat ook niet alle foto’s van jarenlang opnieuw maken natuurlijk. Tenminste ik niet 馃槈 En de artikelen ga je ook niet daardoor verwijderen. Maar over het algemeen vind ik het vaak niet mooi en doe je er goed aan om je foto’s net zo breed te maken als je content. Straalt wat meer netheid uit.

Je hebt lak aan de reclame code

En eigenlijk vind ik dit de ergste. Persoonlijk hou ik er van om direct te kunnen zien of iets gesponsord is. Niet omdat ik dan de artikelen niet lees, maar gewoon dat het duidelijk is. Zelf heb ik ervoor gekozen om direct onder de titel te zetten of ik iets heb ontvangen, voor betaald heb gekregen of als er iets anders is dat je moet weten. Dat vind ik duidelijk. Als iets helemaal onderin staat is dat ook duidelijk, maar ik heb geen zin om een hele tekst te moeten ontleden om te kijken of er ergens staat dat iets ontvangen of betaald is. Dan vind ik het wel een soort van misleiding omdat de lezer dan het halve artikel al heeft gelezen. Als het er duidelijk onder of boven staan kan de lezer zelf kiezen of hij of zij het artikel gaat lezen of niet. Ook kom ik nog steeds blogs tegen waarvan je duidelijk ziet dat er een gesponsorde (betaalde) link in staat of artikel is ontvangen en dan er helemaal niets bijzetten en zeggen dat je ‘op internet hebt geshopt en dat je het tegen kwam’. Nee, je bent gevraagd om iets te schrijven in ruil voor iets. Bloggers zijn niet gek!

Lees ook:
Meer bezoekers op je blog, deel 2!
De mooiste complimenten die ik kreeg over mezelf en mijn blog
Tag: Mijn blog content tag
11 dingen die niet bij mij passen

Wat vind jij het minst leuk en mooi op een blog?

14 Reacties

 1. 19 december 2017 / 15:58

  Het meest irritant vind ik pop up reclame die blijft terugkomen. Eerst 5x klikken voor je kan lezen. Nee dank je ?

 2. 19 december 2017 / 14:44

  Mensen die geen foto van zichzelf hebben op hun blog. En zeer slechte kwaliteit foto’s en slechte, chaotische lay out.

 3. 19 december 2017 / 14:03

  Zo, hier kan ik me volledig in vinden. Wat ik ook vervelend vind, zijn blogs die omkomen in de banners en reclameblokken, al heb ik Adblock Plus ge茂nstalleerd en heb ik er zo eigenlijk geen last van.

 4. Anne - YouStyle.nl
  18 december 2017 / 13:57

  Ik vind vooral de kleine foto’s en het niet volgen van de reclame code commissie vervelend. Geen sidebar op een blog heb ik eigenlijk nog nooit gezien :p

 5. 17 december 2017 / 13:22

  Ik sluit me hier helemaal bij aan! Ik vind het vooral ook jammer wanneer er kleine(re) foto’s in de post staan. Ik houd van visuele posts en vind mooie en duidelijke foto’s op een blog echt een pre. Waar ik mezelf ook aan irriteer is wanneer het niet makkelijk is om een reactie achter te laten. Bijvoorbeeld dat je eerst een scala aan anti-spam dingen moet doen. Zeker op een mobiel device werkt dit niet altijd.

 6. Hennie
  17 december 2017 / 09:29

  Slecht leesbare lettertypes vind ik ook vervelend lezen. En ik let ook altijd op uitlijning van de tekst, maar dat is persoonlijk. Indeling met alinea’s geeft meer overzicht, maar dat zegt meer namens mijn ogen dan dat het wat zegt over een blog.

 7. 16 december 2017 / 13:24

  Hmm een paar dingen kan ik mee instemmen, zoals de lettertypes. Maar ik vind (te veel) reclame banners etc. ook erg vervelend sommige hebben die dingen ook als pop up hinderlijk!! Hiernaast ben ik het niet eens met de foto’s wat jij benoemd, soms zijn ze zo groot dat je 4 a 5 keer moet scrollen voor je er langsheen bent dan heb ik ze liever wat kleiner.

  xx

 8. 16 december 2017 / 11:26

  Haha wat grappig! Ik vind een dodende idd ook altijd erg leuk! Zeker met een leuk verhaaltje erbij! Instagram vind ik ook altijd erg belangrijk!

  Liefs

 9. 15 december 2017 / 23:05

  Ik ben het eigenlijk geheel met je eens! Je laatste punt over gesponsorde artikel vind ik moeilijk. Vooral omdat ik er nog niet veel verstand van heb. Ik heb nu 1 samenwerking gehad en vind het belangrijk om er een leuk artikel van te maken. En als er dan boven staat dat het een samenwerking is, ‘oogt’ dat minder leuk. Desalniettemin vind ik ook duidelijkheid belangrijk dus ik heb het wel duidelijk in en onder het artikel vermeld. De laatste tijd lees ik namelijk veel gesponsorde blogs waarvan ik zelf denk, wat wil je nou zeggen met dit artikel? Dus dat wil ik voorkomen.

 10. 15 december 2017 / 17:49

  Ik vind het inderdaad ook niet helemaal netjes als mensen niet vermelden dat het om gesponsorde content gaat. Zelf vind ik dat een vereiste als ik een samenwerking aanga. Verder mis ik een sidebar ook wel als die niet op een blog staat. Daarnaast kan ik eigenlijk niet zo veel bedenken en vind ik bijna alle blogs wel wat hebben, als maar uit de content blijkt dat de blogger echt plezier beleeft aan wat hij/zij doet 馃檪

 11. Yara
  15 december 2017 / 16:37

  Ik vind het zelf ook niet leuk als andere bloggers geen sidebar of foto hebben. Ook is het lastig als er geen duidelijke ‘over mij’ en ‘contact’ pagina aanwezig is.
  Liefs,
  Yara

 12. Manon
  15 december 2017 / 16:30

  Ik heb ook geen sidebar als je op mijn pagina komt, maar las je mijn artikel leest weer wel, maaaar ik ben al weer druk aan het veranderen met mijn layout.

 13. 15 december 2017 / 13:35

  Hier sluit ik me volledig bij aan. Ik knap meestal ook af als er biet bij vermeld staat dat het gesponsord oid is. Juist vanwege de eerlijkheid. Zelf zet ik het aan het einde van de post neer zodat het gewoon netjes vermeld staat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.