Essence Fancy Blush & Burgundy Spirit lipstick

essence fancy blush & burgundy spirit lipstick

Zo, tijdje geleden alweer dat ik lipstick liet zien. Hoewel ik dé rode Hema Lipstick van Hema altijd droeg bij uitgaan, wilde ik eens wat meer kleuren proberen. Laat had ik wel Patrick Star Androgyny op die ik van mijn zusje had geleend. Die bleef ook verrassend goed zitten! Nu heb ik 2 nieuwe lipsticks gekocht van Essence. Heel veel kleuren en nu koos ik voor Essence Fancy Blush & Burgundy Spirit als kleur. En deze 2 Essence lipsticks ga ik je nu laten zien.

Essence Fancy Blush & Burgundy Spirit lipstick

essence fancy blush & burgundy spirit lipstick

Links zie je Essence Fancy Blush en rechts zie je Essence Burgundy Spirit. Ik vind het wel heel leuk dat de letter E echt in de lipstick zit. De linker is wat roze van kleur en hoewel de rechter bruin lijkt is hij toch echt burgundy van kleur, een beetje bordeaux rood. Dit is niet alleen op de foto het geval ook als je hem in het echt ziet lijkt hij bruin. Op de lippen is dat gelukkig wel anders. Natuurlijk wil je ook swatches zien, logisch :) Hieronder de swatches op mijn arm en de swatches op mijn lippen. Geen full face foto’s. Oh, ik ben helaas (nog) niet zo goed in het maken van lip swatches :)

essence fancy blush & burgundy spirit lipstick swatches
essence fancy blush & burgundy spirit lipstick swatches lip

Links zie je Essence Fancy Blush lipstick en rechts zie je Essence Burgundy Spirit. Laten we als eerste zeggen dat naar mijn idee de lipsticks de velletjes op de lippen wel erg benadrukken. Nu zijn mijn lippen wel wat droger door de tijd van het jaar en heb ik ook wel de velletjes zoveel mogelijk weggehaald maar je ziet ze toch nog. Links wel wat minder dan rechts. Stiekem had ik toch door voorkeur voor Burgundy Spirit, maar helaas lijkt deze dus echt heel erg vlekkerig op de lippen. Zo jammer! Had ik niet gehoopt. Hopelijk wordt het beter als mijn lippen in betere conditie zijn. Essence Fancy Blush ziet er daarentegen wel beter uit op de lippen. Deze is niet vlekkerig en lijkt daardoor wel beter wat betreft de dekking.

Conclusie, info en verkrijgbaarheid

De kleuren vind ik erg leuk en met name Essence Fancy Blush is veiliger dan de donkerrode Burgundy Spirit. Al had ik stiekem gehoopt dat Burgundy Spirit veel beter zou dekken en veel mooier op mijn lippen zou staan. De kleur op zich vind ik namelijk mooier dan Fancy Blush. Smaken verschillen gelukkig :) Deze lipsticks hebben dus een glanzende finish en dat vind ik wel mooi maar ik denk toch dat ik de voorkeur geef aan matte finish. Dat staat gewoon net iets mooier heb ik het idee en daarvan is de houdbaarheid ook wel vaak beter. Bij mij dan. Deze lipsticks geven wel af als je gaat eten en drinken maar er blijft genoeg kleur op de lippen zitten. Het slijt wat geleidelijker aan.

Deze Essence lipsticks zijn te koop bij Trekpleister en Kruidvat met een Essence schap en kosten €2,39 per stuk.

Lees ook:
4x favoriete lip verzorging
Mijn dagelijkse make-up en make-up tasje
Jeffree Star Gemini
Primark lip balm trio met winter smaken

Wat is jouw favoriete kleur lipstick?