Essence Fancy Blush & Burgundy Spirit lipstick

essence fancy blush & burgundy spirit lipstick

Zo, tijdje geleden alweer dat ik lipstick liet zien. Hoewel ik dé rode Hema Lipstick van Hema altijd droeg bij uitgaan, wilde ik eens wat meer kleuren proberen. Laat had ik wel Patrick Star Androgyny op die ik van mijn zusje had geleend. Die bleef ook verrassend goed zitten! Nu heb ik 2 nieuwe lipsticks gekocht van Essence. Heel veel kleuren en nu koos ik voor Essence Fancy Blush & Burgundy Spirit als kleur. En deze 2 Essence lipsticks ga ik je nu laten zien.

Essence Fancy Blush & Burgundy Spirit lipstick

essence fancy blush & burgundy spirit lipstick

Links zie je Essence Fancy Blush en rechts zie je Essence Burgundy Spirit. Ik vind het wel heel leuk dat de letter E echt in de lipstick zit. De linker is wat roze van kleur en hoewel de rechter bruin lijkt is hij toch echt burgundy van kleur, een beetje bordeaux rood. Dit is niet alleen op de foto het geval ook als je hem in het echt ziet lijkt hij bruin. Op de lippen is dat gelukkig wel anders. Natuurlijk wil je ook swatches zien, logisch 🙂 Hieronder de swatches op mijn arm en de swatches op mijn lippen. Geen full face foto’s. Oh, ik ben helaas (nog) niet zo goed in het maken van lip swatches 🙂

essence fancy blush & burgundy spirit lipstick swatches

essence fancy blush & burgundy spirit lipstick swatches lip

Links zie je Essence Fancy Blush lipstick en rechts zie je Essence Burgundy Spirit. Laten we als eerste zeggen dat naar mijn idee de lipsticks de velletjes op de lippen wel erg benadrukken. Nu zijn mijn lippen wel wat droger door de tijd van het jaar en heb ik ook wel de velletjes zoveel mogelijk weggehaald maar je ziet ze toch nog. Links wel wat minder dan rechts. Stiekem had ik toch door voorkeur voor Burgundy Spirit, maar helaas lijkt deze dus echt heel erg vlekkerig op de lippen. Zo jammer! Had ik niet gehoopt. Hopelijk wordt het beter als mijn lippen in betere conditie zijn. Essence Fancy Blush ziet er daarentegen wel beter uit op de lippen. Deze is niet vlekkerig en lijkt daardoor wel beter wat betreft de dekking.

Conclusie, info en verkrijgbaarheid

essence fancy blush & burgundy spirit lipstick

De kleuren vind ik erg leuk en met name Essence Fancy Blush is veiliger dan de donkerrode Burgundy Spirit. Al had ik stiekem gehoopt dat Burgundy Spirit veel beter zou dekken en veel mooier op mijn lippen zou staan. De kleur op zich vind ik namelijk mooier dan Fancy Blush. Smaken verschillen gelukkig 🙂 Deze lipsticks hebben dus een glanzende finish en dat vind ik wel mooi maar ik denk toch dat ik de voorkeur geef aan matte finish. Dat staat gewoon net iets mooier heb ik het idee en daarvan is de houdbaarheid ook wel vaak beter. Bij mij dan. Deze lipsticks geven wel af als je gaat eten en drinken maar er blijft genoeg kleur op de lippen zitten. Het slijt wat geleidelijker aan.

Deze Essence lipsticks zijn te koop bij Trekpleister en Kruidvat met een Essence schap en kosten €2,39 per stuk.

Lees ook:
4x favoriete lip verzorging
Mijn dagelijkse make-up en make-up tasje
Jeffree Star Gemini
Primark lip balm trio met winter smaken

Wat is jouw favoriete kleur lipstick?

14 Reacties

 1. 24 januari 2018 / 11:38

  Wat een mooie kleuren! Jammer dat ze de velletjes op je lippen zo accentueren. Daardoor draag je ze toch minder snel.
  Lees het laatste blogbericht van Edith-Sofia – OOTD | PINK WALLMy Profile

 2. Yara
  23 januari 2018 / 17:19

  Wauw, ik vind burgundy spirit prachtig!
  Liefs,
  Yara
  Lees het laatste blogbericht van Yara – Food Diary #3My Profile

  • Mariska
   Auteur
   23 januari 2018 / 08:30

   Ja de pigmentatie is gelukkig niks mee! 🙂

  • Mariska
   Auteur
   22 januari 2018 / 21:26

   Hopelijk gaan die velletjes snel weg als het weer mooier weer wordt 🙂

 3. 22 januari 2018 / 20:19

  Vervelend he die velletjes op je lippen. Ik heb er de laatste tijd ook veel last van. Ik probeer het op te lossen door te scrubben maar dat helpt maar tijdelijk helaas. Wat betreft de lipsticks is Fancy Blush mijn favoriet. De andere vind ik ook erg mooi maar vind ‘em voor mijzelf net iets te donker.
  Lees het laatste blogbericht van Deb – A-England Sargent’s Vision collectieMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   22 januari 2018 / 21:23

   Ja dat is inderdaad maar tijdelijk. Nu draag ik eigenlijk alleen lipstick als ik uit ga dus het is te overzien 🙂

 4. 22 januari 2018 / 09:43

  Je zei het zelf al op Twitter, maar ik vind ook dat je foto’s erg goed gelukt zijn! Ik ben echt een sucker voor dat bokeh-effect op de achtergrond. Jammer dat de donkerdere tint niet zo goed dekt!

  • Mariska
   Auteur
   22 januari 2018 / 17:59

   Thanks! Ja vind ik ook, vind die kleur op zich wel heel mooi.

  • Mariska
   Auteur
   22 januari 2018 / 17:57

   Ja ik vind het niet perse lelijk, maar mat is wel mijn voorkeur 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.