7 redenen waarom ik een blog niet ga volgen

redenen om een blog niet te volgen

Op zich valt het wel mee hoeveel blogs ik volg. Daarbij volg ik de blogs die ik wil volgen alleen via Bloglovin. Dat gebruik ik al sinds het begin ongeveer en vind ik gewoon een heel fijn programma om mee te werken. Zo heb je een mooi en snel overzicht van alle artikelen die online zijn gekomen. Ook ‘like’ ik wat pagina’s op Facebook, maar voornamelijk volg ik het via Bloglovin. En heel soms iets via Twitter, maar niet zo heel vaak. Ook ontdek ik veel nieuwe blogs omdat ik vaak wel doorklik op andere blogs óf doorklik onder de reacties van mijn eigen artikelen. Soms zijn er blogs waarvan ik denk: Waarom heb ik dit niet eerder gezien?! En soms klik binnen minder dan een seconde weer weg. Maar wat zijn precies de redenen voor mij om een blog niet te volgen?

Foto: Shutterstock

Schreeuwende layout, lettertypen en kleuren

En dit is voor mij eigenlijk ook de eerste indruk waar ik op afga. Als ik een blog open en ik zie allemaal kleuren die niet bij elkaar passen of lettertypen die niet zo goed leesbaar zijn, dan haak ik af en klik ik op het kruisje. Ieder heeft natuurlijk zijn of haar eigen smaak, maar ik vind iets wat overzichtelijk is wel heel mooi. Het erge is dat ik vaak niet de artikelen lees, maar echt op de eerste indruk afga. Misschien niet aardig, maar een schreeuwende layout met vier verschillende kleuren en 5 verschillende lettertypen vind ik helemaal niks.

De foto’s

Dit hoort ook wel een beetje bij de eerste indruk die ik krijg; de foto’s. Nu heeft wederom iedereen een andere manier van foto’s maken en bewerken, maar persoonlijk hou ik niet van kleinere foto’s (kleiner dan de breedte van de content) en die dan ook nog óf veel te licht (soms zelfs overbelicht!) zijn óf te donker. Niet iedereen heeft feeling voor fotobewerking en heeft een andere smaak, maar dit telt voor mij ook wel mee. Het oog wil ook wat. Soms zie ik foto’s van producten waarbij de kleuren van de verpakking bijvoorbeeld niet eens overeen komen. Dat vind ik dus niks. Je moet als lezer wel een beetje een goede indruk krijgen van hoe het product in het echt is.

De schrijfwijze

Ik vind het heel vervelend als mensen alleen maar reacties achterlaten als er weer eens een spelfoutje is ontdekt. Zowel op mijn eigen blog als bij de reacties op andere blogs. Iedereen maakt wel eens een DT fout of een andere spelfout, ik maak daar helemaal geen probleem van. Maar als we gaan praten in ‘me telefoon’ en ‘me blog’, dan haak ik wel een beetje af. Maar een spelfoutje hier en daar hoor je me niet over. Opbouwende kritiek oké, maar het is ook niet leuk om dit als blogger steeds te horen. Je oefent gewoon je hobby uit.

De onderwerpen die mij niet aanspreken

Eigenlijk lijkt die me nogal logisch, maar ik volg geen blogs waarvan de onderwerpen mij niet aanspreken. Mijn interesse ligt nu eenmaal niet bij hotspots, niet draagbare fashion en mamablogs. Alle respect uiteraard naar die bloggers 🙂 maar niet mijn ding en dat volg ik dan ook niet. Ook niet als het een goede bekende van mij is. Oh, er zijn wel een paar mamablogs die ik volg, maar puur omdat ik de persoon erachter leuk vind.

De persoonlijkheid van de blogger

Een persoonlijkheid vind ik ook altijd wel belangrijk. Ik kijk dan altijd een beetje of ik dingen van de blogger in mijzelf herken. En zo zijn er bloggers met wie ik mij zeker kan identificeren en dat vind ik leuk. Het boeit mij dan ook veel meer die betreffende blogs elke keer weer opnieuw te lezen. En daarin staat bij mij voorop; doe maar gewoon normaal en wees jezelf. Het leven is nu eenmaal niet altijd perfect en ik vind dat je je zo ook niet voor hoeft te doen op je blog. Net als Instagram trouwens, daar wordt vaak gedaan of alles perfect is. Ik zie liever gewoon foto’s voorbij komen van mensen die het échte leven laten zien en niet alles perfect hoeven te bewerken bijvoorbeeld.

Ga ik weer! De reclamecode vind ik heel belangrijk en zie het nog steeds dat er bloggers zijn die sneaky links verwerken en er niet bijzetten dat het betaald is. Die volg ik dan niet meer. Op een gegeven moment ga je die links en opbouw van links ook herkennen, dus door de mand vallen doen ze zeker. Ieder zijn of haar ding, maar ik ben eerlijk en ik volg je niet als je zo te werk gaat. Klaar. Ook bloggers met duizenden volgers trouwens, echt super irritant.

Niet eerlijk zijn

Je kunt natuurlijk niet altijd zeggen of iemand wel of niet eerlijk is, maar soms kun je het er wel een beetje uithalen. Er zijn blog geweest die niet te spreken waren over bepaalde producten en zodra ze het opgestuurd krijgen is het helemaal geweldig. Dikke doei. Ik snap dat nooit, eerlijkheid duurt het langst. Net als je bezoekersaantallen vervalsen en volgers kopen. Hoezo? Het geeft juist toch veel meer voldoening op het moment dat je zelf die grote(re) aantallen bereikt? Tenminste, bij mij wel 🙂

Lees ook:
Zo krijg je snel meer bezoekers op je blog!
6 tips om een goede product review te schrijven
Meer bezoekers op je blog, deel 2!
Meer bekendheid voor je blog? Hier mijn tips!

Wat zijn jullie redenen om een blog niet te volgen?
Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook